Κωδικός "γιορτές": Τα καλύτερα Χριστουγεννιάτικα ρεβεγιόν

Ο Δεκέμβρης έχει ήδη μπει και οι γιορτές είναι πλέον πολύ κοντά. Τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία της Αθήνας και της Θεσσαλονικής είναι και φέτος έτοιμα να μας προσφέρουν τις δικές τους gourmet προτάσεις, για ένα αξέχαστο χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν.
Κωδικός γιορτές: Τα καλύτερα Χριστουγεννιάτικα ρεβεγιόν
Οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι, αν και κάπως "τσιμπημένα", τα χριστουγεννιάτικα ρεβεγιόν των μεγάλων ξενοδοχείων με τους τεράστιους μπουφέδες, τα gourmet μενού και την όμορφη συνοδεία μουσικής, δεν παύουν να μας γοητεύουν κάθε χρόνο. Έχουν γίνει κάτι σαν παράδοση για τους περισσότερους από εμάς που επιλέγουμε -εφ'όσον το επιτρέπει η τσέπη μας- να αφήσουμε στα χέρια, ή μάλλον στους... σεφ των πολυτελών ξενοδοχείων το χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν μας. Για όσους λοιπόν τα φετινά Χριστούγεννα δεν "περιλαμβάνουν" τραπέζι στο σπίτι με συγγενείς, προτείνουμε τις πιο δελεαστικές λύσεις για ρεβεγιόν. Η επιλογή δική σας...

*Athens Hilton

Και φέτος το all time classic ξενοδοχείο της Αθήνας, για εκδηλώσεις τέτοιου είδους, προσφέρει τον πλούσιο μπουφέ του στις 24/12 στο Βυζαντινό από τις 19:30 μέχρι τις 02:00, με συνοδεία από ζωντανή μουσική και τραγούδι (155€ το άτομο). Αν θέλετε να συνεχίσετε την νύχτα σας με περισσότερα ντεσιμπέλ το Party Παραμονής Χριστουγέννων στο Galaxy Bar ανοίγει τις πόρτες του στις 21:00, είσοδος 30€ το άτομο. Αν επιλέξετε να παραμείνετε το βράδυ στο ξενοδοχείο, τότε την ανήμερα τα Χριστούγεννα θα σας περιμένει ο μεσημεριανός μπουφές του Βυζαντινού με ζωντανή μουσική και τραγούδι (12:30-16:00, 125€ το άτομο). Στις τιμές περιλαμβάνεται ένα ποτήρι σαμπάνια Veuve Clicquot. Για κρατήσεις επικοινωνήστε με το 210 728 1351.

*Astir Palace

Μόνο λίγα λεπτά από το κέντρο της πόλης, στην καρδιά της Αθηναϊκής Ριβιέρας, το ξενοδοχειακό συγκρότημα Astir Palace προσφέρει μία μοναδική εορταστική ατμόσφαιρα. Στο Alexander Ballroom του Arion, παραμονή Χριστουγέννων θα υπάρχει πλούσιος μπουφές με ζωντανή μουσική από ορχήστρα, από τις 20.00. Τιμή κατ΄ άτομο 98€.


Στο WESTIN´S RESTAURANT του The Westin Athens θα γίνει Ρεβεγιόν Χριστουγέννων με εορταστικό επιλεγμένου μενού, που θα περιλαμβάνει Ηβιρικό ζαμπόν με εποχιακή πράσινη σαλάτα και τραγανό “stick” αμυγδάλου, ποικιλία από τόνο, μπαρμπούνι και χτένια, ούζο σορμπέ, μοσχαρίσιo καρέ γάλακτος με μανιτάρια δάσους και ριζότο με τρούφα και καταίφι από τηγανισμένους χουρμάδες με Βανίλια παγωτό και σάλτσα από “Pina Colada”. Από τις 20.00. Τιμή κατ΄ άτομο €109. 50% έκπτωση σε παιδιά κάτω των 12 ετών.

