H αγανακτισμένη έξοδος του Σαββάτου

Οι συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα καλά κρατούν και οι αγανακτισμένοι πολίτες δίνουν ένα μήνυμα διαρκείας. Για άλλο ένα Σάββατο, έχουμε για βάση μας το κέντρο που «βράζει» από ενεργούς πολίτες: Σύνταγμα, Εξάρχεια και πλατεία Κλαυθμώνος έχουν την τιμητική τους.
H αγανακτισμένη έξοδος του Σαββάτου
Αυτό το Σάββατο, το κίνημα των αγανακτισμένων πολιτών κλείνει δέκα ημέρες παρουσίας έξω από το ελληνικό κοινοβούλιο και οι Αθηναίοι κάθε ηλικίας έχουν μετατρέψει το Σύνταγμα σε δεύτερο σπίτι τους, στις συγκεντρώσεις που ισχύουν καθημερινά από τις 18.00 το απόγευμα. Ωστόσο, τα δικαιώματα της διεκδικεί και άλλη μία ομάδα συμπολιτών μας που την ίδια ώρα θα κατακλύσει την κοντινή πλατεία Κλαυθμώνος. Δείτε την «ατζέντα» του Σαββάτου και πιάστε θέση στις πλατείες.

Μεσημεριανή ενημέρωση στα Εξάρχεια

Πρώτο μας σαββατιάτικο μέλημα σε ημέρες με τόσο έντονη επικαιρότητα, δεν είναι άλλο από την ενημέρωση. Εφημερίδες, καφές και συζήτηση με την παρέα στην πλατεία Εξαρχείων θα μας βάλει στο κλίμα της ημέρας. Κατάλληλο μέρος, το Floral café-bookstore στην «μπλε πολυκατοικία» της Πλατείας που προσφέρεται για ανάγνωση και συζήτηση, σε μια περιοχή που φημίζεται για το «σκεπτόμενο» και ανατρεπτικό της κλίμα.

Προτού κατηφορίσετε προς το καθημερινό ραντεβού του Συντάγματος, πάρτε δυνάμεις στον κοντινό «Κυματοθραύστη». Το μαγαζάκι στην γωνία των οδών Χ.Τρικούπη και Βαλτετσίου που σερβίρει από τον μπουφέ του το πιο φθηνό και το πιο νόστιμο φαγητό των Εξαρχείων, θα σας χορτάσει αρκετά με 6 ευρώ για το μεγάλο πιάτο του με ελεύθερη επιλογή, ώστε να αντέξετε την «ολονυχτία» της διαμαρτυρίας. Υγιεινές σαλάτες, νόστιμα μαγειρευτά και πίτες που βγαίνουν από τον φούρνο μπροστά στα μάτια σας είναι τα αγαπημένα μας από το μενού.

Βράδυ στις πλατείες του κέντρου

Στις 18.00 το απόγευμα έχει οριστεί το καθημερινό ραντεβού των αγανακτισμένων πολιτών –αν και πολλοί βρίσκονται στην πλατεία καθ’ όλη την διάρκεια του 24ωρου. Ενώστε την φωνή σας με αυτές των υπολοίπων και δώστε για άλλη μια ημέρα το μήνυμα που οι πολιτικοί δεν λένε να καταλάβουν. Αυθόρμητες συζητήσεις με τους διπλανούς, άγνωστοι που ενώνονται από το αίσθημα της ομάδας και έκφραση του αιτήματος για αλλαγή της κατάστασης της χώρας ανήκουν στην καθημερινότητα του Συντάγματος, που επιτέλους βρίσκει τους Έλληνες ενωμένους χωρίς κομματικές ταμπέλες.

Την ίδια ώρα, με βάση την πλατεία Κλαυθμώνος, το Athens Pride 2011 επιχειρεί να καταργήσει άλλη μία αχρείαστη «ταμπέλα» της κοινωνίας, αυτή του στίγματος της LGBT κοινότητας. Οι εκδηλώσεις ξεκινούν από το πρωί, ενώ η παρέλαση θα λάβει χώρα στις 18.00, με πλήθος δρώμενων και μουσικών να την ακολουθούν μέχρι αργά το βράδυ. Στις εκδηλώσεις συμμετέχουν μεταξύ άλλων η Ελευθερία Αρβανιτάκη, οι Onirama και μουσικά σχήματα από όλη την Ευρώπη.

Η ατζέντα του Σαββάτου περιλαμβάνει επίσης τον ποδοσφαιρικό αγώνα της Εθνικής ενάντια στην Μάλτα. Όσοι από εσάς παραβρεθείτε στις κερκίδες, να έχετε υπόψη σας το κάλεσμα άλλης μιας ομάδας αγανακτισμένων πολιτών, οι οποίοι δημιουργούν νέα groups στο Facebook και προτείνουν να φορέσετε μαύρα μπλουζάκια, για να περάσετε το μήνυμά σας και από το Στάδιο Καραϊσκάκη όπου θα διεξαχθεί ο αγώνας στις 21.30.

Οι υπόλοιποι δεν χρειάζεται να μείνετε στο σπίτι για να δείτε τον αγώνα. Προτιμήστε να δείξετε την στήριξή σας στην Ελλάδα που έχει ανάγκη, αυτή των πολιτών: Δίνουμε λοιπόν ραντεβού στο κέντρο. Μέχρι τότε, μπορούμε να διαμαρτυρηθούμε με αυτοσχέδιους τρόπους, ακολουθώντας τις ιδέες που θα βρείτε εδώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v