Ο Παντελής Θαλασσινός ταξιδεύει... Κόντρα στον Καιρό στον Σταυρό του Νότου

Με αφορμή την νέα ακυκλοφόρητη δουλειά του "Κόντρα στον Καιρό" ο Παντελής Θαλασσινός συμπράττει με την Μαρία Μαυροειδή για λίγες "ηλεκτρισμένες" εμφανίσεις στη σκηνή του Σταυρού του Νότου.
Ο Παντελής Θαλασσινός ταξιδεύει... Κόντρα στον Καιρό στον Σταυρό του Νότου
της Φιλουμένας Ζλατάνου

Ο Παντελής Θαλασσινός μάζεψε μια πλειάδα καλών μουσικών, ζήτησε από τη νεαρή τραγουδοποιό Μάρθα Μαυροειδή να τον συνοδέψει στο ταξίδι του, φόρτωσε τις βαλίτσες του με παλιά και νέα ακυκλοφόρητα τραγούδια και επιβιβάστηκε για τρεις παραστάσεις στην Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου, την Πέμπτη 27 Ιανουραρίου, την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου και την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου.

Με πολύ διάθεση και χιούμορ ο Θαλασσινός εμφανώς ξεκούραστος και ανανεωμένος μας πάει «Κόντρα στον καιρό» όπως θα ονομάζεται η νέα του δουλειά. Κιθάρες, βιολί, τύμπανα, κρουστά, μπάσο, πιάνο και διάφορα άλλα έγχορδα προσφέρουν απλόχερα στο κοινό γεμάτες ενορχηστρώσεις που σου ξυπνούν το αίσθημα της χαράς ακόμα και στα πιο μελαγχολικά του τραγούδια. Όπως μας είπε χαρακτηριστικά πριν την πρεμιέρα ο τραγουδοποιός «θα ακούσετε τραγούδια γνωστά, ενορχηστρωμένα πιο ηλεκτρικά».

Στο πρώτο μέρος μοιράζεται μαζί μας οκτώ νέα τραγούδια που όμως λανθασμένα τα τακτοποίησε πρώτα πρώτα και όλα μαζί, καθώς ο κόσμος δεν τα γνωρίζει, ώστε να συμμετάσχει. Θα μπορούσε να τα βάλει εμβόλιμα στα ήδη γνωστά κομμάτια του ώστε να δεθούν σε ένα σφιχτοδεμένο σύνολο. Εντούτοις, διαφαίνεται ότι πρόκειται για μία πολύ καλή δουλειά η οποία μας γέμισε ανυπομονησία για την επίσημη κυκλοφορία της, αν και ο ίδιος λέει «δεν ξέρω αν θα την κάνω CD. Θέλω να παίξω τα τραγούδια πρώτα στον κόσμο, να τα μάθει από μένα και αργότερα μπορεί να τα δώσω και ελεύθερα».

Στη συνέχεια, ακούσαμε αγαπημένα τραγούδια όπως «Του παραδείσου λεμονιά», «στο κάστρο το παλιό», «Ν’αγαπάς», «Άμα τη δεις», «Δε φταίω εγώ που μεγαλώνω, «Ένας μικρός Σεπτέμβρης», «θα ’θελα να είμαι εισιτήριο στην τσέπη σου» και άλλα πολλά που ξεσήκωσαν το κοινό και δημιούργησαν πολύ ζεστή ατμόσφαιρα.

Η σεμνή παρουσία της Μαυροειδή με την πολυτάλαντη μουσική προσωπικότητά της ταίριαξε με το όλο κλίμα. Μας τραγούδησε 3 τραγούδια από το νέο δίσκο της με τίτλο “Ο Κήπος της Ρίλα”, με ήχους παραδοσιακούς μακεδονίτικους και συνόδεψε με διάφορα όργανα τον Θαλασσινό. Μετά το Σταυρό του Νότου θα πάει στη Θεσσαλονίκη για άλλες τρεις παραστάσεις και θα γυρίσει έπειτα την Ελλάδα διότι όπως λέει «δε χρειάζεται να παίζουμε μόνο σε ένα μαγαζί».

Κόντρα στον καιρό αυτή η παράσταση, σύμφωνα με την πίστη του τραγουδοποιού ότι «οι καλλιτέχνες και οι τίμιοι πολιτικοί μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο». Πιστεύει στη δύναμη του κοινού και του κόσμου καθώς όπως λέει «είναι πάντα δεκτικός και αφουγκράζεται τι γίνεται. Θα αρχίσει να διϋλίζει τις πληροφορίες που δέχεται και να παίρνει αυτό που του κάνει».

Ώρα έναρξης: 22:30
Σταυρός του Νότου
Φραντζή & Θαρύπου 35-37, Νέος Κόσμος, Τηλ. 2109226975. 2109239031

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v