Για κρατήσεις,  καλέστε στο 210.8902000

*Μεγάλη Βρεττάνια

Το κλασσικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος επιστρατεύει και φέτος όλες του τις υπηρεσίες για ένα αξέχαστο ρεβεγιόν. Στο Winter Garden θα έχει ζωντανή μουσική με πιάνο από τις 20:00 μέχρι τις 02:00. Στο GB Corner θα βρείτε την πιο οικονομική πρόταση για ρεβεγιόν με 155€ το άτομο. Το μενού στο εστιατόριο αυτό θα περιλαμβάνει βελουτέ από κολοκύθα με φρέσκια μαύρη τρούφα
και πεπαλαιωμένη παρμεζάνα “Reggianno”, τερίνα από συκώτι πάπιας με ζελέ από Πόρτο, ανάμεικτη πράσινη σαλάτα με καρύδια, και ψημένο μπριός, φιλέτο από χριστόψαρο “a la plancha” σε στυλ “Riviera” με σος λεμονιού, παραδοσιακή Χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα γεμιστή με κάστανο και φασκόμηλο, μανιτάρια του δάσους και γκρατέν “Dauphinois”, σος από μύρτιλλο ή φιλέτο από αρνάκι με κρούστα από τρούφα και πατάτες με φρέσκια μαύρη τρούφα. Για επιδόρπιο θα γευτείτε παραδοσιακό Χριστουγεννιάτικο κορμό με κεράσια “Griottines”, ενώ όλα τα παραπάνω μπορείτε να τα συνοδέψετε με ένα ποτήρι σαμπάνιας MΟËΤ & CHANDON Brut Impérial. Το αμέσως σε τιμή μενού είναι αυτό του Grand Ballroom (175€ το άτομο) με εντελώς διαφορετικό γευστικό προσανατολισμό: Συνδιασμός καπνιστού σολομού με πόδια βασιλικού καβουριού, μαρούλι και ψημένο πανίνι με ντομάτα και μοτσαρέλα, κρέμα κολοκύθας με αφρό
μασκαρπόνε αρωματισμένο με “Amaretto” και πολλά ακόμα εκλεκτά πιάτα. Για κρατήσεις επικοινωνήστε: 210 33 30 880.

*Divani Hotels

- Divani Caravel


Πιστό στην παράδοση και φέτος το πολυτελές ξενοδοχείο προσφέρει εκλεκτά μενού σε όλα του τα εστιατόρια σε αρκετά καλές τιμές που δεν ξεπερνάνε τα 150€ το άτομο. Ξεκινάμε με το μενού στο εστιατόριο Brown's, όπου θα γευτείτε Καρπάτσιο Μοσχαριού με Ψητά Χτένια, Σπαράγγια και Λάδι Βανίλιας, Γαλλική Κρεμμυδόσουπα με Πικάντικα Κρουτόν, Μενταγιόν Αστακού με Κρέμα Καρύδας και Ταρτάρ Μανιταριών, Φιλετάκια Γαλοπούλας με Παραδοσιακή Γέμιση και Ψητό Αχλάδι, Καραμελωμένες Νουαζέττες Ελαφιού με Πουρέ Μάνγκο και Baby Καρότα και Παραδοσιακός Χριστουγεννιάτικος Κορμός με Σάλτσα Μέντας. 

Αν θέλετε να πάτε και ανήμερα, τότε θα σας περιμένει ο αρχοντικός του μπουφές στο lounge εστιατόριο Κωνσταντινούπολις με την συνοδεία ζωντανής μουσικής. Κοστίζει 65€ και θα περιέχει μεταξύ άλλων Καπνιστό Σολομό Σκωτίας με Βιναιγκρέτ Λεμονιού και Τζίντζερ, Τούρτα Ανθότυρου με Σπαράγγια, Κουκουνάρια και Μαρμελάδα Γλυκιάς Κολοκύθας, Καρπάτσιο από Τρυφερό Αρνάκι Γάλακτος με Τυρί Φιλαδέλφεια και Φρέσκα Χορταρικά,Πυραμίδα από Γαρίδες Jumbo σε Ανανά με Σάλτσα Κάρρυ, Προσούτο και Μπρεζάολα με Παρμεζάνα και Ρόκα και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό... Επίσης θα υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε εκλεκτά εδέσματα όπως Χορτόπιτα με Παραδοσιακό Φύλλο, Τορτελλίνι με Άγρια Μανιτάρια και Πλούσια Κρέμα, Ρύζι Τηγανητό με Γαρίδες και Χορταρικά και Γκρατέν Πατάτας με Προσούτο και Παρμεζάνα. Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις καλέστε στο 210 7207000.

