Η έξοδος του Σαββάτου: Argo και Νέα Ερυθραία

Αυτό το Σάββατο, ντυνόμαστε ζεστά και ανηφορίζουμε στα βόρεια προάστια για να δούμε ένα εξαιρετικό θρίλερ και να πάρουμε μια γεύση… ψυχαγωγίας στην πιο ανερχόμενη και cosy πιάτσα νυχτερινής διασκέδασης των τελευταίων χρόνων.
Η έξοδος του Σαββάτου: Argo και Νέα Ερυθραία
Η απότομη πτώση της θερμοκρασίας αυτή τη βδομάδα, μας έκανε να αναζητήσουμε cosy εναλλακτικές για να προγραμματίσουμε την σαββατιάτικη έξοδό μας. Αυτή τη φορά επιλέγουμε τα βόρεια προάστια, τα οποία παρά την… ψυχρή τους ατμόσφαιρα έχουν αναδειχτεί τα τελευταία χρόνια σε κορυφαίο προορισμό του αθηναϊκού bar crawling. O λόγος δεν είναι άλλος από την ταχύτατα ανερχόμενη Νέα Ερυθραία, η οποία με την διάσημη πλέον «πιάτσα» του εμπορικού της κέντρου (εμπορικό μόνο στο όνομα, μιας και μόλις ένα εμπορικό μαγαζί βρίσκει κανείς εκεί και αυτό ανακαινίζεται για να γίνει μπαράκι), πρωτοστατεί ήδη από το περσινό καλοκαίρι στην νυχτερινή μπαρο-διασκέδαση.

Λέμε να ξεκινήσουμε τη βραδιά με σινεφίλ διάθεση, και να παρακολουθήσουμε την νέα πολυαναμενόμενη ταινία του Μπεν Άφλεκ “Argo”. Το 1979, αμέσως μετά την επανάσταση που έδιωξε τον Σάχη απ' την κεφαλή του Ιράν, έξι αμερικανοί διπλωματικοί ακόλουθοι εγκλωβίστηκαν στη χώρα, πριν φυγαδευτούν με μια απίθανη επιχείρηση της CIA και των Καναδών. Η πλήρης ιστορία δόθηκε στη δημοσιότητα πολλά χρόνια αργότερα, ένα σενάριο γράφτηκε με βάση το σχετικό άρθρο κι ο Μπεν Άφλεκ τη μεταφέρει σήμερα στη μεγάλη οθόνη.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο κριτικός του In2life Λουκάς Τσουκνίδας: «Ο Άφλεκ κάνει πολύ καλή δουλειά με το υλικό που έχει και παρ' ότι πρωταγωνιστεί ο ίδιος, κρατά μια υπέροχη ισορροπία ανάμεσα στους πολλούς και πολύχρωμους χαρακτήρες, που δεν περνούν ποτέ απαρατήρητοι πείθοντας ότι δεν πρόκειται για τη δουλειά ενός ανθρώπου, αλλά για μια ομαδική προσπάθεια με πολλές δυσκολίες κι ελάχιστες πιθανότητες επιτυχίας. Η αγωνία χτίζεται υπέροχα κι οι σκηνές όπου η κατάσταση αγγίζει το σημείο βρασμού είναι δοσμένες άψογα, σε απορροφούν και κρατούν το ενδιαφέρον για την εξέλιξη αμείωτο». Δείτε εδώ σε ποιους κινηματογράφους παίζεται η ταινία.

Συνεχίζουμε με bar crawling στην πολύβουη πιάτσα της Νέας Ερυθραίας που αναφέραμε παραπάνω. Οι επιλογές που έχετε για ποτάκι εδώ είναι μπόλικες, όπως θα δείτε και στο σχετικό άρθρο. Προσωπικά μας αγαπημένα είναι το Nisi Bar, το Bar Fly δίπλα ακριβώς από το παγωτατζίδικο – κρεπερί Mucca και φυσικά το Low Bar, ένα από τα πρώτα μπαράκια που άνοιξαν στη πλατεία. Η ροκ διάθεση είναι έντονη και στα τρία μαγαζάκια, με το Nisi να κλείνει το μάτι και σε ελληνικά ακούσματα.

Ιδανικές επιλογές για γρήγορο τσιμπολόγημα στα όρθια μετά το ποτάκι σας είναι το Ha! Dog με τα εξαιρετικά – τι άλλο;- hot dog του σε κάθε συνδυασμό και το Καλαμάκη, λίγο πιο κάτω.

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v