Είδαμε: Μίλτο Πασχαλίδη στον Σταυρό του Νότου

Με εμφανείς τις επιρροές του από την Κρήτη και την μουσική του Ψαραντώνη ξεκίνησε πριν μερικές μέρες το πρόγραμμά του στον Σταυρό του Νότου ο Μίλτος Πασχαλίδης. Μαζί του νέοι, αξιόλογοι καλλιτέχνες που συμβάλλουν σε ένα ποιοτικό μουσικό ταξίδι.
Είδαμε: Μίλτο Πασχαλίδη στον Σταυρό του Νότου
της Φιλουμένας Ζλατάνου

«Κι είναι το μόνο που τον σώνει
μια δοξαριά του Ψαραντώνη ...”

Με τις «δοξαριές του Ψαραντώνη» άρχισε το πρόγραμμα ο Μίλτος Πασχαλίδης από την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου στον Σταυρό του Νότου, στην Κεντρική Σκηνή.
Έχοντας στις αποσκευές του έναν δίσκο οδοιπορικό στη δική του Κρήτη, όπως την έζησε δεκαέξι χρόνια που κατοίκησε εκεί, οι παραστάσεις του έχουν έναν αέρα κρητικό και νοσταλγικό.

Με ενορχηστρωτή τον εξαιρετικό και έμπειρο Θύμιο Παπαδόπουλο, ο οποίος παίζει και πνευστά, με τον Νίκο Καρατζά στα κρουστά, τον Κώστα Κωνσταντίνου στο κόντρα-μπάσο, τον Ανδρέα Αρβανίτη στο λαούτο και τη λύρα, τη νεαρή τραγουδίστρια Άννα Λινάρδου και τον ταλαντούχο Στέλιο Κάτσαρη στο πιάνο, στο stand up comedy και στο τραγούδι δημιουργεί ένα πολύ καλό χαρμάνι μίας μπάντας δεμένης που τον συνοδεύει άψογα σε όλο το μουσικό του ταξίδι επί σκηνής.

Και αφού αναφέραμε τη βάση των εμφανίσεών του ας συνεχίσουμε με τα όσα διαδραματίζονται στις φετινές του εμφανίσεις. Λιτός, χωρίς φανφάρες ο Πασχαλίδης φέτος μας προσφέρει γενναιόδωρα ένα πρόγραμμα-αναδρομή, το οποίο δένει με τραγούδια που αγάπησε όπως το Soldier of Fortune και το Boat on the river των Styx, με τραγούδια νέα που αποτελούν κομμάτια αυτοβιογραφικά, όπως και ο νέος του δίσκος, και τραγούδια φίλων τραγουδοποιών όπως το «Ανάθεμά σε» του Παντελή Θαλασσινού.

Είναι ένα πρόγραμμα που δεν χαρίζεται, αλλά σε παρασύρει με τις συναισθηματικές εναλλαγές του. Είναι επίσης ένα πρόγραμμα που έχει μία αδυναμία: δε μπορεί να λειτουργήσει ως «χαλί» για κουβεντούλα και ανταλλαγή των νέων της εβδομάδας. Η εσωτερικότητα που πηγάζει μέσα από την ερμηνεία και τη ροή των τραγουδιών ξεχειλίζει από τις εξωστρεφείς ενορχηστρώσεις και τη δύναμη του Μίλτου Πασχαλίδη επί σκηνής, χωρίς να χάνεται και αυτό είναι επίτευγμα.

Τραγούδια που συνήθως ως unplugged θα ήταν πιο εύκολο να προκαλέσουν πληθώρα συναισθημάτων, περνάνε στον κόσμο μέσω της έντασης των ενορχηστρώσεων.
Να είστε προετοιμασμένοι διότι στα προγράμματα εφ’ όλης της ύλης του Πασχαλίδη, κανείς δε μένει ανέγγιχτος, γι’ αυτό αξίζει να πάτε με καλή παρέα για να το απολαύσετε, χωρίς «απώλειες».

«Ακόμα σ’ αγαπώ», «Πηνελόπη», «Δεν πίνω μονάχος», «το Σαράκι του Ρεμπώ», «Ερωτόκριτος», «Στα είπα όλα», «η Μπαλάντα του κυρ-Μέντιου», «Τα ματόκλαδά σου λάμπουν», είναι μία μικρή γεύση από όσα πρόκειται να ακούσετε. Για τη νεαρή τραγουδίστρια που τον συνοδεύει δεν υπάρχουν πολλά να πούμε καθώς ναι μεν έχει ωραία φωνή και τραγουδάει αξιοπρεπέστατα αλλά «δεν κάνει γκελ», όπως λέμε, στο κοινό. Ακόμα και με τραγούδια όπως το «Σώπα κι άκουσε». Η έκπληξη προέρχεται από τον περφόρμερ Στέλιο Κάτσαρη που στα μέσα του προγράμματος μένει μόνος του και αρχίζει ένα μικρό κομμάτι stand up comedy με αφορμή τις διαφορές στις γυναίκες και τους άνδρες καταφέρνοντας σε μεγάλο βαθμό να κερδίσει το κοινό. Καλύτερη στιγμή του όμως η διασκευή του «Για το καλό μου».

Τελικά, είδαμε ένα πρόγραμμα σταθερό και επιτυχημένο. Ειδικά όταν o Πασχαλίδης θα τραγουδήσει a capela και θα νιώσετε λίγο από την ψυχή σας να ξεριζώνεται, μην τρομάξετε παρά ακολουθήστε την αλληλουχία των κομματιών ώστε να φτάσετε στη λύτρωση και να σωθείτε… «με μια δοξαριά του Ψαραντώνη».

Παρασκευή και Σάββατο, ώρα έναρξης 23.00
Σταυρός του Νότου: Φραντζή & Θαρύπου 37 Νέος Κόσμος Τηλ.: 210 9226975
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v