Υπόγεια Ρεύματα: «Δεν απευθυνόμαστε σε κανένα target group»

Λίγο πριν τα live τους στον Σταυρό του Νότου, τα Υπόγεια Ρεύματα μιλούν στο in2life για τις επικείμενες εμφανίσεις τους, το κοινό που τους παρακολουθεί και το τι μέλλει γενέσθαι στο μακρύ συναυλιακό καλοκαίρι που μας περιμένει.
Υπόγεια Ρεύματα: «Δεν απευθυνόμαστε σε κανένα target group»
της Φιλουμένας Ζλατάνου

Ο Μάιος εκτός από την άνοιξη έφερε και πολύ δυνατά live. Στη σκηνή του Club του Σταυρού του Νότου ανεβαίνουν τα Υπόγεια Ρεύματα για δύο μόνο παραστάσεις την Παρασκευή 6 και την Παρασκευή 13 Μαΐου. Μία εαρινή συνάντηση στην οποία ο τραγουδιστής, στιχουργός και ιδρυτικό μέλος των Υπόγειων Ρευμάτων, Γιώργος Κλιούμης μας είπε ότι θα ακούσουμε "τραγούδια που μας αφορούν" και συνέχισε "αυτά που μας αφορούν δεν είναι σίγουρα η καψούρα του φαίνεσθαι ή η ανούσια κλάψα". Στις δύο εμφανίσεις μας στο Σταυρό στις 6 και στις 13 Μαΐου δεν θα πούμε τι επιτάσσει η εποχή, θα πούμε τραγούδια και θα αυτοσχεδιάσουμε -θα κάνουμε δηλαδή αυτό που ξέρουμε να κάνουμε καλά κι αυτό που αγαπάμε».

Τα Υπόγεια Ρεύματα αποτελούνται από τους Γρηγόρη Κλιούμη (κιθάρα – τραγούδι), Κώστα Παρίσση (κιθάρα –τραγούδι), Απόστολο Καλτσά (ηλεκτρικό μπάσο) και Τάσο Πέππα (τύμπανα). Παρουσιάζουν ένα live με ηλεκτρικό ελληνόφωνο ροκ, με τραγούδια από το σύνολο της δισκογραφίας τους και από διασκευές. Η έντονη συναυλιακή δράση του σχήματος βοήθησε στη ζύμωση των μελών του, με αποτέλεσμα την αποκρυστάλλωση του ήχου τους σ’ ένα μείγμα ροκ διαθέσεων με λυρικές και εσωστρεφείς εκλάμψεις.

Όχημα όπως πάντα η ποιητική στιχουργική τους, στην οποία ανέκαθεν τα Υπόγεια Ρεύματα έδιναν ιδιαίτερη βαρύτητα. Με αφορμή την δισκογραφική δουλειά με τον Θάνο Μικρούτσικο «Τους έχω βαρεθεί», παρουσιάζουν επίσης και διασκευασμένα τραγούδια με πολιτικό-κοινωνικό περιεχόμενο, από το ευρύ ρεπερτόριο του Θάνου Μικρούτσικου, πάνω στους στίχους μεγάλων ποιητών (Β. Μαγιακόφσκι, Ν. Χιχμέτ, Μπ. Μπρεχτ, Γ. Ρίτσος, Α. Αλκαίος, Μ. Ελευθερίου, Μ. Αναγνωστάκης, Φρ. Βιγιόν, Κ. Τριπολίτης, Ν. Καββαδίας, Β. Μπίρμαν κ.ά.)

Ο Γιώργος Κλιούμης μας μίλησε και για το κοινό που πλέον έρχεται στις συναυλίες, εάν είναι κενό, αν εκπαιδεύεται και εντέλει σε ποιους απευθύνονται ως συγκρότημα τα Υπόγεια Ρεύματα. «Ναι, το κοινό είναι κενό, δεν έχει πρόσωπο και φυσικά δεν εκπαιδεύεται, εμείς δεν απευθυνόμαστε σε κανένα target group και σε κανένα κοινό, μιλάμε στον καθένα χωριστά και για να μας ακούσει ναι, πρέπει να έχει κάποια εκπαίδευση. Μέχρι στιγμής βρίσκουμε αρκετούς εκπαιδευμένους να μιλάμε». Ένα συγκρότημα που μετράει σχεδόν μία εικοσαετία στα μουσικά δρώμενα της χώρας, με σταθερή πορεία και τραγούδια με αιχμές.

Για το καλοκαίρι που οι Κασσάνδρες συζητάνε ότι θα είναι δύσκολο συναυλιακά, ο τραγουδιστής του συγκροτήματος απαντάει με κυνισμό «όλοι συζητάνε λοιπόν; Εντάξει καλό είναι αυτό, κάθε επικοινωνία για καλό. Πάντως αν πιστεύετε πως τα αρπακτικά θα κάτσουν σπίτι γελιέστε, τα θηράματα περιμένουν».

Τέλος, αποκλειστικά για τα δύο αυτά live ως support θα έχουν μαζί τους τον διεθνούς φήμης ντράμερ Kal Drako -μόνος του επί σκηνής σε ένα δυνατό performance έκπληξη.

Σταυρός του Νότου Club
Φραντζή και Θαρύπου 37, Νέος Κόσμος
Τηλ. Κρατήσεων: 2109226975
Ώρα έναρξης: 22.30
Είσοδος 12 ευρώ με ποτό


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v