Αν τώρα θελήσετε να μείνετε στο ξενοδοχείο για κάποιες μέρες, τότε μπορείτε να επωφεληθείτε των προσφορών του ξενοδοχείου (130€ το δίκλινο με Αμερικάνικο πρωινό). Πιο αναλυτικά μπορείτε να δείτε τα πακέτα διαμονής στα σχετικά έγγραφα του άρθρου.

 - Divani Apollon Palace & Spa

Το Lux hotel της ίδιας αλυσίδας στο Καβούρι, παρέχει δύο επιλογές στους πελάτες του για παραμονή Χριστουγέννων. Στον χώρο του Ballroom το μενού περιλαμβάνει Πουγκί Σολομού με Μαριναρισμένη Καβουρόψυχα, Πατέ Πράσινου Λεμονιού και Αρωματικό Λάδι Εσπεριδοειδών, Κρέμα Σελινόριζας, Καραβίδα και Φρέσκο Κόλιανδρο, Σαλάτα με γκοργκοντζόλα ,ρόδια & αχλάδι με ντρέσινκ καρυδιού, Γαλοπούλα με Παραδοσιακή Γέμιση, Σάλτσα Γκρέιβι, Μπουκέτα, Φρέσκων Λαχανικών Βουτύρου, Γλυκοπατάτα Ψητή με Σιρόπι Σφενδάμης και Χριστουγεννιάτικο κορμό με κάστανο. Άκρως δελεαστική πρόταση την οποία άξια ανταγωνίζεται το μενού του εστιατορίου Μύθος της Θάλασσας που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων Ριζότο με Χτένια, Γόνο Καλαμαριού και ημίλιαστης Τομάτας, Σπιτική Κρέμα Πέστο Βασιλικού, Σορμπέ λέμον λάιμ, Γεμιστή Φραγκόκοτα με Μους Γαλοπούλας, Καραβίδες και Μανιτάρια Morels και Τάρτα με Baby Πράσο. Ητιμή για το μενού του Ballroom είναι 115€ και για του "Μύθου" 120€.

Για κρατήσεις επικοινωνήστε με το αρμόδιο τμήμα στο 210-8911100. 

*St. George Lycabettus

Υπάρχει κάτι καλύτερο από χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν με θέα την Ακρόπολη και όλη την Αθήνα στο... πιάτο σας; Φυσικά όχι. Το ξενοδοχείο - σήμα κατατεθέν του λόφου του Λυκαβηττού προσφέρει δύο άκρως δελεαστικές προτάσεις χριστουγεννιάτικου δείπνου:

Γευματίστε με την αγαπημένη σας παρέα στο εκπληκτικό Grand Balcon με την υπέροχη θέα στην Ακρόπολη. Το μενού θα έχει μπαρμπούνι με κρέμα μαραθόριζας, κρέμα κατσάνου με τζίντζερ και αφρό κακάου, άγρια ρόκα με ξηρούς καρπούς, τερίνα φουά γκρά και ζελεδάκια σαμπάνιας με σοκολάτα, φιλέτο τσιπούρας με γλυκιά πάπρικα, φύλα σπανάκι και αφρό σαμπάνιας με μοσχοκάρυδο, σορμπέ ροζ σαμπάνιας, φιλετάκι φραγκόκοτας γεμιστό με κυδώνι και τυρί chevre και για επιδόρπιο μους κάστανο γλασέ με κρέμα σοκολάτα συνοδευόμενο με ιταλική μαρέγκα και καραμελωμένο αχλάδι σε σαμπάνια. Εντυπωσιαστήκατε; Εμείς πάντως ναι. Η τιμή είναι 145€ το άτομο

Σε πιο χαλαρό κλίμα και με σαφώς πιο οικονομική τιμή μπορείτε να δειπνήσετε στο Frame bar, στον πρώτο όροφο του ξενοδοχείου. Το μενού μπορεί να είναι πιο περιορισμένο από το παραπάνω, αλλά σε κάθε περίπτωση θα σας ικανοποιήσει πλήρως. Ρίξτε του μια ματιά εδώ.
 
Για κρατήσεις καλέστε στο 210 7290439.

