Και θέατρο και πολυτελές δείπνο με 40 ευρώ;

Όχι, δεν αναφερόμαστε σε μία ακόμα προσφορά από κουπόνια, αλλά στο γεγονός ότι πολλά θέατρα, εστιατόρια αλλά και κινηματογράφοι της πόλης «έβαλαν μυαλό» και προκειμένου να μείνουν άδεια μείωσαν τιμές και αύξησαν την πελατεία τους.
Και θέατρο και πολυτελές δείπνο με 40 ευρώ;
των Έλενας Μπούλια, Ηρώς Κουνάδη

Όταν ένα ζευγάρι χρειάζεται σήμερα τουλάχιστον 100 ευρώ για μία "γεμάτη" βραδινή έξοδο (π.χ. για θέατρο και φαγητό) είναι απόλυτα δικαιολογημένο το γεγονός οι περισσότερες σκηνές της πόλης, αλλά και τα ακριβά εστιατόρια να παραμένουν άδεια τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας. Ο επιχειρηματίας σε αυτή την περίπτωση έχει δύο επιλογές: Να διατηρήσει τις ίδιες τιμές προκειμένου να κρατήσει το γόητρο που αποζητά η εκλεκτή πελατεία του ή να μειώσει τα κέρδη του, παρέχοντας -έστω για ορισμένες ημέρες- τις ίδιες υπηρεσίες σε χαμηλότερες τιμές για να κρατήσει… την ίδια του την επιχείρηση.

Κρίνοντας από τις προηγούμενες σεζόν, η δεύτερη αυτή πρακτική έχει μέχρι στιγμής αποδειχτεί άκρως αποδοτική: Η διασκέδαση μπορεί να μην αποτελεί ζωτικό αγαθό, όμως διατηρεί περίοπτη θέση στην ψυχοσύνθεση του Έλληνα. Πόσο μάλλον όταν πλησιάζει τις οικονομικές του δυνατότητες. Επικροτώντας, λοιπόν, όσους μας φέρνουν πιο κοντά σε όλα αυτά που θέλουμε να απολαύσουμε, και ελπίζοντας ότι θα ακολουθήσουν και άλλοι, συγκεντρώνουμε τα θέατρα και τους κινηματογράφους που μειώνουν, σε συγκεκριμένες ημέρες της εβδομάδας, τις τιμές των εισιτηρίων τους και τα εστιατόρια που προσφέρουν πεντανόστιμα, γκουρμέ μενού σε πιο προσιτές τιμές (αν και εδώ περιμένουμε να δούμε ακόμα καλύτερες προσφορές). 
 
Θέατρο: Κι αν μας αντέξει η σκηνή… 

Εθνικό Θέατρο
Θυμάστε την μειωμένη είσοδο των 13€ που ίσχυε κάθε Πέμπτη στις δύο σκηνές του Εθνικού; Φέτος επεκτείνεται και στις απογευματινές παραστάσεις της Τετάρτης, στην Κεντρική Σκηνή, ενώ εξακολουθεί να ισχύει κανονικά για τις βραδινές παραστάσεις της Πέμπτης και στις δύο σκηνές. Η δε Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Rex έχει πλέον μειωμένο εισιτήριο 10€ για παιδιά και ενήλικες, ενώ το φοιτητικό εισιτήριο κοστίζει 13€ για οποιαδήποτε παράσταση, οποιαδήποτε μέρα. Οι κάρτες ανέργων και μεταναστών εξασφαλίζουν είσοδο στις παραστάσεις με μόλις 5€, ενώ για όλο τον Νοέμβριο οι νέοι έως 23 ετών πληρώνουν εισιτήριο 10€ για όλες τις παραστήσεις. 

Θέατρο του Νέου Κόσμου
Σε δύο μέρες της εβδομάδας –από μία που ήταν πέρυσι– επεκτείνεται ο θεσμός του μειωμένου εισιτηρίου και στο Θέατρο του Νέου Κόσμου. Έτσι, κάθε Τετάρτη και Πέμπτη η γενική είσοδος κοστίζει 12€. Κάθε Παρασκευή οι νέοι μέχρι 26 ετών και τα άτομα άνω των 65 ετών πληρώνουν εισιτήριο 15€, και οι άνεργοι 10€. Επίσης ισχύουν ειδικές τιμές για εκπαιδευτικούς κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στα 17€. Τέλος, ισχύει και φέτος ενιαίο εκπτωτικό εισιτήριο για τρεις από τις παραγωγές του Θεάτρου του Νέου Κόσμου που θα επιλέξετε εσείς: κανονικό 50€, φοιτητικό-νεανικό 40€. 

Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών
«ΤετARTες με 7€» λέγεται ο νέος θεσμός με τον οποίο η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών «απαντά» στην οικονομική κρίση, ανοίγοντας τις πόρτες της σε όλες σχεδόν τις παραγωγές της, προσφέροντας το προνόμιο της αγοράς εισιτηρίων με μόλις 7€, στις καλύτερες θέσεις των σκηνών της. Μόνο προλάβετε, γιατί ισχύει για συγκεκριμένο αριθμό θέσεων σε κάθε παράσταση. Δεν είναι, όμως, μόνο αυτό: τα εισιτήρια των εικαστικών εκθέσεων ξεκινούν από μόλις 4€, ενώ οι φοιτητές, οι νέοι έως 26 ετών, τα άτομα άνω των 65 ετών καθώς και τα ΑΜΕΑ παρακολουθούν τις παραστάσεις της Στέγης με 10€ και 15€, στις κανονικές θέσεις. 

Θέατρο Τέχνης
Μειωμένες τιμές ισχύουν για τις Τετάρτες και τις Πέμπτες και στο Θέατρο Τέχνης: η γενική είσοδος κοστίζει 15€, αντί για 20€ που ισχύει τις υπόλοιπες ημέρες. Επιπλέον, οι νέοι κάτω των 25 ετών πληρώνουν εισιτήριο 10€, ενώ για φοιτητές και ομαδικά εισιτήρια ισχύει η τιμή των 15€ σε όλες τις παραστάσεις, όλες τις μέρες. 

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Νέες μειωμένες τιμές εισιτηρίων ισχύουν σε όλες τις παραστάσεις του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης για φέτος. Έτσι, οι περισσότερες θεατρικές παραστάσεις που παίζουν αυτήν την στιγμή έχουν γενική είσοδο 13€, και μειωμένο εισιτήριο στα 9€ για φοιτητές, ανέργους και πολύτεκνους. Στο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, που διαρκεί έως τις 2 Νοεμβρίου το εισιτήριο για κάθε προβολή δεν θα σας κοστίσει περισσότερα από 5€. 

Ελληνική Θεαμάτων
Οι βραδινές παραστάσεις της Πέμπτης και οι απογευματινές του Σαββάτου κοστίζουν πλέον 18€, σε όλα τα θέατρα της Ελληνικής Θεμάτων, πλην του Παλλάς. Έχετε, με άλλα λόγια, να διαλέξετε ανάμεσα στα θέατρα Αλίκη, Μικρό Παλλάς, Χορν, Λαμπέτη, Αποθήκη, Εμπορικόν, Πειραιώς 131, Κιβωτός και Κάτια Δανδουλάκη, και μεταξύ παραστάσεων όπως «Τα κορίτσια με τα μαύρα» και «Ζείτε παίδες Ελλήνων» των Αλέξανδρου Ρήγα και Δημήτρη Αποστόλου, «Σεσουάρ για δολοφόνους» των Μπρους Τζόρνταν και Μέριλιν Αμπραμς, «Κόκκινο» του Τζον Λόγκαν, «Ηρωες» της Ελένης Γκασούκα, «Γυναίκες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης» των Τζέφρι Λέιν και Ντέιβιντ Γιάζμπεκ, «Συμπέθεροι από τα Τίρανα», «Ράους» και «Να ζει κανείς ή να μη ζει» των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα.

Σινεμά: Εκπτώσεις για σινεφίλ… πανί με πανί 

Village Cinemas 
- Κάθε Τετάρτη, οι κάτοχοι κινητού Cosmote έχουν δύο εισιτήρια στην τιμή του ενός, στέλνοντας ένα κενό SMS στον πενταψήφιο αριθμό 19019 (χρέωση 1€/SMS).
- Κάθε Δευτέρα, οι κάτοχοι πιστωτικών καρτών Postcredit, του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, έχουν δύο εισιτήρια στην τιμή του ενός, υπό την προϋπόθεση ότι θα πληρώσουν με την πιστωτική κάρτα.
- Κάθε μέρα, ισχύει το οικογενειακό πακέτο για ένα Εισιτήριο, ένα Μεσαίο Pop Corn και ένα Μεσαίο Αναψυκτικό ή Χυμό, σύνολο 10€ το άτομο –υπό την προϋπόθεση ότι εκδίδονται τουλάχιστον δύο εισιτήρια για έναν γονέα και ένα παιδί έως 12 ετών.

