Χριστούγεννα στην Αθήνα: Οργανωθείτε!

Τι ώρα κλείνουν τα μαγαζιά; Πού θα πάμε τα παιδιά για να παίξουν; Σε ποιες πλατείες παίζουν τα καλά live; Πόσο κοστίζουν δύο ποτά στα χριστουγεννιάτικα πάρτι των μεγάλων clubs; Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τα φετινά Χριστούγεννα στην πόλη.
Χριστούγεννα στην Αθήνα: Οργανωθείτε!
της Ηρώς Κουνάδη

Δεν καταφέρατε να κρατήσετε υπόλοιπο αδείας ή μέρος του δέκατου τρίτου μισθού για να κανονίσετε χριστουγεννιάτικη απόδραση στις χιονισμένες Άλπεις ή την ηλιόλουστη Καραϊβική; Μην ανησυχείτε. Πρώτον από τα μέσα Ιανουαρίου ξεκινά το μεγάλο πάρτι προσφορών των αεροπορικών, που αναμένεται να κρατήσει μέχρι το Πάσχα, και δεύτερον η χριστουγεννιάτικη Αθήνα είναι απλά υπέροχη.

Με τον φαντασμαγορικό στολισμό της, τις εορταστικές εκδηλώσεις και τις ατελείωτες επιλογές εξόδου τουλάχιστον για τα δύο τριήμερα, Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς –για να μην ομολογήσουμε από τώρα ότι θα μπούμε στον πειρασμό και τις υπόλοιπες μέρες, κι ας ερχόμαστε στο γραφείο καθημερινά με hang over– φέτος περισσότερο από ποτέ αποδεικνύει περίτρανα την αλήθεια πίσω από το γνωστό «Χριστούγεννα στην πόλη…»

Τι θα κάνουμε φέτος τα Χριστούγεννα στην πόλη; Shopping μέχρι τελικής πτώσης, clubbing μέχρι πρωίας, carousel μαζί με τα πιτσιρίκια; Μήπως θα απολαμβάνουμε live αγαπημένων συγκροτημάτων σε δρόμους και πλατείες, με μια κούπα ζεστό κρασί στο χέρι α λα Βιέννη; Θα κλείσουμε τραπέζι για να γευτούμε gourmet δημιουργίες μεγάλων σεφ σε glamorous εστιατόρια και ξενοδοχεία πολλών αστέρων; Ή μήπως θα τα κάνουμε όλα αυτά μαζί; Κέφι, χρόνο και σωστές σημειώσεις να έχετε κρατήσει, και όλα γίνονται… Πάμε;

Ψωνίζω άρα γιορτάζω
Το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων έχει ήδη ξεκινήσει, και θα διαρκέσει έως τις 3 Ιανουαρίου 2010. Τις καθημερινές τα καταστήματα θα είναι ανοικτά από τις 9.00 το πρωί μέχρι τις 21.00 το βράδυ. Το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009 θα παραμείνουν ανοικτά από τις 9.00 το πρωί μέχρι τις 18.00 το απόγευμα. Την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009 θα είναι ανοικτά από τις 10.00 το πρωί μέχρι τις 18.00 το απόγευμα.

Την Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου, παραμονή Χριστουγέννων, και την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου, παραμονή Πρωτοχρονιάς, θα είναι ανοικτά από τις 9.00 το πρωί μέχρι τις 18.00 το απόγευμα. Την Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου, το Σάββατο 26/12 και την Κυριακή 27/12 του μήνα τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά. Κλειστά θα είναι επίσης το Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2010.

Οι καλύτερες ιδέες για δώρα… έρχονται εντός των ημερών. Εν τω μεταξύ, σημειώστε τις διευθύνσεις των καλύτερων bazaars της πόλης, για δώρα με… καλό σκοπό.

Γιορτές στους δρόμους
Λιγότερο φαντασμαγορικές και περισσότερο ψυχαγωγικές εκδηλώσεις έχει προγραμματίσει για φέτος ο Δήμος Αθηναίων. Το δέντρο που φωτίστηκε την προηγούμενη Παρασκευή στο Σύνταγμα είναι το δικό μας αγαπημένο highlight: αποτελούμενο από διακόσια πενήντα επιμέρους δεντράκια, τα οποία θα φυτευτούν –σύμφωνα τουλάχιστον με τις εξαγγελίες– σε κάποια από τις πυρόπληκτες περιοχές του λεκανοπεδίου, είναι ταυτόχρονα πρωτότυπο και με σκοπό, μακριά από κιτς υπερθεάματα άνευ λόγου και ουσίας. Εντυπωσιακά γιορτινά φωτιστικά και προβολές πάνω στα κτίρια της πλατείας συμπληρώνουν το εορταστικό σκηνικό.

