Athens Fringe 2010: Τέχνη ενάντια στην κρίση

Νέοι χώροι, περισσότερες τέχνες, μεγαλύτερο πάρτι. Το Athens Fringe Festival δίνει δυναμικό παρόν και απλώνεται στην πόλη για δεύτερη συνεχή χρονιά, από τις 16 έως τις 20 Ιουνίου.
Athens Fringe 2010: Τέχνη ενάντια στην κρίση
Επτά ημέρες, δεκαπέντε venues, περισσότεροι από οκτακόσιοι καλλιτέχνες. Το περσινό Fringe, το πρώτο αθηναϊκό, ήταν μια γιορτή που αγκάλιασε –και κατέκτησε– ολόκληρη την πόλη. Φέτος, με την εμπειρία του «παλιού», με νέα πολλά υποσχόμενα venues, μεταξύ των οποίων το Κτήριο 56 του Ελληνικού Κόσμου, και το The Art Foundation στο Μοναστηράκι, και ακόμα περισσότερες συμμετοχές, το Athens Fringe Festival φιλοδοξεί να χτίσει ένα δίκτυο πολιτισμικής ανταλλαγής που θα απλώνεται για πέντε ημέρες –από τις 16 έως τις 20 Ιουνίου– σε κάθε γωνιά της Αθήνας.

Οι καλλιτέχνες του Φεστιβάλ καλούνται και πάλι να εξαπολύσουν ένα πολύχρωμο, καλλιτεχνικό αντάρτικο στις πιο απίθανες γωνιές της πόλης. Με σεμινάρια, δραστηριότητες ειδικά σχεδιασμένες για νέους και παιδιά, θεατρικά και μουσικά δρώμενα, εκθέσεις, το Athens Fringe Festival 2010 είναι έτοιμο να κατακτήσει και πάλι τη δική του πόλη. Ένα αυτοχρηματοδοτούμενο, ανεξάρτητο φεστιβάλ, που αποτελείται από μικρές, ανεξάρτητες κοινότητες που λειτουργούν αυτόνομα και ταυτόχρονα στηρίζουν η μια την άλλη. «Αυτό είναι το Fringe, αλλά αυτή είναι και μια πρόταση για το πώς θα μπορούσαμε να ξαναχτίσουμε τον κόσμο γύρω μας» τονίζουν οι διοργανωτές.

Οι δράσεις του Φεστιβάλ χωρίζονται σε δύο άξονες: αυτές που διοργανώνει η ομάδα του Athens Fringe Festival κι αυτές που διοργανώνουν τα άτομα και οι ομάδες που ανταποκρίθηκαν στην ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής στο φεστιβάλ. Μερικά από τα highlights του Athens Fringe Festival 2010 περιλαμβάνουν:

Μουσική
Μια σειρά συναυλιών από νέους και ανερχόμενους καλλιτέχνες σε ρυθμούς που ξεκινούν με ροκ ήχους, εναλλάσσονται με experimental ethnic ηχοχρώματα και καταλήγουν σε παραδοσιακές νότες σ’ ένα κεντρικό stage στο Κτήριο 56 στον Ελληνικό Κόσμο και σε ένα δεύτερο stage στο Κτήριο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (πεζόδρομος Ερμού, πλατεία Ασωμάτων).

Jazz in Fringe: Ένα μαγευτικό μουσικό διήμερο γεμάτο από jazz, blues και fusion ήχους από Έλληνες καλλιτέχνες για πρώτη φορά στο stage του Κτηρίου του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (πεζόδρομος Ερμού, πλατεία Ασωμάτων)

Θέατρο
Σχολεία εν δράσει: Το Athens Fringe Festival εντάσσει στο πρόγραμμά του παραστάσεις θεατρικών ομάδων από το Γενικό Λύκειο Κωφών και Βαρηκόων Αγίας Παρασκευής και από το ΤΕΕ Κωφών Αγίας Παρασκεύης.

