Ελληνικές βραδιές: Η Αθήνα στα τραπέζια

Λουλούδια, ιπτάμενες χαρτοπετσέτες, Παντελίδης και χορός μέχρι πρωίας. Μια βόλτα στα σημερινά μπουζούκια που κλέβουν την... νυχτερινή παράσταση.
Ελληνικές βραδιές: Η Αθήνα στα τραπέζια
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Από τις αρχές της δεκαετίας του '90 οι ελληνικές βραδιές αποτελούσαν σήμα κατατεθέν σε δεκάδες μαγαζιά που σέβονταν τον εαυτό τους, Είκοσι και κάτι χρόνια μετά, η μόδα του "ελληνάδικου" καλά κρατεί και η ελληνική μπουζουκο-τσιφτετελο-λαϊκή μουσική συνεχίζει να κυριαρχεί με συνοπτικές διαδικασίες. Δεν εξηγείται αλλιώς ότι η πλειοψηφία των νυχτερινών μαγαζιών σήμερα φιλοξενεί ελληνικές βραδιές και ότι η παραλιακή, το κέντρο της Αθήνας και τα προάστια έχουν γεμίσει με clubs που παίζουν 100% ελληνικά hits και ονοματίζουν τις βραδιές με ονόματα τόσο ευφάνταστα που αγγίζουν το trolling.

Ο κόσμος φαίνεται να περνάει καλά σε αυτά τα μαγαζιά, ο λουλουδοπόλεμος βαστάει καλά (ποια κρίση;), οι χαρτοπετσέτες είναι αναλώσιμες στον… αέρα και κανένα πιάτο δεν μένει άθικτο μέχρι το επόμενο πρωί. Ακολουθούν μερικές από τις πιο «ελληνικές» διευθύνσεις της πόλης για φανατικούς και μη της ελληνάδικης διασκέδασης. 

Why Sleep?

Το ντιζαϊνάτο bar-club στην πλατεία του Κεραμεικού που φιλοδοξεί να κλέψει λίγες (σχετικό είναι αυτό) ώρες από τον ύπνο μας, φιλοξενεί κάθε Πέμπτη τις All Star Greeks βραδιές προσκαλώντας κόσμο και κοσμάκη για το απόλυτο ξεφάντωμα με τον Νίκο Μάρκογλου στα decks (Ρυθμός 94 FM), αλλά και αρκετούς guests να παίζουν χωρίς σταματημό ελληνικές επιτυχίες. Ποτό: 7€. 

Απλά ελληνικά (Λεωφ. Ποσειδώνος 81 και Δουσμάνη 1-3, Γλυφάδα, τηλ: 6970401100)
feelfamous.gr
Το μαγαζί που επανέφερε την μόδα των ελληνάδικων στην Παραλιακή και αποτέλεσε την σταθερή αξία του after για τους ξενύχτηδες της περιοχής, διοργανώνει κάθε μέρα και από ένα διαφορετικό party με – τι άλλο;- ελληνικό προσανατολισμό. Greek Lovers κάθε Παρασκευή με τον Γιώργο Μανίκα και τον Στέλιο Χανταμπάκη, Της Ελλάδος τα Παιδιά κάθε Τετάρτη, Valentino κάθε Πέμπτη, Μαμά θα Αργήσω κάθε Σάββατο και Τρελές Αγελάδες κάθε Κυριακή με live… όργανα από τους Bobito Tzemanakis, Manos Fezz και Petros Drev. Το highlight των events πάντως δεν είναι άλλο από την εμφάνιση του Λευτέρη Πανταζή με αφορμή τα δύο χρόνια λειτουργίας του μαγαζιού, στις 4 Ιουλίου. Βασανιστείτε! Ποτό: 8€, μπουκάλι (6 άτομα): 80€. 

