Athens Fringe Live 2012: Η πόλη του ανήκει

Οχτακόσιοι καλλιτέχνες, δεκατέσσερις χώροι, ένα διώροφο λεωφορείο, πενήντα ταξί, ενενήντα έξι εθελοντές, δεκαπέντε μέρες γιορτής. Υπάρχει κανείς που να αμφιβάλλει ότι για μία ακόμα χρονιά η Αθήνα ανήκει στο Fringe της;
Athens Fringe Live 2012: Η πόλη του ανήκει
Εδώ και τώρα ομαδική έξοδος. Οχτακόσιοι καλλιτέχνες, σύγχρονοι Αργοναύτες, επιμένοντας ανένδοτα στην ιδέα «η Αθήνα μάς ανήκει» θα μολύνουν και φέτος την ατμόσφαιρα με τα όνειρά τους. Οι άνθρωποι που βλέπουμε στους δρόμους, οι άγνωστοι καθημερινοί, οι μεγάλοι Σταρ που κρύβουν το μεγάλο ενδιαφέρον. Αυτούς δείχνει το Athens Fringe. Σε κάθε γωνιά της τρομερής αυτής πόλης ένας νέος ονειρεύεται να γίνει κάποιος. Μια κουλτούρα δημιουργικότητας πρέπει να περιλαμβάνει χωρίς ετικέτες τους πάντες κι όχι κάποιους λίγους. Τα πάντα είναι τέχνη. Με αυτό το σύνθημα, το Athens Fringe Live ανοίγει για μία ακόμα χρονιά τις πανηγυρικά τις πύλες του, την Παρασκευή 15 Ιουνίου. Με ελεύθερη είσοδο στις περισσότερες εκδηλώσεις, και 5€ ενιαίο ημερήσιο εισιτήριο στις υπόλοιπες, υπόσχεται να κάνει για 15 μέρες την πόλη μια απέραντη γιορτή. Καθημερινά, από τις 18.00 έως τα Μεσάνυχτα, "η πόλη μας ανήκει" όπως λέει και το σύνθημα του Fringe.

Το γνωστό από τις προηγούμενες επιτυχημένες διοργανώσεις ως «φεστιβάλ», συνεχίζει, ως “Live” πλέον, να αποτελεί το κυρίαρχο πεδίο έκφρασης και συνάντησης της πρωτότυπης καλλιτεχνικής δημιουργίας με το κοινό της πόλης.

Athens Fringe Live - Χώροι Διεξαγωγής

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100, Γκάζι)
Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης & Δράσης (Βρυσακίου 17, Μοναστηράκι)
Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα, Δήμου Αθηναίων (Ηρακλειδών 66, Θησείο)
Θέατρο Επί Κολωνώ (Ναυπλίου 12, Κολωνός)
Πολυχώρος Πολιτισμού, Vault (Μελενίκου 26, Βοτανικός)
Αμφιθέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Mασσαλίας 22, Κέντρο)
Κτήριο Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (Ερμού 134-136)
Ghost House (Λεπενιώτου 26, Ψυρρή)
Cabaret Voltaire (Μαραθώνος 30, Κεραμεικός)
CIRCUS DAYZ (Μυκηνών 11 & Μ. Αλεξάνδρου, Κεραμεικός)
ArtActArea (Αθηνάς 12, Μοναστηράκι)
Πολυχώρος «Athenian Capitol» (Πατησίων, Ιουλιανού & Γ' Σεπτεμβρίου)
Αίγλη Ζαππείου (Κήπος Ζαππείου)
Μουσείο της Ακρόπολης (Διονυσίου Αρεοπαγείτου 15, Μακρυγιάννη)
Αμφιθέατρο ΕΡΤ (Μεσογείων 136, Μετρό Κατεχάκη)

Το Athens Fringe Live 2012 σε αριθμούς:
800 Καλλιτέχνες
170 ομάδες
15 ΜΚΟ
50 εικαστικοί καλλιτέχνες
10 video + movie δημιουργίες
62 μουσικά συγκροτήματα
5 παραστάσεις/ εργαστήρια για παιδιά
11 χορευτικές performances
15 θεατρικές παραστάσεις
14 χώροι διεξαγωγής εκδηλώσεων
96 εθελοντές
1 Διώροφο λεωφορείο
50 Ταξί

Δείτε το αναλυτικό Πρόγραμμα εδώ ή κατεβάστε το από τη δεξιά στήλη, Σχετικά Documents.

Οι δράσεις του Athens Fringe Live χωρίζονται σε δύο άξονες: αυτές που διοργανώνει η ομάδα του Athens Fringe κι αυτές που διοργανώνουν τα άτομα και οι ομάδες που ανταποκρίθηκαν στην ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής στο φεστιβάλ. Με τον τρόπο αυτό διατηρούμε τη φυσιογνωμία και τη λογική των ανά τον κόσμο Fringe και ταυτόχρονα αναζητούμε την μοναδική ταυτότητά του. Λίγα λόγια εδώ για τις επιλογές που κάναμε εμείς:

Λεωφορείο Athens Fringe Bus
Ένα ανοιχτό διώροφο λεωφορείο, γυρίζει τους δρόμους της Αθήνας, παίζοντας μουσική, χορεύοντας και τραγουδώντας. Ο ορισμός του «καλλιτεχνικού αντάρτικου»: κατεβαίνεις, παίζεις, μοιράζεις τα flyers και φεύγεις. 

