Η έξοδος του Σαββάτου: Κάθοδος προς τον Νότο

Ουζάκι και θερινό σινεμά δίπλα στην θάλασσα. Σκέφτεστε κάτι πιο δροσερό τώρα που το καλοκαίρι έχει δηλώσει "παρών"; Κάθοδο προς τα νότια προάστια και δωρεάν events σε όλη την Αθήνα προτείνει το in2life για την έξοδο του Σαββάτου.
Η έξοδος του Σαββάτου: Κάθοδος προς τον Νότο
Οι βερμούδες και τα ελαφριά ρούχα έκαναν δειλά-δειλά την εμφάνισή τους με τις πρώτες καλοκαιρινές ενδείξεις. Πλέον, ο Ιούνιος μας έδωσε το τέλειο άλλοθι για να τα ξαναβάλουμε σε πρωταγωνιστικό ρόλο στην γκαρνταρόμπα μας και μας εμπνέει να κατευθυνθούμε προς την θάλασσα. Είναι άλλωστε ο ιδανικός τρόπος να πάρουμε γεύση από απόδραση όσοι θα μείνουμε εντός των τειχών αυτό το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, χωρίς να ζηλεύουμε όσους… την έκαναν.

Στάση 1η: Το απέραντο γαλάζιο

Μετά το μεσημεράκι είναι η ιδανική στιγμή για να κατηφορίσετε προς την Βάρκιζα και τον Ναυτικό Όμιλο της περιοχής, όπου η μυρωδιά της θάλασσας συνοδεύεται από την ιεροτελεστία του ούζου και του καλού μεζέ. Στο «Απέραντο Γαλάζιο» η πολυκοσμία δεν θα σας εμποδίσει καθόλου να χαλαρώσετε –άλλωστε και οι υπόλοιποι θαμώνες έχουν βρει εκεί το «καταφύγιό» τους γι’ αυτόν τον λόγο. Μετά τις 16.00-16.30 άλλωστε ο κόσμος μειώνεται αισθητά. Η εξυπηρέτηση είναι πολύ καλή και το φαγητό νόστιμο. Προτιμήστε ουζάκι και τους σχετικούς ουζομεζέδες που θα σας χορτάσουν χωρίς να σας υπερχρεώσουν –αν επιλέξετε ψάρι ο λογαριασμός θα ανέβει αρκετά.
Ενδεικτική τιμή: 15-20 ευρώ κατ’ άτομο.

Στάση 2η: Θερινό σινεμά

Η απόλυτη καλοκαιρινή συνήθεια που έχει συνδυαστεί με ξάστερες νύχτες, κουτάκια μπύρας και κινηματογραφικά δίωρα χωρίς να κλειστείτε στην σκοτεινή αίθουσα, αξίζει μόνο και μόνο για να αισθανθούμε ότι το καλοκαίρι είναι εδώ. Πόσες φορές άλλωστε έχουμε απολαύσει την εμπειρία ακόμη και με μια αδιάφορη ταινία; Όταν πρόκειται, όμως για το sequel του Hangover και τις γκάφες του Γαλιφιανάκη, σίγουρα σας έχει περάσει ήδη από το μυαλό να το εντάξετε στο πρόγραμμά σας, όσο προβλέψιμο κι αν χαρακτηρίστηκε από τις κριτικές (δείτε εδώ την κριτική του In2life). Η αφορμή για θερινό γέλιο δίνεται στην «Ρία» -και πάλι στην Βάρκιζα (Αφροδίτης 8), για να μην πάτε πολύ μακριά- που προβάλλει την ταινία στις 21.00 και στις 23.00 (εισιτήριο: 7,50 ευρώ).

Εναλλακτικά, μπορείτε να κατευθυνθείτε στο Παλαιό Φάληρο, όπου το Σινέ Φλοίσβος προβάλλει την ίδια ταινία στις ίδιες ώρες. Επιπλέον, εκεί θα συναντήσετε τα βραδινά δρώμενα του Φεστιβάλ Εικαστικών Τεχνών της Αθήνας που θα διαρκέσουν μέχρι το Σάββατο. Η έκθεση παρουσιάζει έργα νέων καλλιτεχνών σε επιμέλεια του εικαστικού Μιχαήλ Ρωμανού στο Πολιτιστικό Κέντρο Φλοίσβος και η είσοδος είναι δωρεάν (δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ). Άλλες λύσεις για κινηματογραφική δροσιά είναι η επανέκδοση της "Συνοικίας το Όνειρο" του Αλ. Αλεξανδράκη που προβάλλεται στον Ζέφυρο (Τρώων 36, Θησείο).

Η ατζέντα του δωρεάν Σαββάτου

Άρωμα καλοκαιριού, διασκέδασης και ομαδικότητας –όχι μόνο προς τον Νότο, αλλά και στο κέντρο της πόλης- παίρνουμε από τα (δωρεάν) δρώμενα που αποτελούν μια καλή διέξοδο στην καταπίεση όλης της εβδομάδας. Από αυτά ξεχωρίσαμε:

-Το καθημερινό αυτοσχέδιο φαγοπότι που στήνεται στην πλατεία Συντάγματος, στο πλευρό των αγανακτισμένων. Μία ομάδα από αυτούς διοργάνωσε αυθόρμητα αυτό το event και καλεί όσους «πιστούς» να προσέλθουν με το φαγητό, το ποτό και ό,τι άλλο θέλουν, γιατί όπως λένε «μόνοι τους τα φάγανε» και ήρθε η ώρα να φάμε κι εμείς (καθημερινά στις 18.00).
-Κάθε βράδυ (19.00-23.00) μέχρι τις 19/6 το Πασαλιμάνι τιμά το βιβλίο και στο πλαίσιο της 25ης Έκθεσης Βιβλίου διοργανώνει πλάι στην θάλασσα παρουσιάσεις, εκθέσεις και φυσικά, χαλαρή βόλτα με λογοτεχνικό ενδιαφέρον.
-Μια καλή πρόταση για γονείς είναι το θέατρο σκιών που θα «καταλάβει» τα Public Συντάγματος στις 12.00 και θα βάλει τον Καραγκιόζη σε νέες περιπέτειες μέσα από τις φιγούρες του καραγκιοζοπαίχτη Χάρη Μπιλλίνη. 
-Φυσικά, δεν χρειάζεται να πούμε πως η πιο καλοκαιρινή επιλογή, που δεν στοιχίζει τίποτα είναι οι βουτιές με την παρέα ή την οικογένειά σας σε μία από τις παραλίες της Αττικής. Πάρτε ιδέες από εδώ και βάλτε τα μαγιό σας. 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v