Πάμε σινεμά; 5 ωραίες προτάσεις για το Σάββατο

Συναντάμε τον Μεγάλο Γκάτσμπι στην Νεάπολη και αναλύουμε τον Γκοντάρ στα μπαράκια των Πετραλώνων. Πέντε κινηματογραφικές προτάσεις για το Σαββατόβραδο.
Πάμε σινεμά; 5 ωραίες προτάσεις για το Σάββατο
από τη συντακτική ομάδα του in2life

Είναι μερικά Σάββατα που η ιδέα μας για την ιδανική βόλτα δεν περιλαμβάνει στριμωγμένα μπαράκια, λίτρα αλκοόλ και ντεσιμπέλ μουσικής που μετριούνται σε τόνους. Αυτά τα Σάββατα τους χειμώνες θέλουμε κατά βάση να τα περάσουμε σπίτι, με πίτσα και DVD. Το καλοκαίρι, όμως, γίνονται πολύ πιο ενδιαφέροντα, αφού τα θερινά σινεμά της πόλης συνδυάζουν ταινία και ρομαντζάδα υπό το φως του φεγγαριού και –συνήθως– μια μίνι έξοδο εν συνεχεία, για να πιούμε «ένα ποτάκι» να συζητήσουμε την ταινία.

Γι’ αυτό το Σάββατο, λοιπόν, διαλέξαμε πέντε ενδιαφέρουσες ταινίες στους αγαπημένους μας θερινούς κινηματογράφους, και άλλα τόσα ήσυχα μπαράκια που ενθαρρύνουν τους… σινεφιλικούς διαλόγους για τη συνέχεια.

Στην Νεάπολη παρέα με τον Μεγάλο Γκάτσμπι

Το πασίγνωστο μυθιστόρημα του Φιτζέραλντ μεταφέρθηκε στην μεγάλη οθόνη με τον πιο εικονολατρικό τρόπο από τον μετρ του είδους Μπαζ Λούρμαν, και αν δεν το είδατε ήδη, έχετε την ευκαιρία να το κάνετε βολτάροντας προς τα στενά της Νεάπολης, στο πανέμορφο σινεμαδάκι Παναθήναια, μια ανάσα από την λεωφόρο Αλεξάνδρας, αλλά έτη φωτός μακριά από την βουή της.

Η ταινία:



Ο επίδοξος συγγραφέας Νικ Κάραγουεϊ φεύγει από τις μεσοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ για να πάει στη Νέα Υόρκη της Άνοιξης του 1922, μιας εποχής που χαρακτηρίζεται από τα χαλαρά ήθη, την πομπώδη τζαζ, την κυριαρχία του λαθρεμπορίου και την ακμή του χρηματιστηρίου. Κυνηγώντας το δικό του Αμερικανικό Όνειρο, ο Νικ θα βρεθεί δίπλα στον μυστηριώδη και κοσμικό εκατομμυριούχο Τζέι Γκάτσμπυ και κοντά στην ξαδέρφη του, Ντέζι, και τον ερωτύλο γαλαζοαίματο σύζυγό της, Τομ Μπιουκάναν.
Παναθήναια, Λ. Αλεξάνδρας & Μαυρομιχάλη, τηλ.: 2106425714
Ώρες προβολών: 23.00, εισιτήριο: 8€

Μετά την ταινία:
Για ποτάκι, επιλέξτε την μικρή εσωτερική αυλίτσα της Σβούρας με την χαρούμενη διακόσμηση και τη χαλαρή, χύμα ατμόσφαιρα, ένα στενό μακριά από το «Παναθήναια», εκεί που η Χαριλάου Τρικούπη συναντά την λεωφόρο Αλεξάνδρας (Χ. Τρικούπη 170, τηλ: 210 6466615). Αν το στομάχι απαιτεί περισσότερα, η φιλόξενη καταπράσινη βεράντα του εστιατορίου Αλεξάνδρα στην γειτονική πλατεία Αργεντινής Δημοκρατίας αναλαμβάνει να το γεμίσει με γεύσεις από όλη την Ελλάδα (Αργεντινής Δημοκρατίας 8α, περί τα 15-18€ κατ’ άτομο).

