ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΕΞΟΔΟΣ

Τραπεζάκια έξω… στην Ομόνοια

Αγνώριστη θα είναι σε λίγο καιρό η πλατεία Ομόνοιας, χάρη στα σχέδια του Δήμου Αθηναίων να ξαναφέρει τον κόσμο, και μαζί του την αίσθηση ασφάλειας, στις κακόφημες πλατείες της πόλης.

Τραπεζάκια έξω… στην Ομόνοια

Μετά το πείραμα της πλατείας Βικτωρίας, ήρθε και η σειρά της Ομόνοιας να ανακτήσει τον χαμένο δημόσιο χαρακτήρα της –αυτόν που κάνει τον όρο «πλατεία» μπροστά από το όνομά της να μην είναι απλός ευφημισμός. Πώς θα γίνει αυτό; Ο Δήμος Αθηναίων θα επιτρέψει στα μαγαζιά γύρω από την πλατεία να βγάλουν τραπεζάκια έξω, σε μια προσπάθεια να ξαναφέρει τον κόσμο, και μαζί του την αίσθηση ασφάλειας, στην πλατεία.

Τα τραπεζάκια θα τοποθετηθούν τόσο στα πεζοδρόμια γύρω της όσο και στο κέντρο της πλατείας. Σε σύσκεψη, μάλιστα, που πραγματοποιήθηκε χτες στον Δήμο Αθηναίων παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά τα σχέδια για τα σημεία, στα οποία προτείνεται η τοποθέτησή τους.

Οι ενδιαφερόμενες πλευρές συμφώνησαν να οριστούν συγκεκριμένες προδιαγραφές για τις παρεμβάσεις που θα γίνουν, προκειμένου η πλατεία να παραμείνει λειτουργική και αισθητικά ισορροπημένη. Σύμφωνα με την Καθημερινή, για τα πεζοδρόμια προβλέπονται καθίσματα στο μεγαλύτερο μέρος της πλατείας, πλην του τμήματος μεταξύ Πειραιώς και Σταδίου, όπου δεν υπάρχει αρκετός χώρος.

Οι χώροι που προβλέπονται για τις ομπρέλες και ορίζουν ουσιαστικά το μέγεθος της παρέμβασης, θα έχουν διαστάσεις για κάθε ομπρέλα 4 επί 4 μέτρα για το πεζοδρόμιο και 5 επί 5 μέτρα για την πλατεία. Οι επιχειρηματίες ζήτησαν αντί για ομπρέλες, να τοποθετηθούν πέργκολες, μία πρόταση ωστόσο που δεν έγινε δεκτή από την πλευρά του Δήμου.

Η παρέμβαση θα γίνει με αυστηρές προδιαγραφές λειτουργικότητας ώστε να διατηρηθεί η αίσθηση του οργανωμένου δημόσιου χώρου, αλλά και να δώσει μία διαφορετική νότα στην πόλη.

Λέτε σε λίγο καιρό να δίνουμε ραντεβού για καφέ στην Ομόνοια;


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Το σεξ χωρίς έρωτα δεν είναι πάντα γελοίο. Αλλά είναι πολύ πιο γελοίος ο έρωτας χωρίς σεξ."

Βολίνσκι, Γάλλος σκιτσογράφος

  • 48 π.Χ. - Ο Ιούλιος Καίσαρας νικά τον Πομπήιο στην μάχη των Φαρσάλων.
    378 - Μάχη της Αδριανούπολης: Ο Ρωμαϊκός στρατός υπό τον Αυτοκράτορα Ουάλη ηττάται από τους Βισιγότθους. Ο Ουάλης σκοτώνεται μαζί με τα 2/3 του στρατού του.
    1945 - Η δεύτερη ατομική βόμβα πέφτει στο Ναγκασάκι

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v