H έξοδος του Σαββάτου: Thrash ‘n roses

Τριαντάφυλλα και δάφνες το πρωί, thrash και rock το βράδυ. Αυτό το Σάββατο επιστρέφουμε στην φύση και στα εφηβικά μας μουσικά ακούσματα, με τους Sepultura και τον Θάνο Ανεστόπουλο.
H έξοδος του Σαββάτου: Thrash ‘n roses
Πρόκειται για μία πραγματική όαση πρασίνου, λίγα μόλις χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας, κι όμως λίγοι είναι οι κάτοικοι της πρωτεύουσας που γνωρίζουν πού ακριβώς βρίσκεται ο (Διομήδειος) Βοτανικός Κήπος και γιατί αξίζει να περάσουν μία ολόκληρη ημέρα εκεί.

Ανηφορίστε την Ιερά Οδό, περάστε το Αιγάλεω και κατευθυνθείτε προς Χαϊδάρι μέχρι να συναντήσατε στα αριστερά τον αριθμό 403. Η έκταση του Βοτανικού Κήπου καταλαμβάνει 1.860 στρέμματα, οπότε αποκλείεται να μην το καταλάβετε όταν θα έχετε φτάσει στην κεντρική πύλη του.

Τι θα συναντήσετε εκεί; Έναν μοναδικό συνδυασμό φυσικής δασικής βλάστησης και καλλιεργούμενων φυτών και λουλουδιών. Έναν δενδρώνα, στην αρχή μάλιστα του Πάρκου, με θημωνιές από κάθε γωνιά του πλανήτη, έναν κήπο «Ιστορικών φυτών», όπως ο νάρθηκας και η άκανθος, έναν ανθώνα με ολάνθιστα παρτέρια και λιμνούλες με μεγάλα νούφαρα, ενώ στο μικρό θερμοκήπιο θα βρείτε κάθε λογής φαρμακευτικά φυτά.

Ο Βοτανικός Κήπος αποτελεί ιδανικό προορισμό αν έχετε μικρά παιδιά, τα οποία μπορούν να παίξουν άφοβα γύρω από την σκιερή παιδική χαρά, ενώ εσείς θα χαλαρώνετε στους ξύλινους πάγκους κάνοντας πικ-νικ. Επιπλέον, προσφέρει μία εξαιρετική ευκαιρία, για μικρούς και μεγάλους, να ενημερωθούν τόσο από τις πινακίδες όσο και από το καταρτισμένο προσωπικό για τα σπάνια και απειλούμενα είδη της ελληνικής χλωρίδας, αλλά και να επισκεφθούν την «Φυτοθήκη», με περισσότερα από 19.000 αποξηραμένα δείγματα φυτών.

Ο Βοτανικός Κήπος τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες λειτουργεί από τις 10.00 έως τις 15.00.

Βράδυ Σαββάτου…
Και αφού πήραμε μία γερή δόση οξυγόνου και οπτικής πανδαισίας χρωμάτων, πάμε να θυμηθούμε τις heavy metal ή ροκ καταβολές μας, σε δύο συναυλίες που υπόσχονται να μας ταξιδέψουν στο παρελθόν αλλά και να μας γνωρίσουν νέους ήχους. Ο λόγος για τους Sepultura, το κορυφαίο heavy metal συγκρότημα της δεκαετίας του ’90, που επιστρέφουν στην Ελλάδα, το Σάββατο, στο Fuzz Club, προκειμένου να μας παρουσιάσουν τη νέα τους thrash metal δουλειά.

Την ίδια ώρα, ωστόσο, η Μουσική Σκηνή Αυλαία θα φιλοξενήσει τον τραγουδιστή, συνθέτη και στιχουργό των Διάφανων Κρίνων, Θάνο Ανεστόπουλο, σε ένα ιδιαίτερο ακουστικό live, συνοδεία της πρώτης ατομικής του έκθεσης ζωγραφικής. Για όσους δεν το γνωρίζουν, τα τελευταία χρόνια οι στίχοι των τραγουδιών και των ποιημάτων του εικονοποιούνται και προβάλλονται στην σκηνή κατά την διάρκεια των ζωντανών εμφανίσεών του.

Περισσότερες πληροφορίες για τις δύο συναυλίες θα δείτε στα Σχετικά Άρθρα.

Επιμέλεια: 'Ελενα Μπούλια
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v