Η έξοδος του Σαββάτου: Βόλτα στο άλσος, ουζάκι και… «σιγά μη κλάψουμε»

Βόλτα στο άλσος Βεΐκου, ουζάκι και εκλεκτοί ψαρομεζέδες στο Νέο Ηράκλειο, ξεκούραση και το βράδυ Fuzz και Γιάννης Αγγελάκας. Κάπως έτσι σκοπεύουμε να περάσουμε το Σάββατό μας και σας συνιστούμε να μας ακολουθήσετε.
Η έξοδος του Σαββάτου: Βόλτα στο άλσος, ουζάκι και… «σιγά μη κλάψουμε»
Ο ανοιξιάτικος καιρός και οι ηλιόλουστες μέρες που μας χαρίζει απλόχερα δεν μας αφήνουν ασυγκίνητους. Και αν τις καθημερινές οι επαγγελματικές ή πάσης φύσεως υποχρεώσεις δεν μας αφήνουν να τον απολαύσουμε όπως θα θέλαμε, το Σαββατοκύριακο αποτελεί την ιδανική αφορμή. Δεν χάνουμε ευκαιρία λοιπόν και δραπετεύουμε από την… θαλπωρή του σπιτιού νωρίς.

Πρώτος προορισμός το άλσος Βεΐκου στην ομώνυμη οδό στο Γαλάτσι. Μας αρέσει γιατί έχει μπόλικο πράσινο, μονοπάτια για χαλαρές βόλτες με τα πόδια ή το ποδήλατο, παιδικές χαρές και αθλητικές εγκαταστάσεις για μικρούς και μεγάλους, στίβο για όσους θέλουν να κάνουν πράξη την υπόσχεση που έδωσαν στον εαυτό τους για σώμα – σιλουέτα μέχρι το καλοκαίρι και φυσικά υπαίθριο χώρο για καφεδάκι υπό τον ίσκιο των πεύκων. Αν αποφασίσετε να πάρετε και τα πιτσιρίκια μαζί σας, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα μείνουν απασχολημένα. Οι παιδικές χαρές, τα γήπεδα μπάσκετ, αλλά και οι μεγάλοι χώροι με γκαζόν που βρίσκονται διάσπαρτοι στο άλσος δεν θα τα αφήσουν να βαρεθούν ούτε στιγμή. 

Συνεχίζουμε με ψαροκατάσταση και μεσημεριανό ουζάκι (το σηκώνει ο καιρός) στο Ψάριστον (Καλαβρύτων 16, Νέο Ηράκλειο. Τηλ.: 2102850746). «Παλιά καραβάνα» στη γαστρονομική κουλτούρα του βυθού, το Ψάριστον θυμίζει παραδοσιακό νησιώτικο ουζερί με εκκούσια κιτς διακόσμηση, αλλά η κουζίνα του είναι «ψαγμένη» και διαθέτει μπόλικες δημιουργικές τσαχπινιές που σπάνια… αστοχούν. Το φρέσκο ψάρι του είναι εξαιρετικό (περί τα 50-60 ευρώ το κιλό), αλλά αν αποφασίσετε να τσιμπολογήσετε δεν θα μείνετε παραπονεμένοι. Πολύ καλές σαλάτες, εξαιρετικά αχνιστά μύδια, φοβερές γαρίδες με χυλωμένο τραχανά, δροσερή αχινοσαλάτα και αρκετοί ακόμα θαλασσινοί μεζέδες που δεν θα σας αφήσουν ασυγκίνητους. Οι τιμές του είναι σχετικά τσιμπημένες (35€ το άτομο με χύμα κρασί ή ούζο για «τσιμπητά» - 50€ με full extra φρέσκο ψάρι), αλλά νορμάλ δεδομένων των φρέσκων υλικών του και σε σχέση με άλλες γνωστές κλασσικές ψαροταβέρνες.

Μετά τον απαραίτητο μεσημεριανό (ή απογευματινό) ύπνο πορευόμαστε προς Πειραιώς, στον χώρο του Fuzz, όπου ο Γιάννης Αγγελάκας με την παρέα του, το Ντίνο Σαδίκη στο μπαγλαμά, το νέο μέλος του σχήματος Χρήστο Χαρμπίλα στα ηλεκτρονικά, τον Τίτο Καργιωτάκη στην κονσόλα του ήχου και το Στάθη Αραμπατζή στην κιθάρα, επιστρέφει με ανοιξιάτικη διάθεση για να τραγουδήσει παλιά και καινούργια τραγούδια. Η περσινή του εμφάνιση στον ίδιο χώρο μας είχε αφήσει με τις καλύτερες εντυπώσεις. Δυναμικός, επικοινωνιακός με το κοινό, χειμαρρώδης. Ελπίζουμε το ίδιο να κάνει και αυτό το Σάββατο.



Ν.Γ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v