Ιούνιος στην Αυλαία: Τα (μουσικά) προεόρτια του καλοκαιριού

Με νέα πρόσωπα και σχήματα από την εγχώρια καλλιτεχνική σκηνή, υποδέχεται το καλοκαίρι η Μουσική Σκηνή Αυλαία κλείνοντας μια άκρως επιτυχημένη μουσική σεζόν. Δείτε όλες τις ζωντανές εμφανίσεις του Ιουνίου.
Ιούνιος στην Αυλαία: Τα (μουσικά) προεόρτια του καλοκαιριού
Από Blues Rock μέχρι Flamenco και από Low Bap μέχρι Jazz, το πρόγραμμα της Μουσικής Σκηνής Αυλαία για τον Ιούνιο είναι για ακόμα έναν μήνα πλούσιο. Το καλοκαίρι πλησιάζει και εμείς το υποδεχόμαστε ακούγοντας ζωντανά μουσικές από τους The Bet, τον Σπύρο Πετρουλάκη, τον Νικόλα Αδέσποτο, τους Human Touch, τους Active Member και πολλούς ακόμα Έλληνες καλλιτέχνες.


The Bet
Παρασκευή 1/6/2012

Οι THE BET δημιουργήθηκαν τον Ιούλιο του 2010. Με το μοναδικό ήχο τους φέρνουν στο προσκήνιο ένα είδος μουσικής που συνδυάζει την ομορφιά των μελωδιών και των ρυθμών της Motown Soul / R’n’B, την εκφραστικότητα και το συναίσθημα της Neo Soul / Jazz, και φυσικά τα ηχοχρώματα και την εκρηκτικότητα του Blues-Rock και της Ψυχεδέλειας των early 70’s… Η συνταγή ολοκληρώνεται με μία δόση Dub.

Power Soul.
Ο ήχος των BΕΤ.
Κουνηθείτε...
Τραγουδήστε...
Χορέψτε…
ΟΥΡΛΙΑΞΤΕ!
Όλοι μαζί σαν να ΜΗΝ υπάρχει αύριο!
..and that is The BET!

Ώρα έναρξης 22.30
Είσοδος ελεύθερη

Θάνος Ανεστόπουλος
Σάββατο 2/6/2012

Ο Θάνος Ανεστόπουλος στην πρώτη του ατομική έκθεση ζωγραφικής μας προσκαλεί
να διαβούμε μαζί του το κατώφλι για ένα προσωπικό σουρεαλιστικό σύμπαν που
δημιούργησε κάτω από το θεματικό τίτλο «Remember your mortality». To σουρεαλιστικό σύμπαν του έχει καταγραφεί και έχει ντύσει τις αφίσες και τα εξώφυλλα των δίσκων των Διάφανων Κρίνων. Τα τελευταία χρόνια οι στίχοι των τραγουδιών και των ποιημάτων του εικονοποιούνται και προβάλλονται στη σκηνή κατά τη διάρκεια των ζωντανών εμφανίσεων.

Παράλληλα με την έκθεση το Σάββατο, ο Θάνος Ανεστόπουλος (τραγουδιστής, συνθέτης και στιχουργός τωνπολυαγαπημένων Διάφανων Κρίνων), σε ένα ιδιαίτερο ακουστικό live, σε μια βραδιά επικοινωνίας, κατάνυξης και απόλαυσης.



Μαζί του:
Μανώλης Αγγελάκης (illegal operation): κιθάρες
Στάθης Ιωάννου (illegal operation): κιθάρες, μπάντζο

Ώρα έναρξης 22.30
Τιμή εισιτηρίου 12 € (με κρασί / μπίρα)

Σπύρος Πετρουλάκης
Παρασκευή 8/6/2012

Η μουσική παράδοση της Κρήτης συναντά τις μουσικές της υπόλοιπης Ελλάδας και πλέκονται με τα τραγούδια του Σπύρου Πετρουλάκη. Ο Σπύρος Πετρουλάκης μαζί με το Νίκο Βενετάκη, τον Όθωνα Μπικάκη και το Θανάση Μάκο μας καλούν σ΄ ένα γλέντι με αέρα από την Κρήτη και μυρωδιές από όλη την Ελλάδα.