Από το Γκάζι στην Ισπανία

Το θερινό σινεμαδάκι στην δροσερή ταράτσα της Ταινιοθήκης της Ελλάδας φέρνει ισπανική αύρα στο Γκάζι με το αφιέρωμά της στην ισπανική κωμωδία που ξεκίνησε την Πέμπτη και θα διαρκέσει μία εβδομάδα. Το Σάββατο τυχαίνει να προβάλλεται η καλύτερη ίσως ισπανική κωμωδία που έχουμε δει ποτέ.

Η ταινία:



Πρόκειται για το «La Comunidad» (ελληνιστί «Η πολυκατοικία», 2000), μια ξέφρενη κωμωδία καταστάσεων και χαρακτήρων του Alex de la Iglesias με πρωταγωνίστρια την ξεκαρδιστική Carmen Maura, στον ρόλο μιας μεσίτριας που ανακαλύπτει ένα τεράστιο ποσό στο σπίτι ενός νεκρού που αναλαμβάνει να πουλήσει, και έρχεται αντιμέτωπη με όλη την πολυκατοικία, μια αστεία αλλά τόσο αληθινή μικρογραφία κάθε κοινωνίας.
Λαΐς, Ιερά Οδός 48 & Μ. Αλεξάνδρου, Κεραμεικός, 2103609695
Ώρα προβολής: Σάββατο στις 21.00, εισιτήριο 4€

Μετά την ταινία:
Θα περπατήσετε λίγες δεκάδες μέτρα, μέχρι την μυστική, δροσερή αυλή του Cabezon (Κεραμεικού 110), μιας νέας άφιξης στα όρια του Κεραμεικού. Μια παρέα φίλων αποφάσισε να μετατρέψει τον χώρο σε ένα παρεΐστικο μεζεδοπωλείο, ό,τι πρέπει για μια κρύα μπύρα ή ούζο με πάμφθηνους ελληνικούς μεζέδες – δεν αποκλείεται να πετύχετε και κάποιο αυτοσχέδιο ρεμπέτικο live. Υπολογίστε περί τα 10€ το άτομο για ένα μίνι φαγοπότι.

Στα Πετράλωνα παρέα με τον Γκοντάρ

Στην νοσταλγική γειτονιά των Άνω Πετραλώνων, αυτό το Σάββατο έχουν την ιδανική ευκαιρία να ανηφορίσουν οι σινεφίλ της πόλης, που θέλουν να δουν σε επανέκδοση στην οθόνη του Ζέφυρου ένα από τα πιο γνωστά διαμαντάκια του Ζαν Λικ Γκοντάρ.

Η ταινία:



Πρόκειται για το «Ζούσε τη Ζωή της», στην οποία η μούσα του Γκοντάρ, Anna Karina, υποδύεται τη Νανά, που είναι πωλήτρια σε κατάστημα δίσκων στο Παρίσι. Αντιμετωπίζοντας οικονομικά προβλήματα, εγκαταλείπει τόσο τον σύντροφό της όσο και τη δουλειά της και αρχίζει να εκπορνεύεται. Αναζητώντας την ευτυχία μακριά από τον σύζυγο και το παιδί της, βρίσκει μια ψευδαίσθηση ελευθερίας στα πεζοδρόμια του Παρισιού.
Ζέφυρος, Τρώων 36, Θησείο - 2103462677
Ώρες προβολών: 21.00 και 23.00, εισιτήριο 8€

Μετά την ταινία:
Κατηφορίστε δύο στενά προς τον σταθμό του ΗΣΑΠ, στην φιλόξενη γωνία του «Κλουβιού» (Κυδαντινών και Δημοφώντος 57), του πιο εναλλακτικού café bar της περιοχής, που σερβίρει στους ξύλινους πάγκους του φαρδιού πεζοδρομίου του απολαυστικά κοκτέιλ και ποτά στα 6€, συνοδεία ωραίων post modern μουσικών.

