Πού να πάω για την επέτειό μας;

Ζυμαρικά και pizza ή old school ποτά σε ξύλινη μπάρα όπως παλιά; Δείπνο με θέα Ακρόπολη ή sake και carpaccio; Ενδιαφέρουσες προτάσεις για εξόδους επετειακές.
Πού να πάω για την επέτειό μας;

του Νικόλα Γεωργιακώδη

Σκέφτεσαι να γιορτάσεις την επέτειό σας με μια έξοδο στην πόλη; Συγχαρητήρια. Η Αθήνα είναι γεμάτη επιλογές για κάθε γούστο και μπάτζετ κι εμείς συγκεντρώσαμε έξι ρομαντικές προτάσεις για έξοδο με το έτερον ήμισυ.

Για ιταλικές γεύσεις και φιλάκι α λα Λαίδη και Αλήτης στο Alio

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by ALIO (@alio.restaurant)



Ο σεφ Γιάννης Λουκάκος ξέρει να μαγειρεύει (και) ιταλικά, και το Alio στο Χαλάνδρι θα ικανοποιήσει άψογα τις ανάγκες σας σε μακαρονάδες και λαχταριστή pizza. Η αυλή της μονοκατοικίας είναι πανέμορφη αν το επιτρέπει ο καιρός, ενώ και ο εσωτερικός χώρος είναι όμορφα διακοσμημένος για ένα ρομαντικό γεύμα. Στα του δείπνου, θα δοκιμάσετε μεταξύ άλλων ζυμαρικά γεμιστά με σπανάκι και ricotta με κρέμα από λαχανικά εποχής, φρέσκο βασιλικό και polpetini κοτόπουλο, ταλιατέλες με σιγομαγειρεμένο μοσχάρι Black Angus με τον ζωμό του, μανιτάρια, κρέμα ricotta, ψητά ντοματίνια και θυμάρι και μια φοβερή πίτσα με pesto βασιλικού, κρύα σάλτσα ντομάτας, μοτσαρέλα, prosciutto cotto, ντοματίνια και φύλλα ρόκας. Λογαριασμός στα 25-30€, το άτομο, με ποτήρι κρασί.

Για κάζουαλ τσιμπολόγημα και sake στη μπάρα του Birdman



Η κάζουαλ αίσθηση του να τσιμπολογάς και να πίνεις στη μπάρα έχει την δική της γοητεία και ένα από τα μαγαζιά για να την αισθανθείτε όπως πρέπει είναι αυτό του Άρη Βεζενέ στο κέντρο της πόλης. Πιάστε θέση στην μπάρα αυτής της «γιαπωνέζικης pub», και ενισχύστε τον έρωτά σας τσιμπολογώντας λαχταριστά yakitori με διάφορες ψαγμένες κοπές κρέατος, tataki με καρδιά chuck flap, πόνζου και λάιμ, ταρτάρ από aged rump με κάπαρη Άνδρου και ελαιόλαδο, nigiri με picanha και wasabi, αλλά και σεβίτσε τόνου με αγγούρι, αβοκάντο, κόλιανδρο και λάιμ και χοιρινή σπάλα από Iberico σε καρμπονάρα με θυμάρι και κρόκο αυγού σε σόγια. Στην κάβα θα βρείτε μεγάλη ποικιλία από μπίρες και Sake και πάνω από 40 διαφορετικά ουίσκι. Τα κρέατα είναι όλα βιολογικά, άρα ο λογαριασμός για τσιμπολόγημα με sake ξεκινά από 30-35€/ άτομο. 

Για ποτό «όπως παλιά» στο Au Revoir

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Sotiris Papatheodorou (@aurevoir.bar)



Ένας φόρος τιμής αξίζει και με το παραπάνω στον ιδιοκτήτη Λύσανδρο που μας άφησε πρόσφατα, σε ένα από τα λίγα αυθεντικά ποτάδικα στην Αθήνα, με βαρύ παρελθόν. Πιάστε θέση στη μπάρα ή σε τραπεζάκι, παραγγείλτε ένα old school κοκτέιλ και χαζέψτε την σοφιστικέ διακόσμηση που είχε επιμεληθεί ο μεγάλος αρχιτέκτονας Αριστομένης Προβελέγγιος, ανταλλάσσοντας λάγνες ματιές. Φήμες λένε ότι εδώ είχε πιάσει μπάρα και ο τεράστιος Φρανκ Σινάτρα κάποτε, οπότε αυτό δίνει έξτρα πόντους στην όλη εμπειρία και κατάνυξη. Το σέρβις εξαιρετικό, οι μουσικές όμορφες, τα ποτά καθαρά, το απλό ποτό στα 7€. Συνδυάζεται ωραία και με after theater έξοδο σε κάποια από τις κοντινές σκηνές.