Σπύρος Πετρουλάκης: ούτι, τραγούδι
Νίκος Βενετάκης: λαούτο, τραγούδι
Όθωνας Μπικάκης: λύρα, μαντολίνο
Θανάσης Μάκος: καχόν, μπεντίρ, πήλινα

Ώρα έναρξης 22.30
Τιμή εισιτηρίου 10 €

Νικόλας Αδέσποτος
Σάββατο 9/6/2012

O Νικόλας Αδέσποτος τραγουδά, και έχει γράψει στίχο και μουσική για πολλά τραγούδια του συγκροτήματος A DES POTES (στη Μαλαισίνα, Σ' αγαπάω, Μες στο Υποβρύχιο, Δεν πας για κανά ψάρεμα, Πρεζάκι του fb κ.ά.) του οποίου αποτελεί ιδρυτικό μέλος. Ο πρώτος του προσωπικός δίσκος «Ολόγυμνος» είναι ένας δίσκος με δώδεκα τραγούδια (Παλεύω με τα κύματα, Δεν μπορείς να τα έχεις όλα κ.ά.) σε στίχους και μουσική του ιδίου. Τα τραγούδια παρουσιάζονται ενορχηστρωτικά απογυμνωμένα με μόνο ένα πιάνο να γεμίζει το μουσικό τοπίο του δίσκου και να συνοδεύει τη μελωδία της φωνής και το στίχο. Στόχος του δημιουργού είναι να δώσει έμφαση στη βασική ιδέα των τραγουδιών και να τα προσφέρει όσο πιο απλά γίνεται στο ακροατήριο.



Ο Νικόλας έχει λάβει μέρος στον «Ιπτάμενο Δίσκο» του Πάνου Μουζουράκη με το τραγούδι Πλημμύρες (στίχοι, μουσική), προσαρμοσμένο στο ύφος του Πάνου. Έχει εμφανιστεί στις τηλεοπτικές εκπομπές Ράδιο Αρβύλα, EsC και Mad Day Live, ενώ έχει δώσει αρκετές συνεντεύξεις στο ραδιόφωνο, τον Τύπο και το διαδίκτυο, ενώ ετοιμάζει τη νέα του δισκογραφική δουλειά που αναμένεται να κυκλοφορήσει σε λίγους μήνες... Παρέα με 6 εξαιρετικούς μουσικούς ο Νικόλας παρουσιάζει ζωντανά ένα πρόγραμμα βασισμένο στα τραγούδια του, με εύστοχες διασκευές, πληθωρικότητα, δοτικότητα και εξωστρέφεια. Το καλοκαίρι στην Αυλαία αρχίζει αδέσποτα...
Ακολουθήστε τους...

Ώρα έναρξης 22.30
Τιμή εισιτηρίου 3 €

Modern Music School

Την Κυριακή 10 Ιούνη οι μαθητές του επαγγελματικού προγράμματος του Modern Music School θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους στη μουσική σκηνή Αυλαία.

Ώρα έναρξης 21.00
Είσοδος ελεύθερη

Flamenco tablao
Τετάρτη 13/6/2012

Το Flamenco tablao υποδέχεται στη σκηνή δυο χορεύτριες με διαφορετικές επιρροές.
Η Δήμητρα Καραγιάννη και η Αργυρώ “La griega” από τη Σεβίλλη, μοιράζονται τη σκηνή της Αυλαίας την Τετάρτη 13/6/2012 στις 22.00

Roland Hoffmann: κιθάρες
Γιώργος Καυγάς: κιθάρα, μπουζούκι
Γιάννης Παπαγιαννούλης: cajon
Yota “Baron”: τραγούδι

Ώρα έναρξης 22.00
Τιμή εισιτηρίου 10 €

Human Touch
Παρασκευή 15/6/2012

Οι Human Touch έχουν δημιουργήσει το δικό τους μουσικό υβρίδιο. Κατά τη μουσική πορεία τους έχουν συνεργαστεί με σημαντικούς καλλιτέχνες της jazz και της soul και έχουν λάβει μέρος σε πολυάριθμα φεστιβάλ ανά τον κόσμο. Η μοναδική τους μουσική προσέγγιση αντικατοπτρίζει την απεριόριστη παλέτα των ρυθμών, των ήχων και των συναισθημάτων τους.



