Defunkt Soul: Η νέα funk γενιά στο Half Note

Όταν ένας θρυλικός τρομπονίστας από το Σαιν Λούι συγκεντρώνει γύρω του την πιο funk νεανική παρέα της Ευρώπης, το αποτέλεσμα είναι άκρως ενδιαφέρον. Ένα κράμα funk, soul και ροκ από τους Defunkt Soul στο Half Note Jazz Club.
Defunkt Soul: Η νέα funk γενιά στο Half Note
Οι αναγνώστες που κερδίζουν από μια διπλή πρόσκληση για την παράσταση της Τετάρτης 10/11 είναι οι: Ελένη Σελ, Αλέξανδρος Καβούρης, Μάρθα Μοίρα, Φιλιώ Δερτίλη, και για την παράσταση της Πέμπτης 11/11 οι: Γιάννα Μανωλοπούλου, Σπύρος Λιαρμακόπουλος, Παύλος Φουρνογεράκης, Αργυρώ Μαλλιαρού. Σας υχαριστούμε όλους για τη συμμετοχή σας.

Το Half Note Jazz Club παρουσιάζει από Παρασκευή 5 Νοεμβρίου και μέχρι την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου τους Defunkt Soul-nEU Generation. Η νεοευρωπαϊκή γενιά της funk, στηριζόμενη στην πείρα και το ταλέντο του βετεράνου τρομπονίστα Joseph Bowie προτείνει μια φρέσκια μουσική άποψη και την μεταφέρει στην σκηνή του Half Note.

Σχηματίζοντας τους Defunkt στα τέλη των 70’s, ο τρομπονίστας από το Σαιν Λούι Joseph Bowie και αδελφός του πρόωρα χαμένου θρύλου - τρομπετίστα Lester Bowie, έφερνε στη σύγχρονη τζαζ τη δυναμική και την ένταση του πανκ, δίνοντας έτσι μιαν άλλη, πιο πρωτοπόρα και εξελιγμένη προοπτική στη μαύρη μουσική.

Δέκα χρόνια αργότερα, στις αρχές των 90’s, τα πράγματα είχαν αλλάξει αρκετά και οι συνθήκες απαιτούσαν αναδιαμόρφωση. Έτσι ο Joseph Bowie έφτιαξε τους Defunkt Soul, δίνοντας προτεραιότητα στο φανκ και στη ρυθμολογία και τα φωνητικά της σόουλ και κρατώντας τις μουσικές εντάσεις που μπορούσε να έχει από το ροκ.

Επιλέγοντας συνεργάτες από την αφρόκρεμα της σκηνής του αμερικάνικου R&B και της σόουλ και έχοντας μαζί του την εξαίρετη τραγουδοποιό / τραγουδίστρια Kelli Sae, ο Bowie έδωσε μιαν άλλη πνοή στο σύγχρονο φανκ και αναβάθμισε τον R&B ήχο σχεδόν σε όλη τη διάρκεια των 90’s.

Ζώντας τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη, αποφάσισε το 2009 να αναβιώσει τους Defunkt Soul – αυτή τη φορά δίνοντάς τους τον χαρακτηρισμό nEU Generation για να τονίσει τόσο το γεγονός ότι οι μουσικοί του είναι νέοι αλλά και Eυρωπαίοι. Ανάμεσά τους και ο απίστευτος Μαυριτανός μπασίστας Linley Marthe γνωστός από το «συνδικάτο» του Joe Zawinul. Ο υπέροχος θρύλος των Defunkt συνεχίζεται και κάνει στάση για μια εβδομάδα στην Αθήνα.



Joe Bowie: τραγούδι, τρομπόνι, κρουστά
Emma Lamadji: τραγούδι
Linley Marthe: μπάσο
Michael Lecoq: πλήκτρα
Rocco Zifarelli: κιθάρα
Michael Desir: ντραμς

Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Μετς, τηλ.: 210 9213310

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ (χωρίς ποτό) : Α ΖΩΝΗ: 30€ , Β ΖΩΝΗ: 25€, Γ ΖΩΝΗ & ΒΑR: 20€, ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ: 15 , Ειδικές τιμές ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ
Γενική Είσοδος (χωρίς ποτό): 20€, Φοιτητικό: 10€

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
Δευτέρα έως Σάββατο ώρα έναρξης 22:30, Κάθε Κυριακή ώρα έναρξης στις 21:00
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v