Χριστουγεννιάτικα πάρτι: Ο Άι-Βασίλης κάνει clubbing

Και dance, και trance, και swing, και punk, και fetish shows και reggae. Απ’ όλα έχει φέτος η χριστουγεννιάτικη Αθήνα. Δείτε τα είκοσι καλύτερα parties του διημέρου και… προσπαθήστε να διαλέξετε. Δε θα είναι εύκολο.
Χριστουγεννιάτικα πάρτι: Ο Άι-Βασίλης κάνει clubbing
της Ηρώς Κουνάδη

Δεν είναι καθόλου δύσκολο να παρασυρθείς από την φρενίτιδα των ημερών (δώρα τελευταίας στιγμής, κι από την άλλη άκρη της πόλης, για να είναι stock, γραφείο μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής, γιατί μέσα σε όλα χάσαμε και τις αργίες) και να ξεχάσεις να κανονίσεις οτιδήποτε για το ρεβεγιόν και το Σαββατοκύριακο των Χριστουγέννων. Σε σχέση με εκείνες της Πρωτοχρονιάς, που όλοι κανονίζουμε μέρες πριν, οι χριστουγεννιάτικες έξοδοί μας είναι μάλλον παραμελημένες. Φέτος περισσότερο από ποτέ.

Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι πρέπει να κλειστούμε σπίτι με μελομακάρονα και DVD –τουλάχιστον όχι αν δεν είμαστε σε διάθεση για ολοήμερο και ολονύχτιο cocooning. Τα αγαπημένα μας bar και club ετοίμασαν ξέφρενα –ή πιο συγκρατημένα– πάρτι και μας περιμένουν, χωρίς διαδικασίες και κρατήσεις, για τις κατά παράδοση άγ(ρ)ιες νύχτες των Χριστουγέννων. Ο καναπές μπορεί να περιμένει.

Παραμονή Χριστουγέννων: Ρεβεγιόν κάτω απ' τη ντισκομπάλα 
Soul Stereo
Κωνσταντινουπόλεως 46, Γκάζι, τηλ.: 210 3410418
Οι φίλοι της Deep House μπορούν να σταματήσουν να διαβάζουν μετά το τέλος αυτής της παραγράφου. Το Soul του Γκαζιού φιλοξενεί το απόλυτο electronic χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν, με τους djs Dennis, George Apergis και Don Juan στα decks. Το πάρτι ξεκινά στις 23.00, κι η είσοδος είναι –οποία έκπληξις– ελεύθερη.

Messiah Rebirth
Πλουτάρχου & Καρνεάδου 25, Κολωνάκι, τηλ.: 210 7294290-91, 6937029256
Σε ένα απόλυτα house party μας προσκαλούν ο DJ Akylla με τον resident του κολωνακιώτικου Messiah, Johnn B Jr, την παραμονή των Χριστουγέννων από τις 23.00 και μετά. Η είσοδος κοστίζει σταθερά 15 ευρώ. 

Bios
Πειραιώς 84, τηλ.: 210 3425335
Οι Υeah Boy! (Phunk Sinatra, Tasick Mpougkis και Apolonio Kormi), ο Dj Monachus και ο Αtari αναλαμβάνουν την παραμονή των Χριστουγέννων τα decks του Bios, για ένα εντελώς… Shoubilicious πάρτι, που διοργανώνει το ομώνυμο φωτογραφικό blog, από τις 22.30 μέχρι νωρίς (το πρωί) πάντα με ελεύθερη είσοδο.

Six D.O.G.S.
Με ευλαβική αλλά καθ’ όλα ξεσαλωτική διάθεση, όπως το προστάζουν και οι μέρες άλλωστε, οι Broken Beats παίζουν με… αγαπημένους δίσκους της χρονιάς που πέρασε αλλά και μερικά χριστουγεννιάτικα tracks –κι εμείς ευχόμαστε να ακούσουμε οτιδήποτε εκτός από το Last Christmas. Μαζί τους στα decks ο Dj DiKrok, θα αναλάβει το καθαρά ποιοτικό μέρος της βραδιάς με τις ευρείας γκάμας επιλογές του από είδη όπως : 60’s Garage, Psych, Surf, Punk & Rock N' Roll. Το πάρτι ξεκινά στις 22.00, η είσοδος είναι, όπως πάντα, ελεύθερη, και το ποτό κοστίζει αυστηρά 7 ευρώ.

Roxy’s Dance Club
Πύργος Αθηνών, Άγγελου Πυρρή 5, Αμπελόκηποι
“Show Christmas Fly” τιτλοφορείται ένα από τα λίγα hip hop R’n’B ρεβεγιόν στην πόλη, που φιλοξενείται στο Roxy’s του Πύργου Αθηνών, με DJ Silence στα decks και Phyrosun (των Tangram) στο MC’ing. Όσοι πιστοί… προσέλθετε. Το πάρτι ξεκινά τα Μεσάνυχτα, και τελειώνει… ανήμερα Χριστούγεννα. Η είσοδος κοστίζει 10 ευρώ με ποτό. 