Η μουσική τους βρίσκει απόλυτη έκφραση στην αυτοσχεδιαστική ελευθερία των ζωντανών εμφανίσεων και έτσι, κάθε συναυλία τους είναι μια ξεχωριστή εμπειρία…

Οι Human Touch είναι οι:
David Lynch: σαξόφωνα, φλάουτα, σφυρίχτρες, φωνή, κρουστά
Γιώτης Κιουρτσόγλου: μπάσο
Σταύρος Λάντσιας: πιάνο, πλήκτρα, τύμπανα, κρουστά, κιθάρα, melodica

Ώρα έναρξης 22.30
Τιμή εισιτηρίου 10 €

Οι Κουμπάροι
Σάββατο 16/6/2012

Μια ιδιαίτερη μουσικοθεατρική παράσταση εμπνευσμένη από τη ζωή και το έργο των σπουδαίων συνθετών Βασίλη Τσιτσάνη και Γιάννη Παπαϊωάννου, θα παρουσιαστεί για μία βραδιά στη μουσική σκηνή Αυλαία το Σάββατο 16 Ιούνη 2012. Ένα σπάνιο οδοιπορικό στα άδυτα της μουσικής διαδρομής των δύο καλλιτεχνών, ένα οδοιπορικό όπου ο μύθος και η ιστορία μπερδεύονται ευχάριστα, με αφηγητή τον Καραγκιόζη και συντροφιά τις πιο διάσημες μελωδίες του ελληνικού ρεμπέτικου τραγουδιού.

Η Κατερίνα Τσιρίδου, ο Σωτήρης Παπατραγιάννης, ο Δημήτρης Κρανίδας, ο Νίκος Πρωτόπαπας, ο Γιάννης Καλαφατέλης και ο γνωστός καραγκιοζοπαίκτης Ηλίας Καρελλάς ζωντανεύουν μνήμες του παρελθόντος και ανέκδοτες ιστορίες, και μας παρασύρουν σε ένα ταξίδι γεμάτο μουσική, χιούμορ και έντονες συγκινήσεις.Οι μουσικοί κουρδίζουν, τα φώτα χαμηλώνουν και...αβάντι μαέστρο!

Συντελεστές:
Ιδέα: Κατερίνα Τσιρίδου
Κείμενο - Σκηνοθετική Επιμέλεια: Ηλίας Καρελλάς
Μουσική Επιμέλεια: Νίκος Πρωτόπαππας
Σκηνικά - Φιγούρες: Ηλίας Καρελλάς
Αφίσα: Σωτήρης Παπατραγιάννης
Παίζουν:
Ηλίας Καρελλάς: ερμηνεία θεάτρου σκιών
Κατερίνα Τσιρίδου: τραγούδι, μπαγλαμάς
Σωτήρης Παπατραγιάννης: τραγούδι, μπαγλαμάς
Δημήτρης Κρανίδας: μπουζούκι, τραγούδι
Νίκος Πρωτόπαπας: κιθάρα
Γιάννης Καλαφατέλης: ακορντεόν
Ιωάννα Μυλωνά: χειρισμός φιγούρας θεάτρου σκιών

Ώρα έναρξης 22.30
Τιμή εισιτηρίου 10 €

Fiesta Flamenca

To Sentimientos Flamenco Grupo και το Εργαστήρι Χορού Flamenco «Sentimientos» σας προσκαλούν σε μια βραδιά γεμάτη από ρυθμούς και χορούς flamenco για να υποδεχτούμε όλοι μαζί το καλοκαίρι....