*N.J.V. Αthens Plaza

Το Athens Plaza μας προσκαλεί και αυτό με την σειρά του να γιορτάσουμε τ Χριστούγεννα στην πιο λαμπερή και φιλόξενη ατμόσφαιρα. Με 140€ το άτομο θα γευτούμε αστακό σωτέ σε φύλλο σπανάκι, άγρια μανιτάρια με σάλτσα Américaine, Φιλέτο Πεσκανδρίτσας Ποσέ,
Φωλιά Linguine με Μελάνι Σουπιάς, Ζωμός Ζαρκαδιού με Μαύρη Τρούφα και Crissini Παρμεζάνας, Χήνα Ψητή με Κάστανα και Γλυκοπατάτες, Ρομανώφ Μυζήθρας με Γλυκά Toματάκια και για επιδόρπιο Delice Σοκολάτας με Αχλάδι Williams. Ανήμερα τα Χριστούγεννα θα λειτουργήσει το εστιατόριο “The Parliament” όπου μπορείτε να γιορτάσετε με τους αγαπημένους σας και να απολαύσετε ένα λαμπερό Gala Dinner με συνοδεία ζωντανής μελωδικής μουσικής. Η τιμή είναι  € 140 κατ΄άτομο συμπεριλαμβανομένων των Ποτών (House Wine, Μπύρες, Αναψυκτικά, Χυμοί Φρούτων). Για κρατήσεις: 210 33 52 400

*Hotel Pentelikon

Φυσικά τα βόρεια προάστια δεν θα μπορούσαν να μην συμμετέχουν στο γιορτινό κλίμα των ημερών. Γνήσιος "εκπρόσωπος" του κηφισιώτικου γκλάμ εδώ και πολλά χρόνια, το ξενοδοχείο Πεντελικόν έχει συνδέσει το όνομά του με την Κηφισιά. Επιλέξαμε το μενού του La Terasse restaurant, το οποίο είναι αρκετά οικονομικό -150€ το άτομο- και ενδιαφέρον: μπίσκ οστρακοειδών με καραβίδα και κολίανδρο, σαλάτα με καβούρι, σέλινο και ντομάτες κονφί, φιλέτο γλώσσας με πουρέ κίτρινης κολοκύθας, ραβιόλι με άγρια μανιτάρια και σάλτσα σιτρονέλας, σορμπε πράσινο μήλο με μέντα, παραδοσιακή γεμιστή γαλοπούλα, μους πικρής σοκολάτας με ζελέ εσπρέσσο και φυσικά η απαραίτητη σαμπάνια, συγκεκριμένα μια Piper Heidsieck.

Το καθιερωμένο χριστουγεννιάτικο brunch θα υπάρχει και φέτος με μπουφέ που θα λειτουργήσει από τις 13:00 μέχρι τις 16:00 και με -τσιμπημένη- τιμή 150€ το άτομο. Αναλυτικά το μενού των άλλων 2 εστιατορίων μπορείτε να το δείτε εδώ, ενώ για κρατήσεις και περαιτέρω πληροφορίες καλέστε στο 210 6230650.

*Elefsina Hotel (Nέα Είσοδος)

Ένα καινούργιο ξενοδοχείο 4 αστέρων μπαίνει δυναμικά στον χώρο
και κάνει και αυτό την δικιά του πρόταση για το χριστουγεννιάτικό μας ρεβεγιόν. Μόλις 20 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας, στο ELEFSINA HOTEL, ένας χριστουγεννιάτικος κόσμος ανοίγει τις πόρτες του, δημιουργώντας στους μικρούς και ξαναθυμίζοντας στους μεγάλους αγαπημένες στιγμές μιας λαμπερής εορταστικής ατμόσφαιρας. Χαλαρώστε στα κομψά δωμάτια λίγο προτού απολαύσετε το εορταστικό μενού στο εστιατόριο Το Στάχυ με θέα στη στολισμένη πισίνα, συνοδεία ζωντανής μουσικής από τον ελληνικό και διεθνή χώρο από τους VOLUME 3. Το μενού θα σας κοστίσει μόλις 45€ το άτομο(!) και περιλαμβάνει Σούπα παρμαντιέ, Ρόκα με φρέσκο Κάρδαμο, γαλλικό κατσικίσιο γκρατινέ και Πετιμέζι Βαλσάμικο, Αγριογούρουνο με γλυκό κρασί και Μύρτιλα σερβιρισμένο με δύο είδη πουρέ, μπρόκολο και πατάτα και Καραμελωμένη κρέμα Κάστανο. Αν θέλετε μάλιστα να μείνετε στο ξενοδοχείο, υπάρχει το πακέτο Christmas Magic από τις 24 έως τις 26 Δεκεμβρίου που περιλαμβάνει διαμονή σε executive δίκλινο δωμάτιο. Πιο συγκεκριμένα, 3 διανυκτερεύσεις για 2 άτομα με πρωινό, Ρεβεγιόν Παραμονής Χριστουγέννων, Καλάθι με Χριστουγεννιάτικα Γλυκά & ένα δώρο έκπληξη. Για κρατήσεις: 210 5589700.

