Ψυχεδέλεια, swing και stoner rock στο κέντρο της Αθήνας

Ο μπασίστας των Joy Division, η «μαύρη» Πειραιώτισσα Sugahspank! και η ελληνική μπάντα – έκπληξη των Planet of Zeus γεμίζουν το βράδυ της Παρασκευής με ψυχεδελικές μελωδίες, ξεσηκωτικούς stoner rock ρυθμούς και άφθονη swing.
Ψυχεδέλεια, swing και stoner rock στο κέντρο της Αθήνας
 Συναυλιακά events που πριν από μερικά χρόνια θα φάνταζαν «εξωγήινα» στα μάτια – και τα αυτιά – του mainstream ελληνικού κοινού τυγχάνουν πλέον αποδοχής από μια μεγάλη μερίδα του. Πόσο μάλλον όταν αυτά αφορούν ταλαντούχους Έλληνες καλλιτέχνες που θα μπορούσαν άνετα να κάνουν διεθνή καριέρα ή ακόμα και «παλιές καραβάνες» από συγκροτήματα που έγραψαν ιστορία. Έτσι λοιπόν, αυτή την Παρασκευή αποφασίζουμε να εστιάσουμε σε τρία από κάθε άποψη «διαφορετικά» συναυλιακά events, δύο από τα οποία αφορούν εγχώριες και πολλά υποσχόμενες μπάντες.

Για την Γεωργία Καλαφάτη, κατά κόσμον Sugahspank! - τα έχουμε ξαναπεί. Παρουσία ασυνήθιστη για τα ελληνικά δεδομένα, η «μαύρη Πειραιώτισσα» (όπως είθισται να την χαρακτηρίζουν) δεν σταματά να μας αφήνει άφωνους με κάθε δίσκο της ή live εμφάνιση. Έτσι σήμερα, μαζί με την μπάντα των Swing Shoes μας παρασύρει σε ένα μουσικό ταξίδι με επιρροές από Django Reinhardt, Duke Ellington, Μανώλη Χιώτη αλλά και το σύνολο της swing, blues και παραδοσιακής jazz σκηνής, όπως μόνο αυτή ξέρει. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του six d.o.g.s (Αβραμιώτου 6-8) στο Μοναστηράκι, στις 21:00 με είσοδο 8€. Let’s swing!



O τραγουδιστής των Iron Maiden Bruce Dickinson τους χαρακτήρισε κολακευτικά “Hairy ass stoner rockers”, ενώ ο νέος τους δίσκος Macho Libre έχει λάβει τα εύσημα από rock περιοδικά και ιστοσελίδες του εξωτερικού. Οι Έλληνες Planet of Zeus, αν και αποτελούν συγκρότημα εδώ και κοντά μια δεκαετία, φαίνεται να ζουν την χρονιά τους. Φέρνουν στα ελληνικά… αυτιά τον σκληρό ήχο του stoner rock με τρόπο που να μην δείχνει «ξένος». Έξι, λοιπόν, μήνες μετά την κυκλοφορία του δεύτερου άλμπουμ τους 'Μacho Libre' οι Planet Of Zeus ξαναβρίσκονται στο πατάρι του γνωστού συναυλιακού χώρου των Εξαρχείων An Club (Σολωμού 13-15) στα Εξάρχεια για ένα ακόμα rendez vous με το κοινό τους – το οποίο αυξάνεται ταχύτατα. Η είσοδος κοστίζει 8€.



Από την ελληνική μουσική σκηνή «τηλεμεταφερόμαστε» στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις ιδιαίτερες μελωδίες των Joy Division. Ναι, ο τραγουδιστής τους και ίνδαλμα για την εποχή του Ian Curtis (δείτε οπωσδήποτε την κινηματογραφική του βιογραφία “Control”) άφησε τον μάταιο τούτο κόσμο αυτοκτονώντας πριν από τριάντα χρόνια. Εμείς θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε το ιστορικό τους άλμπουμ “Unknown Pleasures” με τραγούδια όπως το “Transmission”, “Love Will Tear Us Apart” “No Lovε Lost”, “Glass”, “Digital”, “Warsaw” και “Dead Souls” από το συγκρότημα του μπασίστα των Joy Division Peter Hook σε μια συναυλία – φόρο τιμής στον Ian Curtis. H συναυλία θα γίνει στο Gagarin 205 (Λιοσίων 205, Αθήνα) και η είσοδος κοστίζει 20€.



Νικόλας Γεωργιακώδης
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v