Al Foster Quartet: Ο γίγαντας της jazz στο Half Note

Από τα πρώτα live του στο Μανχάταν, όπου τον ανακάλυψε ο Miles Davis, μέχρι τις σημερινές του εμφανίσεις, ο Al Foster συγκέντρωσε το απόσταγμα της καλής jazz και έρχεται με την παρέα του και τα drums του στην Αθήνα για να μας το μεταδώσει.
Al Foster Quartet: Ο γίγαντας της jazz στο Half Note
Οι τυχερές αναγνώστριες που κερδίζουν διπλές προσκλήσεις για το live του Al Foster Quartet την Τρίτη 16 Νοεμβρίου στο Half Note είναι οι:
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
ΑΝΘΟΥΛΑ ΧΑΣΧΑΣΙΔΟΥ 
Ευχαριστούμε όλους για την συμμετοχή σας στον διαγωνισμό. 

Σε ένα café της Νέας Υόρκης, κάπου στα 1972 ο νεαρός τότε Al Foster έπαιζε με πάθος τα drums του. Εκεί ήταν, στο Cellar Café, όπου τον ανακάλυψε ο θρύλος της jazz, Miles Davis. O Al έμελλε να γίνει ένας «γίγαντας» του μουσικού είδους, απολαμβάνοντας την συνεργασία με τους καλύτερους της μάυρης μουσικής.

«Είχε ένα εκπληκτικό groove στο παίξιμό του και μπορούσε να το κρατήσει όσο ήθελε. Αυτό ήταν που έψαχνα σε ένα ντράμερ τότε – και ο Al το είχε», έχει δηλώσει ο Miles Davis. Ο Al Foster έμεινε στο γκρουπ του μεγάλου Miles για ένα καθοριστικό διάστημα: από το 1972 ως το 1984 ή, μιλώντας δισκογραφικά, από το “Get Up With It” ως το “You’re Under Arrest”. Πριν από αυτό, ο Al Foster είχε εξελιχθεί σε έναν εξαίρετο post-bop ντράμερ που έπαιζε στρέιτ τζαζ με μουσικούς όπως ο Blue Mitchell.

Στο γκρουπ του Miles Davis, ο Al αντικατέστησε τον Jack DeJohnette και έγινε σταδιακά ένας από τους κορυφαίους μουσικούς της ηλεκτρικής τζαζ fusion. Από εκεί και πέρα όμως, εξελίχθηκε σε έναν από τους μεγαλύτερους και αδιαμφισβήτητους σύγχρονους jazz masters. Ο Al Foster έχει παίξει πρακτικά με όλους τους μεγάλους της σύγχρονης τζαζ – όμως αξίζει να κρατήσουμε στη μνήμη μας τη συνεισφορά του στα γκρουπ των Herbie Hancock, Sonny Rollins και Joe Henderson. Όπως, φυσικά, και τα δικά του γκρουπ – που είναι κορυφαία και πάντα μας συγκινούν.



Από την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου εώς και την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου, το αθηναϊκό κοινό έχει την ευκαιρία να απολαύσει από κοντά το ταλέντο του γίγαντα Al και της παρέας του, στα live που παρουσιάζει το Half Note Jazz Club. Drum solos και fusion ήχοι από το κουαρτέτο του Al Foster κάθε βράδυ για τους λάτρεις της jazz.

Al Foster: ντραμς
Eli Degibri: σαξόφωνο
Doug Weiss: μπάσο
Adam Birnbaum: πιάνο

Half Note, Τριβωνιανού 17, Μετς, τηλ.: 210 9213310
ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ (χωρίς ποτό) : Α ΖΩΝΗ: 30€ , Β ΖΩΝΗ: 25€, Γ ΖΩΝΗ & ΒΑR: 20€, ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ (Γ ΖΩΝΗ & BAR): 15

Ειδικές τιμές ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ
ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ (χωρίς ποτό): 20€, BAR: 15€, ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ (ΣΤΟ BAR): 10€

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
Δευτέρα έως Σάββατο ώρα έναρξης 22:30, Κάθε Κυριακή ώρα έναρξης στις 21:00
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v