Η έξοδος του Σαββάτου: Βουτιές στην μολιερική κωμωδία

Αυτό το Σάββατο ξυπνάμε νωρίς. Ετοιμάζουμε τσάντα θαλάσσης, γεμίζουμε το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου και κατευθυνόμαστε προς Επίδαυρο για δροσερές βουτιές και μολιερική κωμωδία δια χειρός Βογιατζή στο Αρχαίο Θέατρο.
Η έξοδος του Σαββάτου: Βουτιές στην μολιερική κωμωδία
Δεν απογοητευόμαστε που ο Αύγουστος μας βρίσκει στην Αθήνα –μια Αθήνα που ησυχάζει και επιστρέφει στους ρυθμούς που της ταιριάζουν. Τα σαββατοκύριακα αποτελούν ιδανική ευκαιρία για μικρές, κοντινές αποδράσεις, προκειμένου να συναντήσουμε όλα αυτά που μας λείπουν.

Ο λόγος για καταγάλανες, καθαρές παραλίες, εξοχικά ταβερνάκια πλάι στο κύμα και, για το βράδυ, μολιερική κωμωδία… όπως παλιά. Ετοιμάζουμε, λοιπόν, μία τσάντα που θα περιλαμβάνει και μαγιό και βερμουδίτσα, φουλάρουμε το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου και κατευθυνόμαστε προς παλαιά Επίδαυρο.

Πρώτη στάση σε κάποια από τις καταπράσινες παραλίες της περιοχής, με τα δέντρα σχεδόν να ακουμπούν στο κύμα. Επιλέξετε αυτήν που σας ταιριάζει ανάμεσα στον οικογενειακό κόλπο Νησί με το πολυσυλλεκτικό beach bar, στο Γιαλάσι, με το πιο νεανικό κοινό, ή στο πολύβουο Καλαμάκι.

Δεύτερη στάση: Ταβερνάκι στο κύμα, για ανασυγκρότηση δυνάμεων. Θέλετε φρέσκα θαλασσινά ή σπιτικά μαγειρευτά; Εξαιρετικές προτάσεις και για τα δύο αποτελούν η ταβέρνα «Μουριά», στο Γιαλάσι (τιμές: 20-25 κατ’άτομο) και το «Ακρογιάλι», στο τέρμα του παραλιακού δρόμου στην παλιά Επίδαυρο (τιμές: 20 ευρώ κατ’άτομο).

Και το βράδυ;

Φοράμε τα σανδάλια μας και δροσερές βερμούδες και λίγο πριν πέσει ο ήλιος σπεύδουμε προς το Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, όπου το Σάββατο κάνει πρεμιέρα η κωμωδία του Μολιέρου «Αμφιτρύων», δια χειρός Λευτέρη Βογιατζή, με την Αμαλία Μουτούση, τον Γιώργο Γάλλο, τον Νίκο Κουρή και την Δημήτρη Ήμελλο στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Το διαχρονικό έργο του Μολιέρου είναι εμπνευσμένο από το ομώνυμο έργο του Πλούτου, που βασίζεται στην ελληνική μυθολογία.

Δεν έχετε κλείσει ακόμα εισιτήρια; Κάντε τώρα από εδώ. Οι τιμές ξεκινούν από 13 ευρώ για το Άνω Διάζωμα και 20 ευρώ για την Β Ζώνη.

Τέλος, αν σας μείνουν αντοχές και για ποτό μετά την παράσταση, ένα είναι το μέρος για να το απολαύσετε: Το Καπάκι. Η πιο-cult-πεθαίνεις ντισκοτέκ, στην παραλία Γιαλάσι, όπου 80’s και 70’s επιτυχίες εναλλάσσονται με νησιώτικα και μπιτάκια, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Επιμέλεια: Έλενα Μπούλια
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v