Η έξοδος του Σαββάτου: Βουτιές, Βασιλικός και φτηνά ποτά

Καύσωνας; Δεν μασάμε. Αυτό το Σάββατο τον ξορκίζουμε με μπάνιο στο Μαύρο Λιθάρι, αγαπημένες μελωδίες στο Θέατρο Πέτρας και δροσερά (και φτηνά) ποτά με… διπλή θέα στον Λυκαβηττό και την Ακρόπολη.
Η έξοδος του Σαββάτου: Βουτιές, Βασιλικός και φτηνά ποτά
Σαράντα ένας βαθμοί. Όχι, δεν κάνουμε πλάκα. Εκεί θα φτάσει η θερμοκρασία αυτό το Σαββατοκύριακο, παρατείνοντας το… μαρτύριο όσων δεν έχουν βρει ακόμα την ευκαιρία να αποδράσουν εκτός των τειχών της πόλης. Μαρτύριο που λέει ο λόγος, γιατί αν έχεις βρει εναλλακτικές να δροσιστείς εντός των τειχών, ο καύσωνας δεν «δαγκώνει» και τόσο. Τι εννοούμε; Το… πατροπαράδοτο τρίπτυχο βουτιές – συναυλία – ταράτσα.

Ξεκινάμε με κατεύθυνση προς Μαύρο Λιθάρι, το οποίο οι τεμπέληδες οδηγοί θα χαρούν να μάθουν ότι απέχει μόλις 39 χιλιόμετρα από την Αθήνα (θα το βρείτε λίγο μετά τη διασταύρωση των Καλυβίων επί της Αθηνών-Σουνίου). Είναι σχετικά μικρή, αλλά αμμουδερή και όμορφη και συνήθως δεν γίνεται ασφυκτική από τα πλήθη κόσμου που συρρέουν τους καλοκαιρινούς μήνες. Με νεαρόκοσμο ως επί το πλείστον, το Μαύρο Λιθάρι δεν έχει είσοδο όμως η ομπρέλα και η ξαπλώστρα θα σας στοιχίσουν 9 ευρώ. Πάνω από τη παραλία υπάρχουν μπαράκια για να ξαποστάσετε από τον ήλιο, αν και πάντα μπορείτε να επιστρέψετε στη «βάση» σας και να απολαύσετε τον μεσημεριανό υπνάκο με το κλιματιστικό στους 25 βαθμούς. Εμείς διαλέγουμε το δεύτερο.

Αφού «αναλάβουμε» από τη μεσημεριανή ξεκούραση, συνεχίζουμε προς Πετρούπολη μεριά όπου ο Βασιλικός, συνθέτης, στιχουργός, και τραγουδιστής του συγκροτήματος των Raining Pleasure παρουσιάζει ζωντανά σε ένα one man show, ένα μουσικό project με μοναδικές επανεκτελέσεις κλασικών, αγαπημένων τραγουδιών περασμένων δεκαετιών της αγγλόφωνης μουσικής σκηνής και τις γνωστές επιτυχίες από την πρώτη του προσωπική δουλειά με τίτλο Vintage. Η συναυλία γίνεται στο Θέατρο Πέτρας στις 21:30 και το εισιτήριο κοστίζει 10€.



Αφού χορτάσουμε μελωδία, κλείνουμε την (ομολογουμένως «καυτή») μέρα σε ένα όμορφο μπαράκι, το οποίο μας κέντρισε όχι τόσο για τη περίτεχνη διακόσμηση και τις φοβερές του μουσικές, όσο για τα πολύ οικονομικά (και καθαρά) ποτά του (5€ το ποτό, 2,5€ η μπύρα, 6,5€ το cocktail), τις φιλότιμες προσπάθειες του προσωπικού να σε κάνουν να νιώσεις όσο πιο άνετα γίνεται και την εκπληκτική του θέα. Ο Λυκαβηττός, η Ακρόπολη και ο Λόφος του Φιλοπάππου συμπεριλαμβάνονται στο… φόντο του Sole E Luna στο Νέο Κόσμο  (Ήρας 10) και σε συνδυασμό με τα πολύ καλά cocktails σε κάνουν να νιώθεις ικανοποιημένος που ανακάλυψες ένα «κρυμμένο» μέρος που μπορεί κάλλιστα να μετατραπεί σε στέκι σου.

Νικόλας Γεωργιακώδης
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v