Odeon
- Κάθε Τετάρτη οι κάτοχοι πιστωτικών καρτών της Alpha Bank έχουν δύο εισιτήρια στην τιμή του ενός, αν πληρώσουν με την πιστωτική τους κάρτα.
- Κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Τέταρτη , οι κάτοχοι κινητού Vodafone έχουν δύο εισιτήρια στην τιμή του ενός, στέλνοντας ένα SMS με τη λέξη CINEMA στον πενταψήφιο αριθμό 54646 (χρέωση 1€/SMS). 

Ster Cinemas
- Κάθε Τρίτη το εισιτήριο κοστίζει 6,5€ για όλους
- Κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Τέταρτη , οι κάτοχοι κινητού Vodafone έχουν δύο εισιτήρια στην τιμή του ενός, στέλνοντας ένα SMS με τη λέξη CINEMA στον πενταψήφιο αριθμό 54646 (χρέωση 1€/SMS).
- Οι κάτοχοι πιστωτικών καρτών της Millenium Bank έχουν δύο εισιτήρια στην τιμή του ενός, οποιαδήποτε μέρα και ώρα, υπό την προϋπόθεση ότι θα πληρώσουν με την πιστωτική κάρτα.
- Τα οικογενειακά πακέτα έχουν ως εξής:
• 1 γονέας + 1 παιδί + 2 combo = €19
• 1 γονέας + 2 παιδιά + 2 combo = €24,5
• 2 γονείς + 2 παιδιά + 2 combo = €30

Cinemax
Τα οικογενειακά πακέτα έχουν ως εξής:
•1 γονέας + 2 παιδιά + 1 pop corn (125 gr) = €22,5
•2 γονείς + 2 παιδιά + pop corn (125 gr) = €31
•2 γονείς + 2 παιδιά για ταινίες 3D = €42

Άστορ Hollywood 3D (Σταδίου 28, είσοδος από στοά Κοραή, τηλ.: 210 3310820)
- Κάθε Τετάρτη δύο εισιτήρια στην τιμή του ενός

Aτλαντίς Classic Cinemas 3D Digital (Λεωφ. Βουλιαγμένης 254, πλατεία Καλογήρων, τηλ.: 210 9711511)
- Κάθε Τετάρτη δύο εισιτήρια στην τιμή του ενός

Παλλάς (Υμηττού 109, τηλ.: 210 7515434)
- Με ένα εισιτήριο των 10€, βλέπετε 3 ταινίες, όποτε θέλετε –αρκεί να μην ξεπερνάτε την μία την ημέρα.

Το βράδυ να τρως σαν βασιλιάς και να πληρώνεις σαν φτωχός

Wagamama: Πλήρες μενού με 12,80 ευρώ
Ένας παραπάνω λόγος για να επισκεφθούν οι λάτρεις της ιαπωνικής κουζίνας το εστιατόριο Wagamama, το οποίο βρίσκεται μέσα στο Golden Hall, είναι το value for money μενού που δημιούργησε. Επιλέγετε ένα κυρίως πιάτο και ένα συνοδευτικό ή ένα γλυκό και πληρώνετε 12,80 ευρώ. Η προσφορά ισχύει από Δευτέρα έως και Πέμπτη.
Wagamama (Golden Hall): Λ.Κηφισίας 37Α, Μαρούσι. Τηλ: 2106836844



Hytra: Το μενού της Ελληνικής γης (σε περίοδο κρίσης)
Ο σεφ Νίκος Καραθάνος, σε συνεργασία με τον «εξερευνητή τροφής» Σωτήρη Λυμπερόπουλο, προτείνει το «μενού της Ελληνικής γης», κόστους 40 ευρώ κατ’άτομο με δύο ποτήρια κρασί. Σε αυτό περιλαμβάνονται άγρια χόρτα και βότανα, εποχικά φρούτα και λαχανικά, όσπρια, τοπικά τυριά και κρέας από ζώα ελευθέρας βοσκής, σε όχι τόσο εξεζητημένες τεχνικές. Κάτι σαν την κουζίνα της μαμάς, με την λάμψη ενός αστεριού Michelen, δηλαδή.
Hytra: Ναυάρχου Αποστόλη 7, Ψυρρή, τηλ. 2177071118