Λίγα μέτρα πιο πέρα, το Ζάππειο μεταμορφώνεται, κατακλύζεται από digital μουσικές, θέατρο και Carousel και μας μεταφέρει το χριστουγεννιάτικο μήνυμα με παραστάσεις και συγχορδίες. Μια σκηνή μουσικής «ανακάλυψης» , μια σκηνή μουσικών και θεατρικών παραμυθιών και το αγαπημένο καρουσέλ γνέφουν πίσω από την ολόφωτη αλέα, προσκαλώντας μας σε έναν μαγικό κόσμο με «σοβαρά» έγχορδα, «παιχνιδιάρικα» πνευστά και «φασαριόζικα» κρουστά, υπέροχους ρόλους και πρωταγωνιστές, δημιουργώντας αντιστίξεις, πολυφωνίες και χριστουγεννιάτικες αρμονίες και σκηνικά. (Από τις 18 Δεκεμβρίου 2009 ως τις 6 Ιανουαρίου 2010, καθημερινά 10:00 έως 21:00)

Παράλληλα, οι δρόμοι και οι πλατείες της πόλης γεμίζουν μουσικές και τραγούδια από Έλληνες καλλιτέχνες, Djs Sets, τη Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων, την Μπάντα του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης και την Big Band των Μουσικών Συνόλων του Δήμου Αθηναίων. Κεράσματα και ζεστό κρασί συνοδεύουν γευστικά τις μουσικές μας βόλτες. Ανάμεσα στους καλλιτέχνες που θα απολαύσουμε live είναι οι Rosebleed, Professional Sinnerz + Κόμης X, Στράτος Κιτζίρης, Μαίρη Μαργέλη και Melisses. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων στη δεξιά στήλη, Σχετικά Documents.

Η νέα χρονιά, τέλος, μας βρίσκει στην πλατεία Κοτζιά. Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ένα φαντασμαγορικό πάρτι με λαμπερά πυροτεχνήματα, dj και vj shows, ψηφιακές προβολές πάνω στο δημαρχιακό μέγαρο και βέβαια αγαπημένα τραγούδια γνωστών συγκροτημάτων, υποδέχονται την νέα χρονιά. (31 Δεκεμβρίου 2009, 23:00)

Και για τα παιδιά;
Το hot spot των λιλιπούτειων κατοίκων της πόλης, ο Εθνικός Κήπος, κατοικείται και φέτος από σκανδαλιάρικα ξωτικά που οδηγούν τα παιδιά στα σπιτάκια του Χριστουγεννιάτικου Δάσους της Γης για να τους δείξουν τις γιορτές σε ολόκληρο τον κόσμο. Μέσα σ’ έναν μοναδικά φωτισμένο Κήπο, τα παιδιά ταξιδεύουν από τη γνώση στη διασκέδαση, στολίζουν τα δέντρα με στολίδια που φτιάχνουν στα ειδικά διαμορφωμένα εργαστήρια, παίζουν μουσική, μεταμορφώνονται σε καλλικατζαράκια, στέλνουν τις ευχές τους σε ολόκληρο τον κόσμο, μαθαίνουν για το περιβάλλον και διασκεδάζουν με παραστάσεις, παραμύθια και ιστορίες από τον Άγιο Βασίλη. (Από τις 18 Δεκεμβρίου 2009 ως τις 6 Ιανουαρίου 2010, καθημερινά από τις 10:00 ως τις 17:00).

Τα πιτσιρίκια σας αναμφίβολα θα ενθουσιαστούν και από τα παγοδρόμια που κατακλύζουν φέτος την Αθήνα. Δείτε λεπτομέρειες, ωράρια λειτουργίας και τιμές εδώ.

Γεύση από Χριστούγεννα
Παραδοσιακή γαλοπούλα with a gourmet twist και ζωντανή μουσική από εξαμελή ορχήστρα στο Grand Ballroom του Μεγάλη Βρετανία ή μίνι απόδραση στο εξαιρετικό Elefsina Hotel για ρεβεγιόν με λαχταριστό χριστουγεννιάτικο μενού σε τιμή έκπληξη; Μανιάτικες γεύσεις «ντυμένες» χριστουγεννιάτικα στο Μάνη Μάνη ή δείπνο διά χειρός Μιχάλη Ντουνέτα με θέα στη φωτισμένη Ακρόπολη;

Οι καλοφαγάδες έχουν την τιμητική τους κάθε εορταστική περίοδο στην Αθήνα, και ειδικά τα Χριστούγεννα επιτάσσουν μια κάποια γαστριμαργική extravaganza. Δείτε αναλυτικά όλες τις προτάσεις μας για glam χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν και… μείνετε συντονισμένοι, ακολουθούν λεπτομέρειες για την ακόμα πιο λαμπερή βραδιά της αλλαγής του χρόνου.

Clubbing μέχρι πρωίας
Τα καλά τους φοράνε τα clubs και τα bars της πόλης και μας περιμένουν για χορό μέχρι τελικής πτώσης. Πρώτο και καλύτερο, το Venue, έχει προγραμματίσει Christmas Ball για την ημέρα των Χριστουγέννων και New Year’s Eve Party για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Στο Villa Mercedes ο resident DJ Gigli μας περιμένει με upbeat μουσικές για δύο special parties την παραμονή των Χριστουγέννων και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς (το τραπέζι για 6 άτομα κοστίζει 250 ευρώ, με μία φιάλη ποτό και μία σαμπάνια)

Το κολωνακιώτικο W φιλοξενεί την Παραμονή των Χριστουγέννων Christmas party με mainstream μουσικές (το τραπέζι για 10 άτομα κοστίζει 350 ευρώ, με μία φιάλη ποτό και μία σαμπάνια Moet) και εξίσου mainstream πάρτι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς (450 ευρώ το τραπέζι των 10 ατόμων, με δύο φιάλες ποτό και μία σαμπάνια Moet).

Περισσότερες λεπτομέρειες ακολουθούν εντός των ημερών, στη στήλη Έξοδος.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v