Τέσσερις προτάσεις για... κοπάνα στη λιακάδα

Αν ο ήλιος έξω από το παράθυρο του γραφείου σας έβαλε ιδέες, δεν είστε οι μόνοι. Συγκεντρώσαμε δύο ιδέες για καφέ με θέα και άλλες δύο για ουζάκι με παρέα, και σας τις παρουσιάζουμε, για να σας βοηθήσουμε να περάσετε την ούτως ή άλλως αντιπαθητική Δευτέρα όσο πιο ευχάριστα γίνεται.
Τέσσερις προτάσεις για... κοπάνα στη λιακάδα
Δεν είναι τυχαίο ότι οι δρόμοι της Αθήνας πλημμυρίζουν –πορείας εξαιρουμένης– κατά κύριο λόγο σε δύο περιπτώσεις: όταν βρέχει κι όταν έχει ήλιο. Στη μεν πρώτη επειδή ο καιρός δεν ενδείκνυται για… βόλτα με τα μέσα μεταφοράς, στη δε δεύτερη γιατί, ειδικά το χειμώνα, με τις πρώτες ηλιαχτίδες έρχονται και οι πρώτες ιδέες για κοπάνα από το γραφείο, καφεδάκι και ουζάκι στη λιακάδα. Οι οποίες σπανιότατα μένουν απραγματοποίητες.

Για την απίθανη περίπτωση που δεν έχετε ακόμη αρχίσει να το σκέφτεστε, ή που θέλετε λίγη ακόμα βοήθεια για να το αποφασίσετε, συγκεντρώσαμε δύο ιδέες για καφέ και άλλες δύο για μεσημεριανό...τσιμπολόγημα, συνοδεία του απαραίτητου ούζου στη λιακάδα και σας τις παρουσιάζουμε, με… τις ευχές μας. Άλλωστε, Δευτέρα πρωί είναι, παραδεχτείτε το: πόση δουλειά θα βγάζατε αν μένατε στο γραφείο;

Καφεδάκι για αρχή…

Η καλύτερη, ίσως, θέα της πόλης, από την Ακρόπολη στο Αιγάλεω και από εκεί στη θάλασσα, προσφέρεται απλόχερα από τις τζαμαρίες και τα ολάνθιστα μπαλκόνια του Έποψις (Λόφος Προφήτη Ηλία, Χαϊδάρι, τηλ.: 210 5812047) –το οποίο διαθέτει και το έξτρα προνόμιο να είναι ένα από τα καλύτερα κρυμμένα μυστικά των Δυτικών Προαστίων, πράγμα που πρακτικά σημαίνει πως δε θα βρεθείτε να πίνετε καφέ μαζί με τους προϊσταμένους σας και τους κουμπάρους τους– στο λόφο του Προφήτη Ηλία, στο Χαϊδάρι. Ανοιχτό καθημερινά, από τις 9 το πρωί έως τις 2 το βράδυ, σερβίρει και φαγητό από τις 12 το μεσημέρι. Αν καταφέρετε ποτέ να σηκωθείτε από τους αφράτους καναπέδες του, περάστε μια βόλτα από τον Διομήδειο Βοτανικό Κήπο που βρίσκεται στην πίσω πλευρά του λόφου, για να θαυμάσετε την πλούσια συλλογή εξωτικών λουλουδιών και φυτών απ’ όλο τον κόσμο.

Αν προτιμάτε μεγαλύτερη εγγύτητα στη θάλασσα, και θέα σε απόχρωση γαλάζιου μέχρι εκεί που φτάνει το μάτι, κατευθυνθείτε νότια, και συγκεκριμένα στο άρτι αφιχθέν Balux Café (Λεωφ. Ποσειδώνος Β58, Αστέρας Γλυφάδας, τηλ.: 210 8983577). Για το ολοκαίνουριο concept του The Habitat Project τα έχουμε ξαναπεί: σούπερ καναπέδες, κρεβάτια, Japanese style καθιστικό, τηλεοράσεις, playstation, επιτραπέζια, μπιλιάρδο, βιβλία, internet café κι όποιος αντέξει… Κι επειδή οι ώρες θα περάσουν χωρίς να το καταλάβετε, η κουζίνα σερβίρει εξαιρετικά πιάτα και finger food –και φυσικά λαχταριστά γλυκά για επιδόρπιο.

…Και ουζάκι για τη συνέχεια

Στην κατεξοχήν περιοχή για ουζομεζέδες, στην Πειραϊκή, το Marko Antonio (Ακτή Θεμιστοκλέους 228) ξεχωρίζει για το καλό φαγητό, τις λογικότατες τιμές του και την κεφάτη ατμόσφαιρα. Έξτρα bonus, βέβαια, η απεριόριστη θέα στο Σαρωνικό, αλλά και ο δρόμος που απλώνεται μπροστά του και είναι ιδανικός για να… κάψετε τις θερμίδες που θα έχετε μόλις αποκτήσει, κάνοντας μια μικρή –ή μεγάλη, αναλόγως πόσο παρασυρθήκατε στο τραπέζι– βόλτα με τα πόδια δίπλα στη θάλασσα.

Αν θέλετε κάτι κεντρικότερο –λόγω και της προαναφερθείσας κίνησης που σίγουρα θα κάνει τη διαδρομή μέχρι τον Πειραιά να φαντάζει ταξίδι– ιδανική επιλογή είναι οι κλασσικοί Επάνω Διόσκουροι στο Μοναστηράκι. Γραφική αυλή με τραπεζάκια έξω, ούζο, μεζεδάκια και παρεΐστικη ατμόσφαιρα τα βασικά συστατικά της επιτυχημένης συνταγής του, καρέκλα στο πλάι και «δειπνοσοφικές» συζητήσεις η εγγύηση ότι θα επιστρέψετε στο γραφείο… αύριο.

Ηρώ Κουνάδη
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v