Μάνη-Μάνη: Μίση μερίδα στην μισή τιμή
Το εστιατόριο με την γνήσια μανιάτικη κουζίνα συνεχίζει την προσφορά που αφορά τα μεσημεριανά μας γεύματα εκεί: Έτσι, μπορούμε να γευθούμε όλα τα αγαπημένα πιάτα του εστιατορίου στη μισή ποσότητα, πληρώνοντας την μισή τιμή. Δείτε το μενού του εστιατορίου εδώ.
Μάνη-Μάνη: Φαλήρου 10, Μακρυγιάννη-Ακρόπολη, τηλ. 210 9218180

La Pasteria: Πλήρες γεύμα με 12 ευρώ
Ένα νέο ατομικό και άκρως χορταστικό μενού ετοίμασαν τα εστιατόρια La Pasteria, το οποίο περιλαμβάνει σαλάτα (επιλογή ανάμεσα σε δύο) σε ατομικό μέγεθος, ζυμαρικά (επιλογή ανάμεσα σε 5) ή πίτσα (επιλογή ανάμεσα σε 2) και γλυκό (μωσαϊκό σοκολάτας), με 12 ευρώ (στην τιμή περιλαμβάνεται και το κουβέρ).
Δείτε τις διευθύνσεις των εστιατορίων La Pasteria εδώ.

Sale e Pepe: Μενού του Τρύγου και Saturday Gourmet Shopping
Το gourmet εστιατόριο Sale e Pepe, με τον Ivan Ottoviani στα ηνία της κουζίνας, ανοίγει τις αθηναϊκές πόρτες του από 27 Οκτωβρίου και μας περιμένει με δύο οικονομικότερα μενού, συγκριτικά με τις κανονικές τιμές. Πιο συγκεκριμένα, με αφορμή την εξαιρετική wine list του -μία από τις καλύτερες στον κόσμο, σύμφωνα με το περιοδικό Wine Spectator- προσφέρει το Μενού του Τρύγου, το οποίο περιλαμβάνει 7 καταπληκτικά πιάτα, μεταξύ των οποίων σούπα φασιανού με κρασί Barolo και ορτύκι σε σαλάτα με καραμελωμένα σταφύλια, συμπεριλαμβανομένης μιας φιάλης κρασιού, με 48 ευρώ κατ’άτομο.
Επιπλέον, κάθε Σάββατο μεσημέρι προσφέρεται το Saturday Gourmet Shopping, κατά το οποίο μπορείτε να βρεθείτε στην σάλα του Sale e Pepe για να απολαύσετε γευσιγνωσία τεσσάρων κρασιών με εξαιρετικά τυριά του Mont Blanc και κόστος 25 ευρώ κατ’άτομο ή ένα κυρίως πιάτα και επιδόρπιο από την κάρτα του εστιατορίου με 45 ευρώ κατ’άτομο.
Sale e Pepe: Αριστίππου 34, Κολωνάκι, τηλ. 210 7234102

Cibus: Νέες γεύσεις με μειωμένες τιμές
Το εστιατόριο Cibus, στην Αίγλη Ζαππείου, παρουσιάζει το ανανεωμένο του μενού, το οποίο υπόσχεται πως θα μας κοστίσει από 25 ευρώ κατ’άτομο, χωρίς κρασί. Πιο συγκεκριμένα, ο σεφ Δημήτρης Δημητριάδης δημιούργησε για τον φετινό χειμώνα τα εξής πιάτα στις εξής τιμές: Σκουμπρί καπνιστό με μαυρομάτικα φασόλια και πέστο από σμέουρα και δεντρολίβανο (€8,00), Πανσέτα χοιρινή με σαλάτα κίτρινης κολοκύθας, πιπεριά Φλωρίνης, γραβιέρα, μέντα και λαδολέμονο (€9,00), Ριζότο με άρωμα από γεμιστά (€13,00), Μοσχαράκι γιουβέτσι (€15,00), Χοιρινό με πράσο και σέλινο (€15,00). «Γλυκαμένες» και οι τιμές στα επιδόρπια: Κανταΐφι με κρέμα βανίλιας, καραμέλα σύκου και παγωτό μαστίχα (€7,00), Σοκολάτα Guanaya με αχλάδι και παγωτό καραμέλα (€7,00).
Cibus: Κήπος Ζαππείου (είσοδος από Βασ. Όλγας), τηλ. 210.33.69.364, 210.33.69.300.

Και μία γλυκιά προσφορά…
Το Aegli Cafe, στην Αίγλη Ζαππείου, προσφέρει καθημερινά τον αγαπημένο σας καφέ με οποιοδήποτε γλυκό της αρεσκείας σας από τον κατάλογο με 8 ευρώ. Η προσφορά ισχύει για ένα άτομο. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v