Είδαμε: Φίλιππο Πλιάτσικα στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο

«Λίγο Όνειρο Ακόμα» υπόσχεται να χαρίσει ο Φίλιππος Πλιάτσικας με τις εμφανίσεις του στο Γυάλινο και δείχνει να τα καταφέρνει μια χαρά, ταξιδεύοντας μας στο παρελθόν και το παρόν με συνοδοιπόρους εξαιρετικούς νέους μουσικούς και ερμηνευτές.
Είδαμε: Φίλιππο Πλιάτσικα στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
της Φιλουμένας Ζλατάνου

«Μπαλαρίνες επιτρέπονται», τραγουδάει ο Φίλιππος Πλιάτσικας και μας υποδέχεται σε μια μουσική παράσταση παραμύθι.

Φτάνουμε στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο και περιμένουμε να αρχίσει το νέο πρόγραμμα του Φίλιππου Πλιάτσικα. Παρατηρούμε τους τοίχους που έχουν διακοσμηθεί με τους πίνακες που παραχώρησαν στον καλλιτέχνη για τον καινούριο του δίσκο διάφοροι εικαστικοί και μπαίνουμε στο κλίμα όταν στο μεγάλο video wall αρχίζουν να προβάλλονται έξυπνα βίντεο με πρώτο ένα μικρό κοριτσάκι που τραγουδάει και ονειρεύεται.

Και το ενήλικο παραμύθι με πρωταγωνιστές τον Φίλιππο Πλιάτσικα, τον Mc Yinka, τη νεαρή Νίκη Γρανά και μια εξαιρετική μπάντα ξετυλίγεται σαν γαϊτανάκι με πολλά χρώματα.

Ας τα πιάσουμε από την αρχή. Με τον νέο δίσκο στις αποσκευές του, ο Πλιάτσικας αναφέρεται με τραγούδια που έχουν κοινωνικά και πολιτικά μηνύματα, στην καθημερινότητα. Θέλει όμως λίγο όνειρο ακόμα και γι’ αυτό παλεύει στη νέα αυτή παράσταση που άρχισε από 22 Ιανουαρίου στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο. Στο πολύχρωμο γαϊτανάκι μπλέκει τραγούδια από την εποχή των Πυξ Λαξ, πειραγμένα, με στοιχεία ταγκό, παραδοσιακά και με happenings, όπως το σόου των δύο χορευτριών ταγκό σε ένα από αυτά. Η συμμετοχή του Διονύση Θεοδόση με το κλαρίνο του έχει σκοπό να φανεί η ηπειρώτικη βάση των τραγουδιών.

Για να πετύχει τον καλύτερο ήχο και το καλύτερο δυνατό μουσικό αποτέλεσμα, συνεργάζεται με πολύ σημαντικούς μουσικούς όπως ο Αλέκος Αράπης στο μπάσο, ο οποίος υπήρξε συνεργάτης του Παύλου Σιδηρόπουλου, ο Πάνος Τόλιος στα τύμπανα, ο Σπύρος Χατζηκωνσταντίνου στην ηλεκτρική κιθάρα, ο Γιάννης Σκούταρης στα πλήκτρα και η Ειρήνη Αναστασίου στο τσέλο. Πολύ δεμένη μπάντα, αλλά ο ήχος στο Γυάλινο προβληματικός, το τσέλλο ακουγόταν ελάχιστα ενώ πολλές φορές δεν ξεχώριζε η φωνή του Mc Yinka. Επίσης, στο πρώτο μέρος ο ηχολήπτης αδίκησε τη Νίκη Γρανά, της οποίας οι δυνατότητες φάνηκαν πιο καθαρά στο δεύτερο μέρος. Ελπιδοφόρα περίπτωση τραγουδίστριας-μουσικού, που συνόδευε στα φωνητικά τον Πλιάτσικα, ενώ τραγούδησε ορισμένα κομμάτια μόνη της, παίζοντας συγχρόνως είτε ακορντεόν είτε πιάνο.

Κορυφαία στιγμή της παράστασης είναι η ερμηνεία κομματιών του Παύλου Σιδηρόπουλου από τον Αλέκο Αράπη, δημιουργώντας στον ακροατή ανάμεικτα συναισθήματα.

Ο Mc Yinka μας παρουσιάζει κομμάτια από το δίσκο του, ξεσηκώνει το κοινό και συνεχίζει με Bob Marley, ενώ τραγουδά και με τον Πλιάτσικα. Με άνεση επί σκηνής και με δικό του στυλ προσπαθεί να αφυπνίσει τον κόσμο με το τραγούδι «Χαιρετισμός».

Για τον Πλιάτσικα ισχύει το «τίποτα δεν έχει αλλάξει», καθώς ερμηνεύει με το δικό του γνωστό τρόπο τραγούδια που πλέον έχουν περάσει στην ιστορία, επικοινωνεί με το κοινό και δίνει ρυθμό και ένταση στα κομμάτια. Θα ακούσετε όλες τις κλασσικές επιτυχίες των Πυξ Λαξ, θα ακούσετε τραγούδια των Κατσιμιχαίων, νέα και παλιά τραγούδια από τη σόλο καριέρα του και θα αρμενίσετε στην γαλάζια θάλασσα που… προσπαθεί να χρωματίσει ο Πλιάτσικας.

Τελικά, στο Γυάλινο είδαμε ένα καλό πρόγραμμα χωρίς εκπλήξεις, όπου εξαρχής ξέρεις τι θα ακούσεις, ενώ είναι σχεδόν βέβαιο πως όταν ο Πλιάτσικας έχει κέφια το πρόγραμμα θα είναι πολύ καλό. Προτείνουμε, μάλιστα, να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στα εξαιρετικά βίντεο της παράστασης.

Αξίζει να θυμίσουμε ότι στις 5 Φεβρουαρίου επί σκηνής θα είναι και οι Αλκή ενώ στις 19 Φεβρουαρίου οι Rosebleed.

Φίλιππος Πλιάτσικας, Λίγο Όνειρο Ακόμα
Γυάλινο Μουσικό Θέατρο:
Συγγρού 143, Ν. Σμύρνη
Πληροφορίες – κρατήσεις: 210 9315600
Παρασκευή & Σάββατο
Ώρα Έναρξης: 22:30
15€ Μπαρ, 35€ Ελάχιστη Κατανάλωση
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v