Blend
Αριστοφάνους 11, Ψυρρή, τηλ.: 211 2215122
“Santa’s Party” τιτλοφορείται ένα από τα καλύτερα dance parties της παραμονής των Χριστουγέννων. Η… παρέλαση DJ’s από τα decks έχει ως εξής: αρχή με τους Christo A. και Steve της ομάδας Hospital, με mainstream μουσικές επιλογές και Deep tech sound ήχους. Συνέχεια με τον guest DJ της βραδιάς, Martin Roth, resident DJ του λονδρέζικου Ministry of Sound, με House, Deep tech και Trance μουσικές. Τέλος, στα decks μέχρι το πρωί θα βρίσκεται ο Captain Theo (UK / Canada) o οποίος με το γνωστό του progressive tech/trance style, για το οποίο τον έχει αγαπήσει η νύχτα της Αθήνας, θα ανεβάσει την ένταση στα ύψη. Το πάρτι ξεκινά στις 23.30, ενώ η είσοδος κοστίζει 20 ευρώ με ποτό –προσθέστε άλλα 30€ κατ’ άτομο κι έχετε απεριόριστη κατανάλωση σε open bar. Κρατήσεις στα τηλέφωνα 210 6122259 και 6932747389. 

D-Bar
Κωνσταντινουπόλεως και Κελεού 1, Γκάζι
Funk και hip hop ακούσματα από τους Noiz, dj Stigma αλλά και guests, που αναλαμβάνουν τα decks του alternative στεκιού του Γκαζο-χωρίου για ένα “Get Down Party” άνευ προηγουμένου. Το πάρτι ξεκινά στις 23.00, κι η είσοδος είναι ελεύθερη.

Intrepid Fox
Τριπτολέμου 30, Γκάζι, τηλ.: 210 3466055
Έχουν και οι metalheads το χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν τους: Οι πιο σκληροπυρηνικοί VJs του MTV, Βανέσα και Ορφέας, υπόσχονται να ανατρέψουν όλα όσα ξέρατε για τις metal νύχτες στην Αθήνα, σε ένα μοναδικό DJ set γεμάτο heavy metal, hard rock, trash, hardcore και NU metal μουσικές. Headbangers Ball με… ατελείωτο, χριστουγεννιάτικο headbanging. Από τις 23.00 μέχρι το πρωί, πάντα με ελεύθερη είσοδο. 

Villa Mercedes
Ανδρονίκου & Τζαφέρη 11, Ρουφ, τηλ.: 2103422606, 2103422886
Μπορεί να μην έχει φέτος τρανταχτά guest ονόματα, έχει όμως πολλή χριστουγεννιάτικη διάθεση, και άπειρο εορταστικό glam. Το Villa Mercedes υπόσχεται ένα comme-il-faut Christmas Ball, με τους Villa resident DJ’s Gigli και Anjelo. Η είσοδος κοστίζει 10 ευρώ με ποτό.

Penthouse 21
Ξενοδοχείο President, Λ. Κηφισίας 43, Αμπελόκηποι, τηλ.: 210 6989000
Ο DJ του αείμνηστου Bar Guru Bar της Πλατείας Θεάτρου, Γρηγόρης Παπαντώνης, ανεβαίνει στα decks του Penthouse του President και υπόσχεται μια βραδιά γεμάτη multiethnic, soulful house, electro και acid. Ελάτε νωρίς, διότι η είσοδος είναι ελεύθερη, το πάρτι ξεκινά στις 22.30, κι αναμένεται… λαϊκό προσκύνημα.

Σάββατο Χριστουγέννων: Χορευτική... κατάνυξη 
Barouge

Ανδρονίκου 4 & Τζαφέρη, Γκάζι, τηλ.: 6945371194
Γίνονται γιορτές χωρίς Παπασπυρόπουλο - Παγιατάκη; Το φοβερό και τρομερό δίδυμο των ερτζιανών και των clubs που άφησαν ιστορία –λέγε με Camel στο Θησείο– μας περιμένει για ένα “Santa Rules” πάρτι με μουσική… Παπασπυρόπουλου - Παγιατάκη. Η είσοδος κοστίζει 14 ευρώ, με ποτό. 

Floral
Θεμιστοκλέους 80, Πλατεία Εξαρχείων, τηλ.: 210 3800070
Οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι Athens Swing Cats διοργανώνουν το χριστουγεννιάτικο swing party τους στο εξαρχειώτικο Floral, από τις 23.00 και μετά, με ελεύθερη είσοδο. 