*Hyatt Regency Thessaloniki

Παραμονή Χριστουγέννων και η συμπρωτεύουσα να παραμείνει εντός; Μάλλον αδύνατο. Το Hyatt Regency διοργανώνει δύο δείπνα στις 24/12. Το πρώτο γίνεται στο Ballroom του ξενοδοχείου και πρόκειται για ένα Gala Dinner με το Inner Wheel του Ροταριανού Ομίλου Θεσσαλονίκης. Το δείπνο θα συνοδεύεται με μουσικές επιλογές από DJ, ενώ θα περιλαμβάνει πιάτα με καπνιστό σολωμό Νορβηγίας, σούπα Vichyssoise, σορμπέ από λάιμ, ψητό φιλέτο από μοσχαράκι και παλέτα με κεικ ζεστής σοκολάτας. Η τιμή ανά άτομο είναι στα 90€ (μήπως να ανεβαίναμε βόρεια φέτος;) και η ώρα προσέλευσης 21:30. Στο εστιατόριο Ambrosia το μενού είναι πιο πλούσιο χωρίς να υπερβαίνει κατά πολύ τις φυσιολογικές τιμές (140€). Αναλυτικά, μπορείτε να δείτε τα μενού των δύο δείπνων εδώ.

Επίσης...

H αλυσίδα των Classical Hotels δίνει και φέτος το παρών με εντυπωσιακά ρεβεγιόν. Στο King George το γνωστό εστιατόριο Tudor Hall θα σερβίρει Σούπα από κάστανο με μανιτάρια “cepes” και λεπτές φέτες από κοχύλια saint Jacques, Πράσινα ραβιολάκια με αστακό σε αφρό σαμπάνιας, Γλώσσα Dover με σπαράγγια και κρέμα από χειμωνιάτικη τρούφα, Sorbet από ρόδι, Φιλέτο από μοσχαράκι γάλακτος σάλτσα “a la mauresque” με σταφίδες και λεμόνι confites και Πανακότα “Ivara” με τζίντζερ και αχλάδι ποσέ στη γρανίτα του, στην τιμή των 240€ το άτομο. Αν διατίθεστε να διαθέσετε "κάτι παραπάνω" για το φετινό ρεβεγιόν τότε επικοινωνήστε με το αρμόδιο τμήμα στο 6947 275 199. Το δείπνο θα ξεκινήσει στις 22:00. Το Makedonia Palace από την άλλη κινείται σε πιο λογικά πλαίσια με δύο δείπνα για την παραμονή των Χριστουγέννων στα εστιατόρια 9  the clouds και 5 the  restaurant. Αναλυτικά τα μενού θα τα βρείτε εδώ. Για κρατήσεις καλέστε στο 2310-897197.

Γενικά...

...φροντίστε να κλείσετε έγκαιρα το τραπέζι σας μιας και τα μενού έχουν μόλις ανακοινωθεί και η προσέλευση είναι αρκετά μεγάλη. Σε όλες τις τιμές υπάρχουν και οι αντίστοιχες παιδικές, που συνήθως για βρέφη κάτω των 3 ετών είναι δωρεάν, ενώ από 3-12 κυμαίνονται στο 30%-50% κάτω της κανονικής. Βρείτε το μενού και το περιβάλλον που σας ταιριάζει καλύτερα, για να μην σπαταλήσετε άδικα τον χρόνο και το χρήμα σας και σίγουρα αν το κάνετε αυτό θα περάσετε ένα πραγματικά αξέχαστο χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν!

Επιμέλεια: Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v