Freddy Cole: Ο «Βενιαμίν» της θρυλικής jazz οικογένειας στο Half Note

Ο μικρός αδελφός του Nat «King» Cole, έχοντας χαράξει την δική του ιδιαίτερη πορεία στα χνάρια του «Βασιλιά», απέδειξε πως το τζαζ στερέωμα χρωστά πολλά στην οικογένεια των Cole. Ο δρόμος του θρυλικού ερμηνευτή με την βαθιά φωνή περνά από το Half Note για μια μουσική εβδομάδα.

Freddy Cole: Ο «Βενιαμίν» της θρυλικής jazz οικογένειας στο Half Note
Οι αναγνώστες που κερδίζουν από μία διπλή πρόσκληση για το live του Freddy Cole Quartet την Τρίτη 25 Ιανουαρίου στο Half Note είναι οι: Παναγιώτης Αλμπάνης, Παναγιώτης Κατσαρώνας. Σας ευχαριστούμε όλους για τη συμμετοχή σας.

Η ιστορία, μας είναι πια γνωστή – το ίδιο και η τεράστια καλλιτεχνική του αξία. Ο Freddy Cole, ο μικρότερος αδελφός του Nat “King” Cole, καλλιέργησε αυτόνομα το εξαιρετικό και ξεχωριστό του ταλέντο και έχει αναδειχθεί σε έναν κορυφαίο τραγουδιστή της τζαζ. Την ίδια τζαζ μουσική που θα μεταφέρει για μία εβδομάδα στο Half Note, από την Παρασκευή 21/1 μέχρι και την Πέμπτη 27/1.

Σαν μουσικός και τραγουδιστής, ο Freddy άρχισε να κάνει σουξέ από τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του ’50. Ξεκίνησε εκτός καλλιτεχνικού χώρου, ως επαγγελματίας παίκτης του ράγκμπι, όμως ένα ατύχημα στο χέρι τον έκανε να στραφεί στο «οικογενειακό» χάρισμα των Cole, που ήταν η μουσική και το τραγούδι. Η φωνή του είχε – και έχει – ένα παρόμοιο «χρώμα» με αυτό του Nat “King” Cole, όμως ο Freddy ανέπτυξε μια ευδιάκριτη και ξεχωριστή καλλιτεχνική προσωπικότητα.

Με μεγαλύτερο βάθος φωνής και ρεπερτόριο από την πλευρά του R&B και, παράλληλα, όντας θαυμάσιος πιανίστας, έγινε γρήγορα γνωστός, όμως η διεθνής αναγνωρισιμότητά του παρέμεινε χαμηλή γιατί ηχογραφούσε κυρίως σε μικρές αμερικάνικες εταιρίες. Τα πράγματα άλλαξαν από τα μέσα της δεκαετίας του ’80, καθώς η ποιότητα της τέχνης του άρχισε να αναγνωρίζεται όλο και πιο πολύ.

Σήμερα, με θαυμάσια άλμπουμ στο ενεργητικό του και με σπουδαίο ποπ-τζαζ ρεπερτόριο, ο Freddy Cole είναι ένας κορυφαίος σταρ του είδους και μεταφέρει τις πτυχές του ταλέντου του στην σκηνή του Half Note Jazz Club για την προσεχή εβδομάδα.

Freddy Cole: φωνή/ πιάνο
Curtis Boyd: ντραμς
Elias Bailey: μπάσο
Randy Napoleon: κιθάρα

Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, τηλ.: 210 9213310

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ (χωρίς ποτό) : Α ΖΩΝΗ: 30€ , Β ΖΩΝΗ: 25€, Γ ΖΩΝΗ & ΒΑR: 20€, ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ (Γ ΖΩΝΗ & BAR): 15

Ειδικές τιμές ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ
ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ (χωρίς ποτό): 20€, BAR: 15€, ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ (ΣΤΟ BAR): 10€

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
Δευτέρα έως Σάββατο ώρα έναρξης 22:30, Κάθε Κυριακή ώρα έναρξης στις 21:00

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v