Για τα κρασάκια του Τσου στο Bobo

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by BoBo Wine Bar (@bobo_winebar)



Βάλτε πλώρη για Κουκάκι και πιάστε τραπεζάκι έξω στο πεζοδρόμιο ή στο όμορφο και μίνιμαλ εσωτερικό αυτού του συμπαθέστατου wine bar, γιατί καμία ερωτική ιστορία δεν ξεκίνησε χωρίς ένα ποτήρι καλό κρασί. Η εκτενής του λίστα περιλαμβάνει γενναία ποικιλία κρασιών από διεθνείς και εγχώριους αμπελώνες, 80 ετικέτες εκ των οποίων σερβίρονται και σε ποτήρι, με τις τιμές να ξεκινούν στα 4,5 ευρώ. Φυσικά εδώ θα βρεις και έναν εκλεκτό κατάλογο πιάτων για να συνοδεύσετε το κρασί σας, με επιλογές όπως η σαλάτα Burata με mozzarela, ντοματίνια , πέστο βασιλικού και παξιμάδι χαρούπι, το μοσχαρίσιο καρπάτσιο με καπνισμένο ελαιόλαδο και μαγιονέζα αρωματισμένη με μαύρο σκόρδο και η Picanha από μοσχάρι ελληνικής εκτροφής και ωρίμανσης με ψητά λαχανικά. Ο λογαριασμός με ποτήρι κρασί στα 30€/άτομο.

Για εγχώριες μπίρες και ροκ μελωδίες στο Tales of Ales

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by @seanplayingitbybeer



Αν είστε ροκ/ εναλλακτικό ζευγάρι... για εδώ είστε. Βρίσκεται σε έναν όμορφο πεζόδρομο μια ανάσα από Σύνταγμα, βολεύει για να συνδυαστεί με βόλτες σε Θησείο και Μοναστηράκι με φόντο τον Ιερό Βράχο και ανοίγει ορίζοντες στους γευστικούς σου κάλυκες με εκατοντάδες ετικέτες από μπίρες πάσης φύσεως. Στο ζυθοπωλείο-μπιραρία Tales of Ales θα βρείτε γλυκές, πικρές, φρουτώδεις, ελαφριές, καπνισμένες, μαύρες και ένα σωρό ακόμα μπίρες σε μπουκάλι και βαρέλι για να δοκιμάσετε πιάνοντας θέση στη ξύλινη μπάρα ή στα βαρελάκια που βγάζει στον πεζόδρομο. Οι τιμές τους ξεκινούν από τα 4€ το ποτήρι, ενώ αν πεινάσετε διαθέτουν και ωραιότατες pizzas σε συνεργασία με το παραπλήσιο Mozzart, που συνοδεύουν αρμονικά τις μπίρες, όπως η εκείνη με Pancetta και Gorgonzola ή αυτή με Spianata κρεμμύδι, πεκορίνο και μοτσαρέλα. Οι τιμές τους στα 8-9€. Οι μουσικές ροκίζουν, ενώ μην εκπλαγείτε αν πέσετε σε κάποιο event με χορούς και ήχους της κέλτικης κουλτούρας. 

Για ασυναγώνιστη θέα Ακρόπολη και μεσογειακή κουζίνα στο Kuzina

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Kuzina (@kuzina.gr)



Όσο γραφικό και αν ακουστεί, οφείλετε να ζήσετε την εμπειρία ενός δείπνου με θέα Ακρόπολη έστω μια φορά. Ιδανική επιλογή το εστιατόριο του Άρη Τσανακλίδη, που μετράει χρόνια στις γευστικές επάλξεις της πόλης και έχει υπέροχη θέα στον ολόφωτο ναό του Ηφαίστου αλλά και στην Ακρόπολη. Το μενού περιλαμβάνει μεταξύ άλλων λουκουμάδες με mousse φέτας, κελυφωτό φιστίκι, λιαστή τομάτα, ελιά και sauce ροδιού, ψαρονέφρι σε Ροδίτικη λαδόπιτα, με sauce picante, καραμελωμένα κρεμμύδια και γιαούρτι και τατάκι τόνου με σαλάτα από καπαρόφυλλα, κρίταμο, τομάτα και sauce από wasabi, soya και ταχίνι. Για ένα γεύμα με ποτήρι κρασί, θα υπολογίσεις γύρω στα 40€ το άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v