Ο Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Θεατρολόγων (ΠΕΣΥΘ) συμμετέχει στο Athens Fringe Festival με μια σειρά δράσεων και εκδηλώσεων που περιλαμβάνουν θεατρικά εκπαιδευτικά εργαστήρια, ομιλίες, παρουσιάσεις («Όλο το Athens Fringe σε μία ώρα» σε συνεργασία με τις θεατρικές ομάδες που συμμετέχουν στο φεστιβάλ) καθώς και την παράσταση από το Διαπολιτισμικό Σχολικό Θέατρο/ 1ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης «Γιατί άργησα να γυρίσω εκείνο το Σάββατο το βράδυ».

Φωτογραφία
ΦωτοΘέατρον: Αφορά τη δημιουργία 2 φωτογραφικών εκθέσεων. Η πρώτη αφορά την ανάδειξη της κουλτούρας του ποδοσφαίρου και η δεύτερη τη δημιουργία μιας σειράς 24 αφισών καθεμία εκ των οποίων θα αναφέρεται σε μια χώρα/ομάδα που θα συμμετάσχει στο Μουντιάλ. Το περιεχόμενο της κάθε αφίσας έχει ανατεθεί στο δημιουργικό τομέα 12 διαφημιστικών εταιρειών, οι οποίες θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση στο φωτογραφικό αρχείο της Αpeiron.

Μουσεία
Το Δίκτυο Μουσείων και Πολιτιστικών Φορέων του Ιστορικού Κέντρου Αθηνών (17 Μουσεία και Πολιτιστικοί Φορείς) συμμετέχει στις εκδηλώσεις του φεστιβάλ, προσφέροντας δωρεάν είσοδο την Τετάρτη 16 Ιουνίου, με την επίδειξη του εισιτηρίου του Fringe.

Χώροι διεξαγωγής του Φεστιβάλ
* Κτήριο 56 του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» (Είσοδος Γ'
Πειραιώς 254, Ταύρος )
* CAID -Κέντρο Επιστήμης, Κοινωνίας και Τέχνης (Ελληνικού Κόσμου 6, Ρέντης- δίπλα στην είσοδο του Φεστιβάλ Αθηνών, από Πειραιώς 260)
* Κτήριο Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (πεζόδρομος Ερμού, πλατεία Ασωμάτων)
* Κτήριο Σύνθεσης, Βρυσακίου 18 (Μοναστηράκι)
* Athenstyle Hostel (Αγίας Θέκλας 10, Μοναστηράκι)
* TAF -The Art Foundation (Νορμανού 5, Μοναστηράκι)
* 6 Dogs (Αβραμιώτου 6, Μοναστηράκι)
* ΑPERITIF, Καλαμιώτου 4 & Ερμού (Μοναστηράκι)
* Εμπρός Θεατροεργαστήριον- Θέατρο Άρτι (οδός Ηπείρου 41, στο ύψος της Αχαρνών)
ΤΕΕ & Γενικό Λύκειο Κωφών και Βαρήκοων Αγίας Παρασκευής (Πίνδου 27, Αγία Παρασκευή)
* Δρόμοι και πλατείες στο κέντρο της πόλης. (βλ. αναλυτικό πρόγραμμα)

Ώρες – Εισιτήρια
Το Athens Fringe ανοίγει τις πόρτες του από την Τετάρτη 16 Ιουνίου στις 5μμ μέχρι αργά το βράδυ με πλήθος καλλιτεχνικών και ακτιβιστικών δράσεων. Το Σάββατο 19 Ιουνίου οι εκδηλώσεις ξεκινούν από το μεσημέρι και την Κυριακή 20 Ιουνίου από τις 10 το πρωί με ποικίλες δράσεις για μικρούς και μεγάλους!
Για το Athens Fringe υπάρχει ενιαίο ημερήσιο εισιτήριο (10 ευρώ) που ισχύει για όλους τους συνεργαζόμενους χώρους.
Από το ποσό που θα συγκεντρωθεί, το 20% θα επιστραφεί στους καλλιτέχνες.
Προπώληση εισιτηρίων www.ticketservices.gr
Πληροφορίες: Στο τηλέφωνο 210-3390447 και στο [email protected]

(*) Δείτε αναλυτικά τα προγράμματα του Athens Fringe 2010 στη δεξιά στήλη, Σχετικά Documents.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v