Η έξοδος του Σαββάτου: Θέατρο και Fabrica de Vino

Δοκιμάζουμε όσες περισσότερες από τις ογδόντα και βάλε ετικέτες ελληνικών κρασιών σε ποτήρι αντέχουμε, τσιμπολογώντας λαχταριστά μεζεδάκια, και συζητώντας το κατά Μιχαήλ Μαρμαρινό Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας που μόλις είδαμε στη σκηνή του Rex.
Η έξοδος του Σαββάτου: Θέατρο και Fabrica de Vino
της Ηρώς Κουνάδη 

Το τελευταίο Σάββατο του χρόνου δεν θα μας βρει να χορεύουμε σε κάποιο υπερ-πάρτι. Αφενός το overdose του διημέρου των Χριστουγέννων, αφετέρου οι δυνάμεις που θέλουμε να κρατήσουμε για να αποχαιρετίσουμε τον παλιό χρόνο όπως του αρμόζει την Δευτέρα, μας κάνουν να προγραμματίζουμε μια πιο «χαλαρή», αλλά όχι λιγότερο διασκεδαστική, έξοδο, με θέατρο και οινογνωσία μετά... μεζεδακίων, σε ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά wine bar του κέντρου.

Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας στο Rex

Η ιστορική σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, επί της οδού Πανεπιστημίου, επανέρχεται δριμύτερη, και πλήρως ανανεωμένη, μετά από χρόνια απουσίας, και ανοίγει την αυλαία της με το σαιξπηρικό Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας, διά χειρός του είτε-τον-λατρεύεις-είτε-τον-μισείς-δεν-μπορείς-να-μην-παραδεχτείς-ότι-είναι-πρωτοπόρος Μιχαήλ Μαρμαρινού.

Η υπόθεση, λίγο πολύ γνωστή: Ο Βασιλιάς Θησέας και η Ιππολύτη ετοιμάζουν την γιορτή του γάμου τους όταν τέσσερις νέοι εραστές καταφεύγουν στο δάσος γύρω από την Αθήνα για να ζήσουν τον ερωτά τους, μακριά από τους κανόνες που θέλουν οι γονείς τους να τους επιβάλλουν. Αλλά στο σκοτεινό δάσος, οι δρόμοι τους θα διασταυρωθούν με τους βασιλιάδες των ξωτικών και ο σκανδαλιάρης Πουκ θα μπερδέψει με ξεκαρδιστικό τρόπο τις ζωές των τεσσάρων εραστών. Και όταν θα εμφανιστεί μία ομάδα ντόπιων μαστόρων που ετοιμάζουν μία παράσταση για τις γιορτές του βασιλικού γάμου, τα μαγικά ξόρκια, τα αστεία και τα ανακατέματα θα δημιουργήσουν ένα κουβάρι που μοιάζει αδύνατο να ξεμπλέξει.

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους συναντάμε μεταξύ άλλων τους Γιάννη Βογιατζή, Εύη Σαουλίδου, Ιωάννα Παππά, Άγγελο Παπαδημητρίου και Νίκο Κουρή. Η παράσταση το Σάββατο ξεκινά στις 20.30, ενώ τα εισιτήρια ξεκινούν από 15€ (και 12€ τα φοιτητικά).



Οινογνωσία και μεζεδάκια στο Fabrica de Vino

Κατηφορίζουμε από το Rex προς την Ομόνοια, και στρίβουμε αριστερά στην Εμμανουήλ Μπενάκη, στον αριθμό 3 της οποίας κρύβεται, πίσω από τις ξύλινες πόρτες του, ένα από τα ωραιότερα wine bars της πόλης. Βιομηχανική διακόσμηση, funky μουσικές που ανεβάζουν την ένταση όσο περνά η ώρα –ποτέ όμως στο ενοχλητικό εκείνο επίπεδο που επιβάλλει να φωνάζεις για να μιλήσεις με τον διπλανό σου– ατμοσφαιρικοί φωτισμοί, ιδιαίτερα στα γεμάτα κρασιά ράφια που φτάνουν μέχρι το ταβάνι, και ωραία ατμόσφαιρα, η οποία απέχει έτη φωτός από την επιτήδευση που συναντάμε σε άλλα wine bars.

Η λίστα κρασιών περιλαμβάνει εκατοντάδες ετικέτες, του ελληνικού κυρίως αμπελώνα, κι αυτή είναι μια ευχάριστη έκπληξη –υπάρχουν πολλές ετικέτες, ονομασίες και οινοπαραγωγικές περιοχές, τις οποίες δεν έχετε ξανασυναντήσει πουθενά. Ένας τετρασέλιδος κατάλογος, που αλλάζει τακτικά, περιλαμβάνει ογδόντα πέντε διαφορετικές επιλογές κρασιού σε ποτήρι, μικρό ή μεγάλο, αναλόγως πόση διάθεση για πειραματισμούς έχετε. Ξεκινάμε, ας πούμε, με ένα Μετέωρο, Μαλαγουζιά-Ασύρτικο, από την Οινοποιΐα Τσίνας στα Μετέωρα, συνεχίζουμε με μια κρητική Ξερολιθιά, και καταλήγουμε σε ένα ολόγλυκο Vinsanto, έχοντας περάσει από κάθε σχεδόν γεωγραφική περιοχή της χώρας. Οι ετικέτες είναι χωρισμένες ανά περιοχή, ενώ αν χαθείτε, το εξυπηρετικό και πάντα χαμογελαστό σέρβις είναι εκεί για να λύσει κάθε απορία και να σας κάνει προτάσεις. Τα μικρά ποτήρια ξεκινούν από 2€, και τα μεγαλύτερα φτάνουν τα 5,5€ –όρεξη να έχετε να δοκιμάζετε. Εννοείται πως ακόμα περισσότερες επιλογές υπάρχουν και σε μπουκάλι, αν έρθετε... αποφασισμένοι για το τι θα πιείτε.

Τα μεζεδάκια που θα συνοδεύσουν το κρασί σας είναι μια ιστορία μόνα τους: Νοστιμότατα και σπιτικά –τα μπιφτέκια μοσχοβολούν σαν να βγήκαν μόλις από τον φούρνο της μαμάς– αλλά και με φαντασία (το ψητό χαλούμι με μαρμελάδα πορτοκαλιού, και τα hot dog με κιμά μας άφησαν με τις καλύτερες εντυπώσεις) βγαίνουν σε μικρά πιατάκια, οι τιμές των οποίων κυμαίνονται στα 3€ έως 6€ για να παραγγέλνετε και να ξαναπαραγγέλνετε.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v