Η έξοδος του Σαββάτου: Σολίστ, burgers και cocktails στο Μετς

Αυτό το Σάββατο επισκεπτόμαστε το Half Note για μια μοναδική μουσική συνάντηση τριών ταλαντούχων σολίστ, απολαμβάνουμε όμορφα cocktails σε ένα από τα αγαπημένα μας στέκια και καταλήγουμε σε ένα από τα καλύτερα burgerάδικα της Αθήνας.
Η έξοδος του Σαββάτου: Σολίστ, burgers και cocktails στο Μετς
Μουσική. Φαγητό. Cocktails. Ο αγαπημένος μας συνδυασμός παντός καιρού, σε οποιαδήποτε περιοχή και αν επιλέξουμε για την βραδινή μας έξοδο. Αυτό το Σάββατο κατευθυνόμαστε προς Μετς μεριά, στα πέριξ του Καλλιμάρμαρου και εκμεταλλευόμαστε στο έπακρο τις ψυχαγωγικές, γαστρονομικές και… αλκοολικές επιλογές που αυτό μας προσφέρει.

Πρώτη στάση μας το Half Note Jazz Club (Τριβωνιανού 17 Μετς), όπου τρεις μοναδικοί σολίστες, τρείς φυσιογνωμίες που δρουν στην περιοχή του λεγόμενου ethnic, αλλά με καθαρά διεθνικές προδιαγραφές, βρίσκονται για πρώτη φορά μαζί. Ο λόγος για τον Μάνο Αχαλινωτόπουλο, τον Haig Yazdjian και τον Μάκη Αμπλιανίτη, οι οποίοι ενώνουν τα καλλιτεχνικά τους οράματα σε ένα κοινό οδοιπορικό που περιλαμβάνει χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τις προσωπικές τους δισκογραφίες, ανοίγματα σε δημοτικές παραδόσεις όπως της Ελλάδας και της Αρμενίας αλλά και πάρα πολλές εκπλήξεις και απρόσμενα περάσματα. Η μουσική παράσταση ξεκινάει στις 22:30, ενώ η γενική είσοδος κοστίζει 20€. Ένας εκ των τριών σολίστ, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος, μίλησε στο In2life και την Μάνια Ζούση για την μουσική αυτή συνύπαρξη.

Συνεχίζουμε με φαγητό σε ένα από τα αγαπημένα μας burgeράδικα εν Αθήναις. Ο λόγος για το Colibri (Αναπαύσεως 9, Μετς, τηλ.: 210 9214277), το μικρό μυστικό που διαδόθηκε πέρσι από στόμα σε στόμα και το οποίο μπορεί να μην προτείνει gourmet συνταγές και περίπλοκες σος, ψήνει όμως ένα από τα ωραιότερα μπιφτέκια που έχουμε δοκιμάσει. Καλοψημένο και ζουμερό, από φρέσκο μοσχαρίσιο κιμά, χωρίς πολλά μυρωδικά. Στα hits του μενού περιλαμβάνονται τα Mushrooms Cheese, με φρέσκα ψητά μανιτάρια και τυρί Cheddar, και το Blue Burger, με blue cheese και έξτρα ντομάτα. Οι τιμές του ξεκινούν από 4,50 ευρώ για ένα απλό burger με πατάτες.

Ξεκίνησε σαν "Κούκος", μετονομάστηκε σε On the Road, πέρυσι έγινε Bobayo, φέτος το καλοκαίρι Banana Moon. To αγαπημένο μας στέκι στην τη νησίδα της Αρδηττού, μεταφέρεται πλέον ακριβώς από πάνω, στον χώρο του Bodega (Αρδηττού 10, Μετς. τηλ: 2109219397), με ίδια φιλοσοφία όσον αφορά την διασκέδαση (mainstream μουσικές από την ξένη και εγχώρια σκηνή) και φυσικά τα ίδια εντυπωσιακά cocktails. Δοκιμάστε ο,τι περιέχει λικέρ μαστίχα. Must.

Νικόλας Γεωργιακώδης
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v