Κουζουλό Ελληνάδικο (Ανδριανού και Δραγούμη 28, Κηφισιά, τηλ: 2106233900)

Η… καψούρα μεταφέρεται στα Βόρεια Προάστια σε ένα μαγαζί που και μεσογειακές γεύσεις θα δοκιμάσεις και πιάτα θα σπάσεις και μπορείς να πας για after μετά τις μπαρότσαρκες στην Κηφισιά. Κάθε Πέμπτη «Βασικά καλησπέρα σας» βραδιά με λαϊκό live πρόγραμμα, «Της Κακομοίρας» κάθε Κυριακή με οικοδεσπότες τον Θέμη Μπόγρη και τον Νικήτα Γιαννάκο να παίζουν ελληνικές επιτυχίες και Kouzou-lee κάθε Παρασκευή με mainstream τσιφτετέλια. Ένα πλήρες γεύμα με κρασί θα σας κοστίσει περί τα 30€.

Σιδεράδικο (Λεωφόρος Ποσειδώνος, πίστα καρτ τηλ: 6945292180, 210 7018700)

Το παγκρατιώτικο στέκι μετακόμισε στην παραλιακή στον χώρο του Animal στο Ελληνικό, βαφτίστηκε Sideradiko Summer και συνεχίζει ακάθεκτο να διοργανώνει ελληνικές βραδιές με εκλεκτούς προσκεκλημένους. Κάθε Τετάρτη ο Μάκης Πουνέντης και ο Λάμψη 92,3 FM «κάνουν δουλίτσα» με ελληνικές επιτυχίες ή μετακλήσεις καλλιτεχνών (στις 3 Ιουλίου θα εμφανιστεί ζωντανά ο Νίκος Κουρκούλης μαζί με τον Νικηφόρο και τους Kings), ενώ τις Κυριακές ο τίτλος του party που διοργανώνεται τα λέει όλα: «Στο Αλαλούμ γίνονται Σόδομα και Γόμορα» με τους Dj Amourgianos και Alen στα decks. Πoτό: 8€, φιάλη 80€. Είσοδος ελεύθερη. 

Ακρωτήρι (Βασιλέως Γεωργίου Β5, Ελληνικό, τηλ: 21 0985 9147)

Στο all time classic club της Παραλιακής, από τα λίγα που έχουν διατηρήσει ατόφια το όνομά τους και την φήμη τους, οι ελληνικές επιτυχίες έχουν την τιμητική τους σε δύο party που δεν περνούν απαρατήρητα. Κάθε Πέμπτη το SFERA Party φιλοξενεί ονόματα όπως ο Πάνος Καλίδης, η Κατερίνα Στικούδη και ο Νίκος Ζωιδάκης (στις 4 Ιουλίου θα εμφανιστεί ο Αντύπας μαζί με την Αγγελική Ηλιάδη), ενώ τις Κυριακές έχουν γίνει πλέον θεσμός τα Double Trouble Parties με την Ναταλία Γερμανού στα decks και τον Κώστα Καραφώτη επί σκηνής. Η είσοδος με ποτό κοστίζει 15€. 

Ola Ελληνικά (Λεωφόρος Ποσειδώνος 18, πάνω από το Posidonio, τηλ: 6937026333- 2109849101)
luxurynights.gr
Το στέκι της Νέας Σμύρνης φόρεσε τα καλοκαιρινά του και μετακόμισε στην Παραλιακή πάνω από το Posidonio φέρνοντας μαζί του όλα τα εβδομαδιαία κλασσικά ελληνικά party που αγαπήθηκαν τον χειμώνα. Κάθε Δευτέρα ο Νίκος Καμαριάς μας καλεί από τα decks να κάνουμε «Σκασιαρχείο», κάθε Κυριακή οι Dj Βασίλης και Γιώργος Κουτονιάς τα κάνουν Ala D’allon με ελληνικές επιτυχίες, ενώ κάθε Πέμπτη γίνεται του… «Βιετνάμ» με τον Γιώργο Δραγουτά στα decks. 

Έτσι απλά (Ακτή Δηλαβέρη, Μικρολίμανο, τηλ: 698 259 2615) 

Στον χώρο που βρισκόταν το Wild Thing στην Ακτή Δηλαβέρη, το «Έτσι απλά» συνεχίζει να παίζει κυρίαρχο λόγο στην ατόφια ελληνική διασκέδαση του Πειραιά. Κάθε Κυριακή λίγα πιάτα μένουν άθικτα στα Greek Madness parties, ενώ τις Παρασκευές εμφανίζεται ο πάντα κεφάτος Νίκος Ρωμανός σε live πρόγραμμα. Τις Παρασκευές γίνονται «της Πόπης τα Κάγκελα» με ελληνική μουσική μέχρι πρωίας, ενώ τα Σάββατα ο κόσμος δηλώνει «Έτσι απλά τα σπάμε» και κάνει το αυτονόητο. Η είσοδος είναι δωρεάν, το ποτό κοστίζει 8€. 