Χορογραφίες - Διδασκαλία: Ισαβέλλα Γαλαίου
Μουσική Επιμέλεια: Δημήτρης Κουκουλιτάκης
Τραγούδι: Alejandro Chacon
Χορεύουν οι μαθητές του Εργαστηρίου Χορού Flamenco «Sentimientos»

Ώρα έναρξης 22.00
Τιμή εισιτηρίου 12 € (με κρασί / μπίρα)

Επετειακό τετραήμερο για τα 20 χρόνια των ACTIVE MEMBER
από 20/6 εώς 23/6 έναρξη στις 8:30 μ.μ. κάθε βράδυ

Οι Active Member, το γκρουπ που φτιάχτηκε από τον B.D.Foxmoor το 1992 -και έμελλε να παραμένει ιδιαίτερα ενεργό μουσικά και να συνεχίζει μέσα σε αυτούς τους ανταριασμένους καιρούς- γιορτάζει…

20 χρόνια πέρασαν από εκείνο τον Ιούνιο που ο Μιχάλης Μυτακίδης αφουγκράστηκε το πρόταγμα των καιρών και ονόμασε το γκρουπ με ό,τι πιο κατάλληλο και ουσιώδες: Ενεργό Μέλος. Οι Active Member έγιναν το μέσο για να εκφράζει όσα του περιέγραφε η ζωή, κι ακόμα, φόβους, όνειρα κι εφιάλτες. Ενσωματώθηκαν στο είδος που βάφτισε «Low Bap», δηλαδή «να στηρίζεις το λόγο σου με τη ζωή σου και το αντίστροφο» και από τότε δεν σταμάτησαν τη δημιουργική πορεία όχι μόνο στα μουσικά αλλά και γενικότερα στα πολιτιστικά δρώμενα: δίσκοι, συλλεκτικές εκδόσεις σε βινίλιο, lowbap ντοκιμαντέρ, σάουντρακ ταινιών και ντοκιμαντέρ (όπως τα: Catastroika, Oligarchy, Hitman: Εξομολόγηση ενός Οικονομικού δολοφόνου), θεατρικά έργα (βλ. Φεστιβάλ Αθηνών κ.ά.), βιβλία, ραδιόφωνο αλλά και webradio, fanzines, περιοδικά, εκατοντάδες συναυλίες και παράξενα project, συζητήσεις, lowbap φεστιβάλ και η λίστα δεν σταματάει εδώ.



Μέσα στην ιστοσελίδα: www.lowbap.com  μπορεί κανείς να πάρει μια γεύση για όλα όσα έχουν συμβεί αυτά τα χρόνια αλλά και για τα προσεχή project του γκρουπ, καθώς επίσης να βρει όλη τη δισκογραφία του. Ήδη μετράνε 16 δισκογραφικές δουλειές ως Active Member και δεκάδες άλλες ως solo artists. O B.D.Foxmoor και η Sadahzinia -που παράλληλα ασχολήθηκε ενεργά με τον κόσμο του βιβλίου και της μετάφρασης και με επισκέψεις σε ομάδες παιδιών σε όλη την χώρα- δημιουργούν ακούραστα με την πυξίδα τους στραμμένη στα όμορφα και στα λεύτερα.

Στη μουσική σκηνή Αυλαία στο Βοτανικό, θα γιορτάσουν τα 20 χρόνια όλης αυτής της δημιουργικής πορείας με ένα πλούσιο πρόγραμμα που θα ξεκινάει καθημερινά στις 8.30 μ.μ.

Προβολές ντοκιμαντέρ, Dj set με τα σπουδαιότερα hip hop tracks, συζητήσεις για τη δισκογραφία, τα μελλοντικά σχέδια αλλά και την κοινωνικοπολιτική κατάσταση, θα πλαισιώνουν τα καθημερινά live που θα ξεκινάνε μετά τις 10.00 μ.μ. κάθε βράδυ του τετραήμερου και θα αναφέρονται σε διαφορετικές μουσικές περιόδους του γκρουπ. Ο B.D.Foxmoor και η Sadahzinia θα συντονίζουν όλην αυτή τη γιορτή και φυσικά θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους πάνω στη σκηνή σε τέσσερις βραδιές που θα κάνουν καιρό να επαναληφθούν.

Το εισιτήριο για κάθε μέρα ξεχωριστά στοιχίζει 12 €
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v