Small is Beautifull
Τριήμερο Θεματικών συζητήσεων για τις «κοινότητες»
Με την Υποστήριξη της ΕΡΤ
22-24 Ιουνίου, 17.00-21.00
"Στο Fringe υποδεχόμαστε κάθε χρόνο δεκάδες κοινότητες, καλλιτεχνικές και ακτιβιστικές, και προσπαθούμε να τις δικτυώσουμε μεταξύ τους" εξηγούν οι διοργανωτές. "Εξετάζουμε την ιδέα μιας πιο ενεργής συσσωμάτωσής τους, την πιθανότητα δημιουργίας ενός ιστού αποτελούμενου από τα μεμονωμένα κύτταρα. Παράλληλα, παρουσιάζουμε ένα επιμελημένο μέρος του προγράμματος με στόχο την διερεύνηση συγκεκριμένων ζητημάτων και την διατύπωση προτάσεων σε κοινωνικό, πολιτικό και καλλιτεχνικό επίπεδο". Φέτος το επιμελημένο πρόγραμμα του Athens Fringe Live 2012 «Small is beautiful» εξετάζει το ζήτημα των κοινοτήτων, ως μοντέλου δομής και λειτουργίας κοινωνικών και καλλιτεχνικών ομάδων, με προσεγγίσεις από καλλιτέχνες, ακτιβιστές και ακαδημαϊκούς ερευνητές και καθηγητές. "Φιλοξενούμε ομάδες που ακολουθούν αυτό το μοντέλο λειτουργίας, παρακολουθούμε τη δουλειά τους και συζητάμε μαζί τους, ζητώντας τους να μοιραστούν την εμπειρία τους με τους υπόλοιπους".

Agency, Ημερίδα, Ελληνοαμερικάνικη Ένωση
25 Ιουνίου, 18.00-21.00
Οι προσκεκλημένοι φορείς (Ιδρύματα, μουσεία, θέατρα, ξένα ινστιτούτα κλπ) θα εισηγηθούν το έργο, τη φιλοσοφία, την πολιτική και τον τρόπο λειτουργίας του οργανισμού που εκπροσωπούν, θα ενημερώσουν τα μέλη του δικτύου μας και το κοινό για τη δράση και τις ευκαιρίες που προσφέρουν σε νέους καλλιτέχνες και δημιουργούς, καθώς και να τους συμβουλεύσουν για τη σταδιοδρομία τους γενικότερα. Στόχος είναι να βοηθήσουμε τους φερέλπιδες Έλληνες καλλιτέχνες να γίνουν πιο αποτελεσματικοί στην προσπάθειά τους να φέρουν σε πέρας την καλλιτεχνική αποστολή τους και να προωθήσουν το έργο τους εντός και εκτός συνόρων.

«Τι είναι η Αθήνα μας;»: Η Αθήνα μέσα από τα μάτια των συμμετεχόντων του Athens Fringe Live 2012
Το Athens Fringe Network επιχειρεί διάφορες συμπράξεις, μία από τις οποίες με την ΕΡΤ, και το πρόγραμμα προβολής νέων καλλιτεχνών «Νέοι Δημιουργοί». Περίπου 100 μονόλεπτα videos-πορτρέτα παρουσίασης καλλιτεχνών και εκπροσώπων ΜΚΟ, που θα συμμετάσχουν στο Athens Fringe Live 2012 είναι έτοιμα να εισβάλλουν στην οθόνη, διερευνώντας «Τι είναι η Αθήνα μας;»:
• Ποιος είμαι, ποια είναι η τέχνη μου
• Μια στιγμή που θυμάμαι έντονα από την ζωή μου στην Αθήνα
• Το πιο τρελό μου όνειρο για την Αθήνα
• Αν έφτιαχνα μια σημαία για την Αθήνα, αυτή θα ήταν...
• Ποιο τραγούδι θα ήταν ο ύμνος της Αθήνας

Μπορείτε να δείτε τα βίντεο εδώ

Πληροφορίες για όλους τους συμμετέχοντες στο Athens Fringe Live 2012 και δείγμα της δουλειάς τους θα βρείτε εδώ

50 «αδέσποτα» Ταξί
15-30 Ιουνίου σε όλη την πόλη
To Athens Fringe και το Taxibeat μετατρέπουν τις διαδρομές σας σε χαρούμενα ταξίδια. Οι καλλιτέχνες του Fringe για 15 ημέρες θα βρίσκονται σε ταξί «taxibeat» (www.taxibeat.gr) σε όλη την Αθήνα σκορπίζοντας καθημερινά τέχνη, κέφι και πολλά χαμόγελα σε μια προσπάθεια παρέμβασης και βελτίωσης των απλών καθημερινών στιγμών των Αθηναίων. Τραγούδια, πορτρέτα, χορευτικές φιγούρες, μονόλογοι, προβολές, ποιήματα αφιερωμένα μόνο σε εσάς καθ'οδόν.

L' Italia Danza
Σύγχρονος Ιταλικός Χορός, Προβολή dance videos
Σε συνεργασία με το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο και το Ι.Α.L.S ( Istituto Addestramento Lavoratori Spettacolo
Κυριακή 24 Ιουνίου, Athenian Capitoll
Το Athens Fringe Live σε συνεργασία με το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο και την I.E.L.S παρουσιάζει dance videos νέων ιταλικών ομάδων χορού. Δώδεκα dance videos, αποτυπώνουν τη δυναμική του νέου κύματος στον χορό και τη χορογραφία στη γειτονική χώρα.

Παιδικό Πρόγραμμα
To Fringe Live Junior 2012 απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6 εως 12 ετών και περιλαμβάνει την παρουσίαση του καλλιτεχνικού τους έργου και ταλέντου καθώς και ποικίλες παιδικές δραστηριότητες καλλιτεχνικού χαρακτήρα, μέσω των οποίων τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν, να παίξουν και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v