”Marinos Academy” ή μια... αμφιλεγόμενη επιστροφή

Γεμάτη ταλέντο, αλλά και με πολλές αδυναμίες είναι η Marinos Academy του χαρισματικού Γιώργου Μαρίνου που συνεχίζεται φέτος για δεύτερη χρονιά. Το In2life βρέθηκε επί τόπου και σας ενημερώνει για τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία της.
”Marinos Academy” ή μια... αμφιλεγόμενη επιστροφή

της Φιλουμένας Ζλατάνου

Ο Γιώργος Μαρίνος έχει αφήσει το δικό του στίγμα στα ελληνικά μουσικοθεατρικά δρώμενα. Οι παραστάσεις του στη Μέδουσα είχαν αφήσει εποχή. Η επιστροφή του, άρα, αποτέλεσε γεγονός στην Αθηναϊκή νύχτα. Χρειαζόταν όμως;

Στο Μικρό Κεραμεικό στέγασε από πέρυσι ο σόουμαν την ”ακαδημία του”, την οποία στελέχωσε με νέα ταλαντούχα παιδιά. Οι Έλενα Γεροδήμου, Χαρά Κεφαλά (η αποκάλυψη του προγράμματος!), Μαριάνθη Κυρίου, Ελένη Σιδερά, Γιάννης Μαθές, Κυριάκος Μιχαήλ, Θοδωρής Πάνας και Κώστας Χατζηδημητρίου χορεύουν-εξαιρετικές οι χορογραφίες- και τραγουδάνε- συγχρονισμένα και δίχως φαλτσαρίσματα- και επωμίζονται το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος, το οποίο είναι βασισμένο στα μιούζικαλ.

Στα αρνητικά συγκαταλέγεται το γεγονός ότι ενώ στα κορίτσια είναι διάχυτος ο ερωτισμός, στα αγόρια είναι μηδαμινός, με αντίκτυπο στην ερμηνεία των μιούζικαλ, όπως Cabaret και Chicago.

Η παρουσία της Ηρώς θεωρείται ατού της παράστασης, καθώς με τη δυνατή, καθαρή και ζεστή φωνή της, που διαθέτει ωραία γυρίσματα ερμηνεύει υπέροχα τραγούδια, στην πλειοψηφία τους ”Κραουνακικά”, αλλά και λαϊκά –στο δεύτερο μέρος του προγράμματος. Την πλαισιώνει ο Τάσος Χαρανιάς, συμμετέχων του Φεστιβάλ Τραγουδιού 2005.

Ο Γιώργος Μαρίνος χαρακτηρίζεται σαρωτικός και έχει στιγμές ιδιοφυείς, όπως η συγκινητική ερμηνεία του στον ”Ηθοποιό”, όπου φαίνεται η γκάμα του, καθώς δεν τραγουδά, αλλά παίζει με κάθε λέξη και νότα των ασμάτων. Οι αιχμές του για τους ανθρώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης καθώς και για τους ”εύπεπτους” και τους ”έντεχνους” καλλιτέχνες ανήκουν στα διαμάντια της βραδιάς. Η σάτιρα του, εντούτοις, σε αρκετά σημεία είναι παρωχημένη και η κοινωνική κριτική που δοκιμάζει να ασκήσει, ατυχής. Το να ανάγεται το σεξ σε ενέργεια που χρίζει διακωμώδησης δεν προκαλεί γέλια, αλλά είναι λυπηρό.

Ο χώρος, ο οποίος στεγάζει αυτή την ”ακαδημία”, που προετοιμάζει τους μελλοντικούς star της showbiz, διαθέτει κάκιστη χωροταξική διαμόρφωση, με service απαράδεκτο (μετά από δύο ώρες αναμονής και μόνο αφού επαναλάβαμε το αίτημά μας, μας σερβίρισαν) και με ήχο που αρκετές φορές παραμόρφωνε τις φωνές. Επιπλέον, να τονιστεί η εμφάνιση των λουλουδούδων στο δεύτερο μέρος του προγράμματος, που διαθέτει αρκετά λαϊκά τραγούδια. Όσον αφορά το κόστος, υπολογίστε περί τα 40- 50 ευρώ ανά άτομο.

Τέλος, η ορχήστρα αποτελείται από τους Γιώργο Ζαχαρίου, ενορχηστρωση και πιάνο (πολύ καλός), Αντώνη Ανδρέου τρομπόνι, Γιάννη Αννίνο, μπάσο, Σπύρο Δέλτα, κιθάρα, Βαγγέλη Καλαμάρας, τύμπανα, Κοσμά Κοκκόλη, μπουζούκι, Δήμο Πολυμέρη, ακορντεόν, Νίκο Σακελλαράκη, τρομπέτα, Μάριο Τούμπα, πλήκτρα και Δήμος Τσάκας, σαξόφωνο.

Κείμενα- Σκηνοθεσία: Μιχάλης Ρέππας, Θανάσης Παπαθανασίου

Επιμέλεια Προγράμματος: Δήμητρα Γαλάνη.

ΜΙΚΡΟΣ ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ Κεραμεικού 58, Αθήνα

Τηλέφωνο κρατήσεων: 210-5222222

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v