Γιορτή του Κόσμου: Praksis και Σύνθεση Αγάπης

Η Μ.Κ.Ο. PRAKSIS και η εταιρία Σύνθεση φέρνουν τους πολιτισμούς του κόσμου πιο κοντά και διοργανώνουν για τους πρόσφυγες και τα παιδιά τους που ζουν στην Αθήνα, μία γιορτή αγάπης στον Πολυχώρο Αθηναϊδα, την Κυριακή, 18 Ιανουαρίου 2009.
Γιορτή του Κόσμου: Praksis και Σύνθεση Αγάπης
Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση PRAKSIS σε συνεργασία με την εταιρεία πολιτισμού «Σύνθεση», αφιερώνουν την πρώτη εκδήλωση του νέου χρόνου στους διαφορετικούς πολιτισμούς και στην ανάγκη να βρεθούμε πιο κοντά στη διαφορετικότητά τους. Με μια σειρά εκδηλώσεων, το ξεκίνημα του νέου έτους γίνεται η αφορμή για να έρθουν πιο κοντά άνθρωποι διαφορετικών πολιτισμών που συνυπάρχουν στην σύγχρονη Αθήνα. Την Κυριακή, 18 Ιανουαρίου 2009, στον πολυχώρο Αθηναϊδα (Καστοριάς 14-16, Βοτανικός, Μετρό Κεραμεικός), θα πραγματοποιηθεί στις 5 μ.μ., παιδική γιορτή και θεατρική παράσταση για τα παιδιά μεταναστών και προσφύγων και στη συνέχεια, μετά τις 8 μ.μ., θα ακολουθήσει πολυπολιτισμική γιορτή με μουσικές του κόσμου.

Παιδική Γιορτή
Τα παιδιά μεταναστών και προσφύγων, μεγαλώνουν ανάμεσα σε δύο κόσμους, δύο γλώσσες και δύο πατρίδες. Λόγω του διαφορετικού δέρματος και των χαρακτηριστικών, της διαφορετικής γλώσσας και καταγωγής, έρχονται καθημερινά αντιμέτωπα με την καχυποψία, την άδικη και μεροληπτική μεταχείριση από το επίσημο ελληνικό κράτος, που επιμένει να αγνοεί ακόμη και την ύπαρξή τους. Σε αυτά τα παιδιά, τις αγωνίες και την ανάγκη τους να αναγνωριστούν ως ισότιμοι πολίτες, είναι αφιερωμένη η παιδική γιορτή.

Στο πλαίσιο της γιορτής θα παρουσιαστεί η θεατρική παράσταση «Ο Μαγικός Μονάρχης του Μο» σε σκηνοθεσία του Γρηγόρη Χατζάκη και μουσική του Χρίστου Θεοδώρου. Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί με ελεύθερη είσοδο για όλους, ενώ θα προσφέρονται δώρα και αναψυκτικά.

Γιορτή των πολιτισμών
Μετά την παιδική γιορτή, κατά τις 20.00, θα ακολουθήσει στον ίδιο χώρο της Αθηναϊδας, η Γιορτή των Πολιτισμών. Μουσική από ραδιοφωνικούς παραγωγούς του KOSMOS 93.6, live κρουστά και γλυκά από διαφορετικές γωνιές του πλανήτη, καθώς και ενημερωτικές παρεμβάσεις. Η ελάχιστη χρέωση για την είσοδο θα είναι 10 ευρώ με απεριόριστη κατανάλωση κρασιού και γλυκών. Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση των Πολυιατρείων της PRAKSIS σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν δημοφιλείς καλλιτέχνες από το χώρο του θεάτρου και της τηλεόρασης που θα φωτογραφίζονται με τον κόσμο και τα παιδιά και θα ενημερώνουν για τις δράσεις της PRAKSIS και της Σύνθεσης.

Κυριακή, 18 Ιανουαρίου 2009
Γιορτή του Κόσμου, Πολυχώρος Αθηναϊδα
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v