Tango Seduccion: Χορευτική αποπλάνηση στο Γυάλινο

Μια παράσταση εξ ολοκλήρου αφιερωμένη στο tango επισκέπτεται την Αθήνα και το Γυάλινο Μουσικό Θέατρο. Το ”Tango Seduccion” του διάσημου Gustavo Russo θα επιχειρήσει να μεταφέρει επί σκηνής την ψυχή και το πάθος του διασημότερου και πιο ερωτικού χορού.
Tango Seduccion: Χορευτική αποπλάνηση στο Γυάλινο

Μια από τις πιο προσεγμένες παραστάσεις tango επισκέπτεται τη χώρα μας στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο. Στο ”Tango Seduccion”, έξι υπέροχα χορευτικά ζευγάρια, ανάμεσα τους και ο διάσημος χορευτής Gustavo Russo, μοιράζονται με το κοινό το ταλέντο και το πάθος τους για το tango.

Η διαδρομή του Aργεντίνικου tango, από την γέννησή του μέχρι σήμερα, από την πιο παραδοσιακή μέχρι τη πιο σύγχρονη μορφή του, μία καταιγιστική εναλλαγή τεχνοτροπιών, αλλά και συναισθημάτων, σε μία παράσταση που ξεχώρισε για την τεχνική των καλλιτεχνών και τις ευρηματικές χορογραφίες.

Ο Gustavo Russo αντλεί υλικό από την παράδοση, το οποίο δένει, όμως, αρμονικά με νέες ιδέες και θέματα, συνδυάζοντας τεχνικές από διαφορετικά είδη χορού– παραδοσιακό τάνγκο, μοντέρνο χορό και κλασικό μπαλέτο. Η ορχήστρα του Tango Seduccion ερμηνεύει περισσότερα από 35 αγαπημένα μουσικά κομμάτια τάνγκο, από την Cumparsita μέχρι το El Choclo, αποδίδοντας φόρο τιμής σε όλους εκείνους τους συνθέτες και μουσικούς που έκαναν παγκοσμίως γνωστό το τάνγκο, όπως στους V. Greco, G. Rodriguez, A. Bardi, A. Villoldo και φυσικά στον Α. Piazzolla, στον οποίο είναι αφιερωμένο και όλο το δεύτερο μέρος.

”Το tango έχει μια αιώνια φωτιά. Αυτή η φωτιά γεννιέται από τον εσωτερικό διάλογο των δύο αρχέγονων χορευτών, από το ανεξέλεγκτο πάθος ανάμεσα στον άντρα και τη γυναίκα. Είναι η φωτιά που δημιουργεί τη σαγήνη του τάνγκο”, λέει ο Gustavo Russo, τον οποίο αναμένουμε να δούμε τόσο θερμό και επί σκηνής.

Ο Gustavo Russo γεννήθηκε στο Μπουένος Άιρες το 1970 και ξεκίνησε τις σπουδές του στο χορό από την ηλικία των 17 ετών. Ένα μόλις χρόνο μετά, ξεχώρισε ως ένα από τα πλέον υποσχόμενα ταλέντα στο Αργεντίνικο tango. Από τότε, ξεκίνησε διεθνή καριέρα συμμετέχοντας στα πιο σημαντικά τάνγκο shows του κόσμου, σε κινηματογραφικές ταινίες και τηλεοπτικά προγράμματα. Μεταξύ των παραγωγών στις οποίες έχει λάβει μέρος είναι τα ”Taconeando”, ”La Ventana”, ”La Veda”, ”Che Bandoneon”, ”Senor Tango” και στο ”Argentine Tango Show”.

Το 1991, ο Gustavo εμφανίστηκε ως πρώτος χορευτής στο τηλεοπτικό πρόγραμμα ”Η μεγάλη αξία του Tango”. Αργότερα τον ίδιο χρόνο, ταξίδεψε στις Η.Π.Α. και το Μεξικό με τoν Mariano Mores, με πρωταγωνιστικό ρόλο στο show ”Viva Tango” που κέρδισε το βραβείο ”Estelares del Mar” ως το καλύτερο tango show. To 1992 ο Gustavo εμφανίστηκε στο παγκοσμίου φήμης θέαμα ”Tango Passion”, στο οποίο κράτησε τον πρωταγωνιστικό ρόλο μέχρι το 1999.

Το 1999 o Gustavo Russo ίδρυσε τη δική του ομάδα, η οποία με τις παραστάσεις του ”Tango Seduccion” έχει εμφανιστεί στις μεγαλύτερες σκηνές του κόσμου αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές.

Γυάλινο Μουσικό Θέατρο ,

Λ. Συγγρού 143, Ν. Σμύρνη

Παραστάσεις: Πέμπτη στις 10μ.μ., Παρασκευή στις 10 :30μ.μ., Σάββατο στις 6μ.μ. και 10:30 μ.μ., Κυριακή στις 8μ.μ.

Τιμές εισιτηρίων: από 10 έως 50 ευρώ

Πληροφορίες –κρατήσεις: 210 9315600

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v