Η έξοδος του Σαββάτου: Μόνικα και μοριακά cocktails

Το πρώτο Σάββατο του νέου έτους επισκεπτόμαστε την Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών για το πρώτο και πολυαναμενόμενο live της χρονιάς και δοκιμάζουμε εκπληκτικά… μοριακά cocktails σε ένα νέο και πολλά υποσχόμενο μπαράκι.
Η έξοδος του Σαββάτου: Μόνικα και μοριακά cocktails
Το 2013 είναι εδώ (τυμπανοκρουσίες)και αυτό το Σάββατο είναι το πρώτο του νέου έτους (και άλλες τυμπανοκρουσίες). Σκοπεύουμε λοιπόν να το τιμήσουμε δεόντως με μια έξοδο η οποία θα περιλαμβάνει πρωτογενείς μελωδίες και μοριακά cocktails. Τουτέστιν, παρακολούθηση της live επιστροφής της Μόνικας, αυτή τη φορά στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και δοκιμή εξαιρετικών cocktails βασισμένων στη μοριακή γαστρονομία. Έτσι απλά.

Πρώτη στάση λοιπόν, το κτίριο στην Λεωφόρο Συγγρού, όπου ήδη από την προηγούμενη Τετάρτη η ταλαντούχα Ελληνίδα τραγουδοποιός Μόνικα εγκαινιάζει την νέα χρονιά με μια σειρά μουσικών παραστάσεων – προπομπών του νέου της άλμπουμ με τίτλο “Primal”. Όσοι την είδαν πέρσι και πρόπερσι στο Ark Festival θα πρέπει να προετοιμαστούν για το κάτι παραπάνω.

Η νεαρή τραγουδίστρια θα συνοδεύεται επί σκηνής, εκτός από την μπάντα της, από έγχορδα, πνευστά και μεγάλη χορωδία, ενώ το οπτικό και εικαστικό στίγμα της παράστασης θα δώσουν ο σχεδιαστής φωτισμού Γιώργος Τέλλος και η κολεκτίβα από το Λονδίνο και τη Μαδρίτη Watergun, που υπογράφει το ειδικά σχεδιασμένο για την παράσταση/ συναυλία video art. Η παράσταση ξεκινά στις 20:30 και τα εισιτήρια κοστίζουν 18€, 25€ και 32€ ανάλογα την θέση. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 210 9005800.

Επόμενη στάση για… τσιμπολόγημα στο Ρακί Μεζέ στην Καλλιθέα (Ελευθερίου Βενιζέλου 334, Καλλιθέα, τηλ.: 210 9429027) στο μενού του οποίου φιγουράρουν νοστιμιές όπως ουρά πεσκανδρίτσας, καλαμαράκια σκορδάτα, κυδώνια με κρούστα μυρωδικών, μύδια αχνιστά πολίτικα, τσίρος με πικάντικο μείγμα πράσινης ελιάς, σκουμπρί καπνιστό με πράσινες τηγανιτές ντομάτες και μυδοπίλαφο ριζότο. Οι τιμές του κάθε πιάτου κυμαίνονται από 3€ έως 9€. Σημειώστε και την value for money λύση του μενού της παρέας, με εφτά πιατάκια συν όσο κρασί ή ρακή αντέχετε να πιείτε, με μόλις 13€ το άτομο.

Αν θέλετε την συμβουλή μας πάντως, κάντε λίγο… κράτει στην ρακή, γιατί το μαγαζί στο οποίο σκοπεύουμε να κλείσουμε τη βραδιά προσφέρει και αυτό αλκοόλ, όμως με εντελώς διαφορετικό προσανατολισμό. Ο λόγος για το Momix, το πρώτο cocktail bar εν Αθήναις με… μοριακή γαστρονομία. Μετάφραση: Το πρώτο cocktail bar, το οποίο φτιάχνει cocktail σε μορφή σφαίρας, ζελέ, παγωτού και πολλά ακόμα με στόχο να αναδείξει την γεύση των αλκοολούχων αυτών συνδυασμών. Ακούγεται ενδιαφέρον, και είναι. Μια δοκιμή λοιπόν, θα σας πείσει. Αν και οι σερβιτόροι και βοηθοί στο Momix είναι πεπειραμένοι bartenders, και μπορούν να σας βοηθήσουν να βρείτε το δικό σας αγαπημένο custom made cocktail, παρ’ όλα αυτά μπορείτε να ξεκινήσετε με δοκιμασμένες συνταγές.
 
Προτείνουμε ανεπιφύλακτα το γλυκόξινο Jack Sparrow Daquiri με παλαιωμένο ρούμι, φρούτα του πάθους, ιβίσκο και ανανά, πασπαλισμένο με κόκκινο γλυκό πιπέρι και σερβιρισμένο με ζελεδοποιημένο χυμό από ξυνόμηλο και φράουλες. Δοκιμάσαμε, επίσης, και ενθουσιαστήκαμε με το Spice Latoya, το οποίο έχει βάση τεκίλα αγαύης και γεύση από μαύρη σοκολάτα, πορτοκάλι, πικραμύγδαλο και τόνους από τσίλι. Οι τιμές των κοκτέιλ κυμαίνονται από 8€, για τα περισσότερα εξ αυτών, έως 10€, για αυτά που σερβίρονται σε πιάτο.

Νικόλας Γεωργιακώδης


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v