Blend
Αριστοφάνους 11, Ψυρρή, τηλ.: 211 2215122
Ο resident DJ του λονδρέζικου Fabric, Terry Francis, έρχεται για Χριστούγεννα στην Αθήνα, κι υπόσχεται το απόλυτα tech house ξημέρωμα της “boxing day”. Η ολίγον τσιμπημένη είσοδος θα σας κοστίσει 25 ευρώ. 

Bios
Πειραιώς 84, τηλ.: 210 3425335
“What If?” ρωτά ανήμερα Χριστουγέννων το Bios. Τι θα γινόταν αν ανεβάζαμε στα decks τους Black Athena, Fresh Things First, Knobs, Dj Booker , Eski, Fleck, Connectionist , Camerlorg, D Jahsta και Mr.bios, για μια βραδιά με διαδοχικά dj sets και αναφορές στο dubstep, το hip-hop, το funk, τη soul και στο ευρύτερο φάσμα του πειραματικού ηλεκτρονικού ήχου; Ακριβώς όπως το μαντέψατε: θα μας έβρισκε το ξημέρωμα της Κυριακής να χορεύουμε. Φορέστε άνετα παπούτσια, και κανονίστε να είστε εκεί νωρίς: το πάρτι ξεκινά στις 22.30. Η είσοδος, εννοείται, είναι ελεύθερη.

Τώρα Κ-44
Κωνσταντινουπόλεως 44, Γκάζι, τηλ.: 210 6430605
Οι Flying Lilis Brothers φέρνουν τα bootlegs τους, μαζί με pop και dance tunes στα decks του Τώρα Κ-44, αρχής γενομένης από τις 23.00. Η είσοδος είναι πάντα ελεύθερη.

Ελληνικός Κόσμος
Πειραιώς 254, Ταύρος, τηλ.: 212 2540000
Η έκπληξη των φετινών Χριστουγέννων έρχεται με τη μορφή ενός τεράστιου psy trance party, που διοργανώνεται από τους Amorphia, στον Ελληνικό Κόσμο. Δεν προλαβαίνουμε να απαριθμούμε guests: Joti Sidhu, The Antidote, Zen Mechanics, DJ Edoardo, Spiros Wom, El Mahico και Nikos Liquid Love. Η είσοδος κοστίζει 25 ευρώ (ή 20€ αν προλάβετε την προπώληση στο Tickethouse και το Metropolis της Πανεπιστημίου 54). Το πάρτι ξεκινά στις 22.00.

Ρινόκερως
Ασκληπιού 12, τηλ.: 210 3389877
Εντάξει, δεν είμαστε όλοι party animals –ή κι αν είμαστε, θέλουμε ένα διάλειμμα από τα «μπλιμπλίκια» πού και πού. Την επιθυμία μας έρχονται να πραγματοποιήσουν οι Groovebusters στον εξαρχειώτικο Ρινόκερω (αυστηρά με ωμέγα), που υπόσχονται funk-ιές και live σαξόφωνο για ένα… αλλιώτικο Σαββατόβραδο. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Higgs
Ευπολίδος 4 & Απελλού 2, Πλατεία Κοτζιά, τηλ.: 210 3247679
Ο Jon Kennedy καταφτάνει από την Αγγλία για να ξεσηκώσει το αθηναϊκό κοινό που τόσο τον αγαπά, σε ένα DJ set γεμάτο broken beats, hip hop, drum & bass και mash ups. Το πάρτι ξεκινά στις 23.00, με ελεύθερη είσοδο. 

7 Sins
Θεμιστοκλέους και Γαμβέττα 5, Πλατεία Κάνιγγος, τηλ.: 6993103044
George P και Antonis S στα decks, darkwave, electro, EBM, electrogoth και industrial στα ηχεία, fetish performers από Βερολίνο και Αθήνα σε bondage, spanking, flagging και άλλα hot fetish shows. Δεν φανταζόσασταν Χριστούγεννα χωρίς Angel In Bondage πάρτι, σωστά; Η είσοδος κοστίζει 15 ευρώ με ποτό, και το πάρτι ξεκινά τα Μεσάνυχτα. 

Dasein
Σολωμού 12, Εξάρχεια, τηλ.: 210 3841857
Το απογευματινό πάρτι του Dasein ξεκινά στις 19.00 κι έχει Ερρίκο Λίτση –ναι, τον ηθοποιό– στα decks, να διαλέγει soul, blues, reggae, ethnic και rock and roll tunes. Είσοδος ελεύθερη.

@Rouf
Κωνσταντινουπόλεως 10 & Ανδρονίκου 18, Γκάζι, τηλ.: 2103837191
Θα αφήναμε παραπονεμένους τους φίλους της reggae, χρονιάρες μέρες; O DJ Irie Mike φέρνει στα πλατό του Roof λίγη από Τζαμάικα, με dub και reggae μουσικές. Το πάρτι ξεκινά στις 23.00, κι η είσοδος κοστίζει 2 ολόκληρα ευρώ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v