Η έξοδος του Σαββάτου είναι ροκ

Αυτό το Σάββατο αποκτούμε ροκ διάθεση, βλέπουμε ζωντανά τον βιρτουόζο Αμερικάνο κιθαρίστα Paul Gilbert στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και απολαμβάνουμε φτηνά ποτά σε ένα από τα πιο «σπιρτόζικα» μπαράκια των Κάτω Πετραλώνων.
Η έξοδος του Σαββάτου είναι ροκ
Τα Πετράλωνα μας αρέσουν για αρκετούς λόγους: είναι ό,τι πρέπει για απογευματινή βόλτα, είναι γεμάτα χαριτωμένα ταβερνάκια και bars στα οποία προστίθενται συνέχεια νέες και άκρως ελκυστικές αφίξεις και βρίσκονται λίγα λεπτά από το κέντρο της πόλης. Αυτό το Σάββατο λοιπόν, λέμε να βάλουμε πλώρη προς τα εκεί και να συνδυάσουμε βόλτες, φαγητό και φτηνά ποτά με ροκ διάθεση.

Μιλώντας για ροκ διάθεση, ένας από τους κορυφαίους ροκ κιθαρίστες στον κόσμο, ο Paul Gilbert, εμφανίζεται αρκετά κοντά στην περιοχή των Πετραλώνων, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206, ύψος Χαμοστέρνας, Ταύρος) για ένα εντυπωσιακό live session με άφθονα τεχνικά solo. Ο Gilbert έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου, όπως Joe Satriani, Steve Vai, John Petrucci, Mike Portnoy, Nunno Batencourt, Richie Kotzen, George Lynch και πολλούς ακόμα. Παράλληλα, το 1988 δημιούργησε τους Mr. Big μαζί με τους Billy Sheehan και David Lee Roth σημειώνοντας παγκόσμια επιτυχία.

Αφού λοιπόν, περιηγηθούμε στα γραφικά στενάκια της περιοχής και απολαύσουμε τον απογευματινό μας καφέ σε κάποιο από τα παραδοσιακά καφενεδάκια όπως το «Δυτικά του Φιλοπάππου» (δείτε εδώ παλαιότερο φωτογραφικό ρεπορτάζ στα Πετράλωνα) κατευθυνόμαστε προς το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, όπου στις 8:30 εμφανίζεται ο δεξιοτέχνης κιθαρίστας. Το εισιτήριο κοστίζει 25€ και μπορείτε να το προμηθευτείτε από εδώ www.mcf.gr , από τα ταμεία ιδρύματος και από τα Public.

Πάρτε μια γεύση από τις εντυπωσιακές ζωντανές του εμφανίσεις στο παρακάτω βίντεο:



Συνεχίζουμε με μεζεδάκια σε μια ευχάριστη άφιξη στην περιοχή των Άνω Πετραλώνων, το Lolita’s (Δωριέων 26, Άνω Πετράλωνα, Τηλ.: 2114013574). Μπαρο-μεζεδοκατάσταση με προτάσεις δημιουργικής ελληνικής κουζίνας που έρχονται και σε μικρά πιατάκια (σε στυλ tapas) και «παιχνιδιάρικη» διακόσμηση. Βaby πατάτες με δενδρολίβανο στο φούρνο, πράσινη φάβα με κάππαρη και νούμπουλο Κέρκυρας, αυγά μάτια με σπαράγγια,πατάτες και τρίμμα αυγοτάραχου Μεσολογγίου είναι μερικά μόνο από τα μεζεδάκια που μας κέντρισαν το ενδιαφέρον. 'Ο,τι πρέπει για να τα συνοδέψουμε με σαγκριά, τσίπουρο ή ρακόμελο. Οι τιμές του είναι εξίσου καλές: 15-20€ το άτομο.

Αν έχουμε διάθεση για «ροκ» ποτάκι, τότε το «Σπιρτόκουτο» (Κειριαδών 15, Κάτω Πετράλωνα) είναι ό,τι πρέπει για την περίσταση. Περνάς τις μεγάλες τζαμένιες πόρτες και σε υποδέχονται γιγάντιες τοιχογραφίες με τον Super Mario και το Tetris, κολλάζ από παλιές εφημερίδες και περιοδικά και ροκ μουσικές που κινούνται σε όλο το φάσμα των τριών τελευταίων δεκαετιών -από Stranglers και Supertramp μέχρι Alanis Morissette και Γιάννη Αγγελάκα. Στα (μεγάλα) συν, εκτός από τις ωραίες μουσικές και την διακόσμηση, προσθέστε τα εξαιρετικά κοκτέιλ (εμείς δοκιμάσαμε τα Hey Johnny Depp με ρούμι και ginger, Passion Lychee με τζιν, passion fruit και λικέρ lychee, και Chillirita, μια ενδιαφέρουσα παραλλαγή της γνωστής Μαργαρίτας με καυτερή πιπεριά) και τις χαμηλές τιμές: στα 5€ το ποτό, 6€ το κοκτέιλ. Θα το βρείτε ανοιχτό καθημερινά, από τις 11.00 το πρωί για καφεδάκι και επιτραπέζια, μέχρι αργά για κοκτέιλ και τακτικά πάρτι.

Νικόλας Γεωργιακώδης
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v