H έξοδος του Σαββάτου: Μεθυσμένοι στον… Πλανήτη Δία

Αυτό το Σάββατο κατηφορίζουμε στο κέντρο της Αθήνας για να δούμε ζωντανά stoner rock από… άλλον πλανήτη και να απολαύσουμε το ποτό μας υπό το άγρυπνο βλέμμα του κύριου Frank (ή μήπως Drunk;) Sinatra.
H έξοδος του Σαββάτου: Μεθυσμένοι στον… Πλανήτη Δία
Rock, μπύρα, jazz, cocktails. Πώς μπορούν να χωρέσουν όλα αυτά σε μια σαββατιάτικη έξοδο; Αφήστε το επάνω μας και ακολουθήστε μας ενώ ανακαλύπτουμε το κέντρο της Αθήνας μέσα από το stoner rock των απολαυστικών Planet of Zeus και τα cocktails της funky μπάρας του νέου hot spot του κέντρου, εν ονόματι Drunk Sinatra.

Πρώτη στάση το νούμερο 205 στην οδό Λιοσίων, όπου οι αθηναίοι Planet of Zeus θα… τιμήσουν δεόντως την σκηνή του Gagarin. Τι εστί Planet of Zeus, θα αναρωτηθείτε. Τα δύο άλμπουμ που έχουν κυκλοφορήσει στην δεκάχρονη καριέρα τους (το “Eleven the Hard Way” το 2008 και το πρόσφατο “Macho Libre”) ήταν αρκετά για να τους κατατάξουν στις σημαντικότερες ευρωπαϊκές stoner rock μπάντες και να αποσπάσουν άκρως κολακευτικά σχόλια από τον ξένο τύπο (συμπεριλαμβανομένου του BBC), αλλά και από τον Bruce Dickinson των Iron Maiden. Ο ήχος τους, θαρρείς βγαλμένος από την έρημο του Τέξας, δεν θυμίζει σε τίποτα ελληνική μπάντα. Αντίθετα, φέρνει στο νου αντίστοιχα συγκροτήματα του εξωτερικού όπως οι Down και οι Clutch, χωρίς όμως να χάνει την αυθεντικότητά του.



Κάθε ζωντανή τους εμφάνιση και μια αφορμή για ξέφρενο rock πάρτι, κάθε τους τραγούδι έναυσμα για crowdsurfing χωρίς αύριο. Τα εισιτήρια κοστίζουν 8 ευρώ και πωλούνται στο www.ticketarena.gr, το Tickethouse και τα Public. Την ημέρα της συναυλίας τα εισιτήρια θα κοστίζουν 10 ευρώ.

Επόμενη στάση (και μάλλον τελευταία) το νέο hot spot του κέντρου. Το vintage ήρθε για να (ξανα)μείνει και η στενόμακρη μπάρα του Drunk Sinatra ποντάρει σε αυτή τη διάθεση στο στενάκι της Θησέως, κοντά στην πιάτσα της Κολοκοτρώνη. Εδώ θα απολαύσουμε το ποτό μας υπό το άγρυπνο, αλλά όχι τόσο νηφάλιο βλέμμα του Frank που λοξοκοιτάζει από τους τοίχους.

Προφανώς τα νέα των καινούριων hot spots μαθαίνονται γρήγορα, επομένως μην περιμένετε να βρείτε ποτέ άδειο το Drunk Sinatra, όποια ώρα κι αν το επισκεφθείτε. Η διάθεση του DJ είναι πάντα funky, με jazz, swing και bossa nova πινελιές, και με αυστηρό όριο την δεκαετία του ’70. Προφανώς, οι καινούριες ιδέες, ποντάρουν στις παλιές. Και ο κατάλογος των κοκτέιλ, ποντάρει σε σπιτικά υλικά και στη δημιουργική φαντασία της έμπειρης μπάρας του θείου Φράνκι.

Ν.Γ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v