Νέα μπαράκια… καλοκαιρινά

Μία ταράτσα που βλέπει Λυκαβηττό, ένας καταπράσινος κήπος στην καρδιά της Αθήνας και ένα arty «σιδηροδρομικό» προαύλιο μας περιμένουν με φρουτένια κοκτέιλ και χαλαρές μουσικές να (ξαν)αγαπήσουμε την καλοκαιρινή Αθήνα.
Νέα μπαράκια… καλοκαιρινά
Το κέντρο της Αθήνας έγινε... "καλοκαιρινό". Όχι μόνο από τις σκηνές των Αγανακτισμένων στην Πλατεία, αλλά και από τρία μπαράκια που ανεβαίνουν ταράτσα ή βγαίνουν στον κήπο, και μας περιμένουν να αποδράσουμε από την καθημερινότητα… τόσο κοντά, αλλά ταυτόχρονα τόσο μακριά.

Ταράτσα Bar @ Χοροστάσιο
Σκουλενίου 2 (4ος όροφος) Πλ. Κλαυθμώνος, τηλ.: 210 3314330
Το θρυλικό Χοροστάσιο της Κλαυθμώνος, αφού μας θύμισε τα ένδοξα βράδια της δεκαετίας του ’90 έναν ολόκληρο χειμώνα, ανεβαίνει τώρα ταράτσα, ανοίγοντας το πρώτο του roof bar, στον τέταρτο όροφο του όμορφου κτιρίου που το φιλοξενεί. Καθημερινά από τις 18.00 το απόγευμα για χαλαρό after office καφεδάκι, μέχρι αργά για δροσιστικά κοκτέιλ υπό τους ήχους «καλοκαιρινών» μουσικών, το Ταράτσα Bar μας περιμένει να δούμε την Αθήνα αφ’ υψηλού, σε ένα beach bar –ναι, έτσι μοιάζει το σκηνικό, με τις ξαπλώστρες και τις ομπρέλες– με θέα τον φωτισμένο Λυκαβηττό. Οι ιδιοκτήτες, μάλιστα, μας υποσχέθηκαν πολλά events για όλο το καλοκαίρι, στο πνεύμα των εικαστικών εκθέσεων και των bazaar που μας συνήθισαν τον χειμώνα. Η είσοδος εννοείται πως θα είναι, όπως πάντα, ελεύθερη, και το ποτό στα 6€.

Open Air Bar @ Τρένο στο Ρουφ
Αποβάθρα Σιδηροδρομικού Σταθμού Ρουφ επί της Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως - Προαστιακός Ρουφ, τηλ.: 210 5298922
Η πάντα ανήσυχη Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ, για πρώτη φορά αυτό το καλοκαίρι, βγάζει «τραπεζάκια έξω» σε ένα open-air bar στην αποβάθρα του σιδηροδρομικού σταθμού Ρουφ, εξασφαλίζοντάς μας μια χαλαρή εναλλακτική δίπλα στην πολύβουη πιάτσα του Γκαζιού. Με φόντο τα παλιά βαγόνια του Τρένου-Θεάτρου και δίπλα σε ελιές και πικροδάφνες που φύτεψε η ηθοποιός και σκηνοθέτις Τατιάνα Λύγαρη, δημιουργός του πρωτότυπου αυτού σιδηροδρομικού πολυχώρου, το open bar υπόσχεται lounge βραδιές με παγωμένα κοκτέιλ, αλλά και πολλά live και events που θα περιλαμβάνουν εικαστικά δρώμενα, θεατρικές παραστάσεις και street art performances. Το open bar λειτουργεί καθημερινά εκτός Κυριακής από τις 20.00 μέχρι (πολύ) αργά. Το απλό ποτό κοστίζει 6,50€.

Aegli Gaden @ Αίγλη Ζαππείου
Κήπος Ζαππείου (είσοδος από Βασ. Όλγας), τηλ. 2103369340, 2103369300
Ο καταπράσινος κήπος της Αίγλης Ζαππείου απέκτησε μόλις ένα ολοκαίνουριο, καλοκαιρινό bar. Μεγάλοι καναπέδες με cozy μαξιλάρια, χαμηλά τραπεζάκια και μια ατμοσφαιρική μπάρα συνθέτουν το minimal σκηνικό που αφήνει τον κήπο να πρωταγωνιστεί στον χώρο. Lounge και relaxing μουσικές επιλογές συμπληρώνουν την καλοκαιρινή ατμόσφαιρα, ενώ μεγάλη ποικιλία δροσερών cocktails συνοδεία γευστικού finger food υπόσχεται να μας… ανοίξει την όρεξη. Το Aegli Garden λειτουργεί καθημερινά από τις 21.00, ενώ διαθέτει και δωρεάν parking. Το απλό ποτό κοστίζει 7€, το σπέσιαλ και τα κοκτέιλ 9€.

Ηρώ Κουνάδη
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v