Έξοδος Σαββάτου: Βουτιές, καφές και μελωδίες με νόημα

Αυτό το Σάββατο δροσιζόμαστε στις παραλίες της Αττικής και πηγαίνουμε στο Κατράκειο για μια all star συναυλία Ελλήνων καλλιτεχνών.
Έξοδος Σαββάτου: Βουτιές, καφές και μελωδίες με νόημα
Έχοντας ήδη μπει για τα καλά σε καλοκαιρινό κλίμα, τα Σαββατοκύριακα (για όσους δεν έχουν ακόμα βάλει πλώρη για κάποιο νησί) οφείλουν να είναι «δροσερά» και γεμάτα όμορφες εικόνες και μουσικές. Αυτό το Σάββατο λοιπόν, σκοπεύουμε να ξεκινήσουμε την ημέρα με δροσερή βουτιά, να συνεχίσουμε με απογευματινό καφέ και να κλείσουμε το βράδυ με συναυλία… αγάπης.

Βουτιές στην Αττική
Μην είμαστε αχάριστοι, είμαστε από τους λίγους προνομιούχους κατοίκους οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα σε μισή, το πολύ μία, ώρα να βρίσκονται στην παραλία και να τσαλαβουτούν. Ακόμα και αν η παραλία αυτή δεν έχει τα κρυστάλλινα νερά του Χ νησιού. Τσάντες θαλάσσης ανά χείρας λοιπόν, και καθ’ οδόν για Παραλιακή ή Βορρά. Δείτε εδώ μερικές από τις αγαπημένες μας και πάρτε ιδέες για τις βουτιές σας.

Καφεδάκι στον Πειραιά
Αφού… στραγγίξουμε, κατηφορίζουμε προς Πειραιά και συγκεκριμένα προς το Μικρολίμανο για να πιούμε τον καφέ μας. Τα βράδια τα ντεσιμπέλ ανεβαίνουν, και η ατμόσφαιρα θυμίζει κάτι από λαϊκο-ποπ 90s, όμως με το φως της μέρας το ατμοσφαιρικό κατάστρωμα του Ιστιοπλοϊκού είναι πιθανότατα ό,τι κοντινότερο σε feeling καλοκαιρινών διακοπών μπορείτε να βρείτε σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο Αττικής. Τα ξύλινα σκαλιά της εισόδου του οδηγούν σε ένα πραγματικό, κι εξίσου ξύλινο, κατάστρωμα πλοίου, που ατενίζει τα νερά του Σαρωνικού και την αττική ακτογραμμή έτοιμο να σαλπάρει. Το café bar του επάνω deck είναι ανοιχτό από νωρίς το πρωί, για καφέ κι ελαφριά σνακ –γλυκά, finger food αλλά και πιάτα ημέρας– με χαλαρή μουσική και θαλασσινή αύρα.

Συναυλία με νόημα στη Νίκαια
Η δράση «Αγάπη Ρε Ματζόρε» αποτελεί μια πρωτοβουλία καλλιτεχνών, οι οποίοι όπως δηλώνουν «ενώνουν δυνάμεις υπέρ της αδελφοσύνης και της ελευθερίας της έκφρασης κι εναντιώνονται στο φόβο και το ρατσισμό, στο μίσος και τη ρητορική του». Ποιοι είναι αυτοί; Είναι οι: Σπύρος Γραμμένος, Φοίβος Δεληβοριάς, Στάθης Δρογώσης, Γιώργος Καραδήμος, Θέμης Καραμουρατίδης, Κωστής Μαραβέγιας, Νατάσσα Μποφίλιου, Μανώλης Φάμελλος, Μαριέττα Φαφούτη, Γιάννης Χαρούλης και RadioSol και διοργανώνουν την πρώτη τους συναυλία στο Κατράκειο Θέατρο στην Νίκαια στις 21:00 το βράδυ.

Η είσοδος κοστίζει 5€ και τα έσοδα θα διατεθούν στο Ανοικτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά, στην Κλίμακα, στο Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών και το Μητροπολιτικό Ιατρείο Ελληνικού.

Ποτό με ροκ διάθεση
Το γνωρίσαμε πέρυσι τέτοια εποχή και το αγαπήσαμε αμέσως. To Rockfellas https://www.facebook.com/rockfellasthebar είναι στιλάτο, με ροκ διάθεση και όμορφη διακόσμηση στο ίδιο ύφος. Η κονσόλα αγαπά πολύ τα indie rock ακούσματα, ενώ δεν λείπουν και οι μετακλήσεις γνωστών DJ. Το απλό ποτό κοστίζει 7€, το σπέσιαλ 8€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v