Ηappy Hour: 8 μπαράκια που μας κάνουν χαρούμενους

Με την κρίση να χτυπά και την βραδινή ζωή της πόλης, δεν είναι λίγα τα μπαρ που μπαίνουν στο νόημα και μειώνουν τις τιμές των ποτών τους, κάνοντας τα απογεύματα των θαμώνων τους λίγο πιο… happy.
Ηappy Hour: 8 μπαράκια που μας κάνουν χαρούμενους
της Έλενας Μπούλια

Στην δεκαετία του ’20, «Happy Hour» ήταν η ώρα της ημέρας κατά την οποία οι εν πλω φαντάροι στο Ναυτικό Σώμα των Η.Π.Α. χαλάρωναν πίνοντας και διασκεδάζοντας με «ανδρικά» παιχνίδια πάλης και μποξ. Στην πραγματικότητα «happy», την εποχή εκείνη, σήμαινε «ελαφρώς μεθυσμένος», συνεπώς ο δανεισμός του όρου στις μέρες μας από τα bars και τα εστιατόρια παγκοσμίως όταν μειώνουν τις τιμές των αλκοολούχων ποτών τους για να αυξήσουν την κατανάλωση είναι άκρως επιτυχής.

Συνήθως μεταξύ 18.00 και 21.00, λοιπόν, “happy hour” είναι το χρονικό διάστημα της ημέρας που κάνει ευτυχισμένους τους λάτρεις των κοκτέιλ, καθώς μπορούν να τα απολαύσουν στην τιμή ενός απλού ποτού και έτσι να μην σκεφτούν δεύτερη φορά να παραγγείλουν ένα ακόμα. Η μαρκετίστικη αυτή ιδέα ξεκίνησε φυσικά από τον Βορρά και, αν και αργοπορημένα, λειτουργεί τα τελευταία χρόνια και σε ορισμένα bars της Ελλάδας. Αφήσαμε το αυτοκίνητο στο σπίτι -τα περισσότερα, άλλωστε, βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας- και επισκεφθήκαμε οκτώ από αυτά, για να δοκιμάσουμε σε μειωμένες τιμές τα λαχταριστά κοκτέιλς τους.

Launderette (Βουκουρεστίου 34, Κολωνάκι, τηλ. 210 3390750)
Ανοιχτό από το πρωί, για πρωινό και καφέ, μέχρι τις 21.00 το βράδυ, το πρώην καθαριστήριο στην Βουκουρεστίου με την ατμόσφαιρα α λα Amelie και την μικρή αλλά γευστικότατη κουζίνα, προσφέρει καθημερινά 18.00 με 21.00 όλα τα κοκτέιλς και τα ποτά με 6 ευρώ.

Hoxton (Βουτάδων 42, Γκάζι, τηλ. 210 3413395)
Industrial σκηνικό, προχωρημένες μουσικές επιλογές και ενδιαφέρουσα διακόσμηση που ανανεώνεται συνεχώς με έργα τέχνης στους τοίχους και όχι μόνο. Ένα από τα αγαπημένα bars στο Γκάζι έχει happy hour σε όλα τα κοκτέιλ καθημερινά 18.00-21.00, έναντι 6 ευρώ.


6 D.O.G.S. (Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, τηλ. 210 3210510)
Ο cult πολυχώρος που έδωσε νέα, freestyle πνοή στην Αβραμιώτου από την στιγμή που λειτούργησε, πριν μερικούς μήνες, φιλοξενεί στις εγκαταστάσεις του μία γκαλερί, ένα café, μία θεατρική σκηνή – συναυλιακό χώρος και ένα ατμοσφαιρικό μπαρ, το οποίο λειτουργεί καθημερινά από τις 20.00 μέχρι αργά το βράδυ, προσκαλώντας κατά καιρούς γνωστούς DJs. Στο bar του 6 D.O.G.S., λοιπόν, από Δευτέρα μέχρι Πέμπτη μετά τις 23.00 και Παρασκευή και Σάββατο μετά τη 1.00 όλα τα ποτά και τα κοκτέιλ προσφέρονται με 5 ευρώ, ενώ την Κυριακή το μεσημέρι προσφέρεται και δωρεάν BBQ, το οποίο ψήνεται επί τόπου.

Circus (Ναβαρίνου 11, Αθήνα, τηλ. 210 3615255)
Το απόλυτο στέκι του Κολωνακίου, ειδικά τον χειμώνα οπότε γίνεται το αδιαχώρητο, έχει την τιμή να διαθέτει κάποιους από τους πλέον έμπειρους στα ποτά bartenders. Επισκεφθείτε το καθημερινές (Δευτέρα έως Παρασκευή) πριν τις 20.00, όχι μόνο γιατί τότε θα βρείτε σίγουρα κάποιο τραπεζάκι ή ένα σκαμπό στην μπάρα για να ακουμπήσετε, αλλά και γιατί έως εκείνη την ώρα, από τις 17.00, όλα τα κοκτέιλ προσφέρονται με 6,5 ευρώ.

Baba Au Rum (Κλειτίου 6, Σύνταγμα. τηλ. 6948242455)
Με τις τιμές των ποτών να διατηρούνται σε λογικά επίπεδα καθ’όλη την διάρκεια της βραδιάς (από 6 έως 12 ευρώ), ο «Μπαμπάς με Ρούμι» προσφέρει, ωστόσο, τρία από τα πιο περιζήτητα κοκτέιλς του, τα Breakfast Martini, Pink Scull και Espresso Vanilla, καθημερινά έως τις 21.00 με μόνο 5 ευρώ. Μεγάλο ατού του μπαρ για τους μη καπνιστές το γεγονός ότι τα απολαμβάνει κανείς τελείως άκαπνα.

Santa Botella (Πανόρμου 115, Αθήνα, τηλ. 210 6981032)
Η αγαπημένη ταράτσα της Πανόρμου, με την δροσερή ατμόσφαιρα, την θέα στον αττικό ουρανό και τους χαλαρούς θαμώνες μας περιμένει καθημερινά από τις 19.00 έως τις 21.30 για να μας προσφέρει ποτά και εκπληκτικά κοκτέιλς σε διάφορες εξωτικές γεύσεις με 6 ευρώ.

Salero (Βαλτετσίου 51, Εξάρχεια, τηλ. 210 3813358)
Χαρούμενη ατμόσφαιρα στο πολυεπίπεδο Salero που γίνεται ακόμα πιο… happy καθημερινά από τις 18.00 έως τις 21.00, όταν τα κοκτέιλς προσφέρονται με μόνο 5,50 ευρώ. Πεινάσατε; Πάρτε το κοκτέιλ σας, καθίστε σε ένα από τα τραπεζάκια του Salero και παραγγείλετε μερικά από τα πιο νόστιμα tapas της πόλης.



Imagine (Σπύρου Λέκκα 4, Μαρούσι, 2106147304)
Όμορφη ταράτσα με πέγκολα και φυτά, jazz ατμόσφαιρα, δροσιστικά ποτά και νόστιμο fingerfood στο νέο -δροσερό- στέκι των βορείων προαστίων. Εκεί, κάθε Δευτέρα έχει όλο το βράδυ happy rock hour, κατά το οποίο με 4 ευρώ προσφέρεται βαρελίσια μπίρα σε μεγάλο ποτήρι, ενώ με 15 ευρώ η κατανάλωση της μπύρας είναι απεριόριστη. Κάθε Τετάρτη λαμβάνουν χώρα τα cocktail nights με 7 ευρώ για ένα κοκτέιλ και 24 ευρώ για απεριόριστα κοκτέιλ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v