Joy bar (Αγγ. Μεταξά 48, Γλυφάδα Τηλ.: 2108980030)

Το συμπαθές bar restaurant της Γλυφάδας μπορεί να μην επιμένει όλες τις ημέρες της εβδομάδας… ελληνικά, όμως οι Κυριακές του ανήκουν εξ’ ολοκλήρου στους φαν των ελληνικών επιτυχιών. Διάσημοι και μη ξεφαντώνουν κάθε Κυριακή στα Enjoy the Greek parties με τον λουλουδοπόλεμο να έχει πλέον καθιερωθεί στα δύο (παρά κάτι) χρόνια ζωής του event. Ποτό: 8€ το απλό, 10€ το σπέσιαλ. 

Derti Street Bar (Λεωφ. Ποσειδώνος 81, Γλυφάδα, τηλ: 21 0894 1181)

Όνομα και πράγμα στην πιάτσα της Γλυφάδας, το official μαγαζί του Derti FΜ επενδύει στις ζωντανές εμφανίσεις και φιλοξενεί τις Τρίτες τον λυράρη Γιάννη Κρητικό και τις κρητικές του μαντινάδες μαζί με την Έρη Ζώρα, τις Δευτέρες τον Χάρη Ακριτίδη, της Κυριακές τον Βασίλη Δήμα με την μπάντα του, ενώ τις Πέμπτες διοργανώνει τα καθιερωμένα πλέον από τον χειμώνα Klain Main parties με τον Βαλάντη και τους Δημήτρη και Αλέξανδρο Λέκκα. Τέλος, τις Τετάρτες κάνουν την εμφάνισή τους στο μαγαζί αστέρια της ελληνικής λαϊκής σκηνής (Άντζελα Δημητρίου, Χάρης Κωστόπουλος κτλ.). Η είσοδος είναι ελεύθερη, ενώ το ποτό κοστίζει 8€. 

Συνεργείο (Αστέρας Γλυφάδας, τηλ: 697 703 7271)

Η ομάδα της «Β’ Παθολογικής» αποφάσισε να το γυρίσει από τα επείγοντα περιστατικά στις… επισκευές και κάπως έτσι το «Συνεργείο» με μότο του το «Ελληνικά με steel» και αυτοχαρακτηριζόμενο ως «ελληνάδικο – ξεφτιλάδικο» κάνει ρεκτιφιέ στην ελληνική διασκέδαση της Παραλιακής. Τα party του είναι όλα ένα και ένα και δεν άργησαν να κερδίσουν τον κόσμο με το κέφι και τα πρωτότυπα ονόματά τους: Ρε Μαν το Ρουλεμάν κάθε Πέμπτη, Μια Βραδιά στο Ζάντα Φε κάθε Παρασκευή, Γρανίτα από Μπουλόνι τα Σάββατα, και Μπουτιλιάρισμα στην Ποσειδώνος κάθε Τετάρτη. Στα decks ο resident dj ο Σίμος Αναστασόπουλος. Η είσοδος είναι ελεύθερη, ενώ το ποτό κοστίζει 8€.

Επίσης…

Το Akanθus λίγο πιο δίπλα από το Balux συνεχίζει και φέτος τις Suck My Greek βραδιές του κάθε Παρασκευή με mainstream ελληνικές επιτυχίες από τον Ασκληπιό Κωσταντινίδη και τον Χρήστο Κοτσίμπο (ποτό: 8€), το YaYa Summer Bar συνεχίζει το «Κυριακάτικο Έγκλημά» του (ποτό 8€) με ελληνικό soundtrack, ενώ το “Block” στο Μικρολίμανο συνεχίζει ακάθεκτο τις μετακλήσεις ελλήνων καλλιτεχνών όπως ο Γιώργος Τσαλίκης και η Άντζελα Δημητρίου (ποτό: 8€).

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v