Στο Ζάπειο… «Πριν τα Μεσάνυχτα»

Η απόλυτη σινεφίλ ρομαντζάδα: Στην οθόνη ο Ίθαν Χοκ και η Ζιλί Ντελπί, ένα ποτήρι λευκό κρασί στο χέρι και στο τραπέζι γευστικές προτάσεις ελληνικής κουζίνας. Το πανέμορφο «Cine Αίγλη» στο Ζάππειο προσφέρει όλα τα παραπάνω (και φυσικά το εισιτήριο της ταινίας ) με 25€ ανά άτομο. Το δείπνο περιλαμβάνει τέσσερα πιάτα και ένα ποτήρι κρασί ανά άτομο.

Η ταινία:



Παντρεμένοι εδώ και κάτι χρόνια και κάτοικοι Παρισίων, ο Τζέσι και η Σελίν έχουν έρθει για τις διακοπές τους σ' ένα κτήμα στην Μεσσηνία, καλεσμένοι ενός γηραιού συγγραφέα. Μαζί τους έχουν τα δίδυμα κοριτσάκια τους και, για λίγες μέρες, τον γιο του Τζέσι απ' τον προηγούμενο γάμο του. Όταν τον έχουν ξεπροβοδίσει στο αεροδρόμιο, ο Τζέσι νιώθει την ανάγκη να αποκαλύψει στη Σελίν τις σκέψεις του για το κατά πόσο θα έπρεπε να είναι πιο κοντά στον γιο του σ' αυτά τα κρίσιμα χρόνια της εφηβείας του. Η συζήτηση που ανοίγει όμως θα φέρει στην επιφάνεια πολλά ακόμη που δεν έχουν ειπωθεί...
Κήπος Ζαππείου, Κέντρο, 2103369300
Ώρες προβολών: 21:00 και 23:00

Μετά την ταινία:
Δεν χρειάζεται να απομακρυνθείτε, λίγο πιο δίπλα στον καταπράσινο χώρο του Αίγλη Garden μπορείτε να απολαύσετε το πότο ή το cocktail σας στον πανέμορφο κήπο του. Εναλλακτικά, υπάρχει πάντα το classic Baba Au Rum στον πεζόδρομο της Κλειτίου για εκπληκτικά cocktails με αδυναμία στο ρούμι.

Ένας Lone Ranger στη Κηφισιά

Στην «βασίλισσα» της Κηφισιάς «Μπομπονιέρα» , το πανέμορφο αυτό θερινό των Βορείων Προαστίων, ο Johnny Depp… κάνει τα δικά του στην νέα παραγωγή της Disney «Lone Ranger». Ένα άκρως διασκεδαστικό western, βασισμένο στην ομώνυμη τηλεοπτική σειρά.

Η ταινία:  


Το τρένο που κατευθύνεται προς τη Δύση λεηλατείται απ' τα πρωτοπαλλίκαρα του κανίβαλου Μπουτς Κάβεντις, ώστε εκείνος να δραπετεύσει. Λίγο πριν τα καταφέρει, συναντιέται με έναν περίεργο ινδιάνο κι έναν δικηγόρο που αποπειράται να τον ξανασυλλάβει. Ο Τζον Ριντ επιστρέφει στην πόλη που μεγάλωσε, εκεί όπου ο νόμος είναι στα χέρια του αδελφού του Νταν, ενώ ο Τόντο περιφέρεται ψάχνοντας τον άνθρωπο που ξέκανε κάποτε την οικογένεια και όλον τον καταυλισμό του μπροστά στα μάτια του. Οι εξελίξεις θα τους φέρουν πλάι-πλάι, αντιμέτωπους με μοχθηρούς πιστολάδες, διεφθαρμένους στρατιωτικούς και αδίστακτους μεγιστάνες, στο δρόμο για την εδραίωση της δικαιοσύνης...
Παπαδιαμάντη 12, Κηφισιά, τηλ.: 2108019687
Ώρες προβολής: 21:20

Μετά την ταινία:
Το Bronco στο στενάκι της Διομήδους Κυριακού στην Κηφισιά, απέναντι από τον Βάρσο, ενδείκνυνται για μπυρίτσα συνοδεία ροκ ακουσμάτων, ενώ αν θέλετε κάτι πιο ήρεμο και χαλαρό προτείνουμε την όμορφη αυλίτσα της Μέντας, λίγα βήματα πιο πάνω στην Αγίων Θεοδώρων.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v