Τα μπαρ που θα σε φέρουν ξανά στο κέντρο της Αθήνας

Σε πεζοδρόμους και στενάκια, σε πλατείες και δρομάκια, αυτά τα μπαρ εγγυώνται μια καθωσπρέπει επιστροφή στο κέντρο της πόλης.

Τα μπαρ που θα σε φέρουν ξανά στο κέντρο της Αθήνας

του Νικόλα Γεωργιακώδη

Τα νυχτοπερπατήματα στο κέντρο της Αθήνας έχουν τη δική τους γοητεία. Ξεκινάς για βόλτα, κοντοστέκεσαι σε ένα μπαράκι που γίνεται χαμός, πίνεις 1-2 ποτάκια, συνεχίζεις σε ένα άλλο και κάπως έτσι καταλήγεις να σε βρίσκει το ξημέρωμα για «βρώμικο».

Είναι όμορφο το κέντρο της πόλης, και τα βράδια αποκτά μια επιπλέον γοητεία χάρη στα στέκια που εγγυώνται πως τα νυχτοπερπατήματά σου δε θα είναι αδιάφορα.

Όπως τα παρακάτω.

37_bar
Εμμανουήλ Μπενάκη 37, τηλ: 21 0381 5429



Κρυμμένο στη Μπενάκη, ένα στέκι για λίγους και εκλεκτούς, το 37 ανοίγει τις μεγάλες ώρες και παραμένει ανοικτό όταν τα άλλα κλείνουν για τα τελευταία ποτά της βραδιάς – ή της ημέρας. Παίζει ωραίες μαύρες μουσικές από funk, rock ‘n’ roll και blues μέχρι jazz, αλλά μην απορήσεις αν το πετύχεις να παίζει και disco στο… τσακίρ κέφι, με τους θαμώνες να λικνίζονται σαν να μην υπάρχει αύριο. Το απλό ποτό στα 7€, τα κοκτέιλ από 8€.

Έπρεπε
Αγίας Ζώνης 1, Κυψέλη

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Έπρεπε (@eprepe_bar)



Φρέσκια άφιξη από την ομάδα που έφερε τις Σεϋχέλλες στο Μεταξουργείο, το Έπρεπε προσθέτει εαυτόν στην σταθερά ανεβασμένη πιάτσα της Κυψέλης, συνδυάζοντας ποτό και bar food τσιμπολόγημα σε αρμονικές αναλογίες. Μίνιμαλ διακόσμηση με μωσαϊκό, feelgood μουσικές, cocktails με zero waste φιλοσοφία και δική τους pilsner σε συνεργασία με τη Noctua συνθέτουν τον ελκυστικό του χαρακτήρα. Το απλό ποτό στα 7€.

Bar in front of the bar - Rumble in the Jungle
Πετράκη 1, Σύνταγμα, τηλ: 698 063 5896


Διπλή μπαροκατάσταση στην Πετράκη. Από μπρος, το Bar in Front of the Bar, ένα άκρως καλοκαιρινό στέκι με τραπεζάκια έξω, ιδανικό για fine drinking και δοκιμές κοκτέιλ από την λίστα του που αλλάζει κάθε μέρα. Από πίσω – και μέσα – το Rumble in the Jungle, ατμοσφαιρικό, στιλάτο, εξίσου δυνατό σε cocktail list, με ηλεκτρονικές μουσικές για χορό. Διαλέγεις και παίρνεις. Το απλό ποτό στα 7€, κοκτέιλ από 8€.

Juan Rodriguez Bar Compañia de Bebida
Παλλάδος 3, Ψυρρή, τηλ: 21 0322 4496



Με διακόσμηση που θυμίζει Λατινική Αμερική των αρχών του προηγούμενου αιώνα, το Juan είναι αναμφίβολα από τα πιο όμορφα μπαρ της πόλης. Αν και μικρό, κλείνει μέσα του μπόλικο ξεσάλωμα, ψαγμένα spirits για δοκιμές και πρωτότυπα κοκτέιλ. Djs εναλλάσσονται καθημερινά για μουσικές που καλύπτουν κάθε γούστο – πλην ελληνικών, ενώ στη μπάρα γίνεται σταθερά «παιχνίδι». Το απλό ποτό στα 8€, τα κοκτέιλ από 9€.

Barrett
Πρωτογενούς 11, Ψυρρή, τηλ.: 210 3218373

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by barrett (@barrett_athens)



Ένα όνομα, μια μπαρο-ιστορία στην Πρωτογένους, το Barrett εξακολουθεί να αποτελεί την νούμερο ένα επιλογή όσων θέλουν να συναναστραφούν με hipster, εναλλακτικά τυπάκια, αλλά και κυριλέ άτομα που βαρέθηκαν το mainstream και θέλουν να φλερτάρουν. Παίζει μουσικάρες από διαφορετικούς Djs, έχει δική του μπίρα και φτιάχνει κλασικά κοκτέιλ που γίνονται ανάρπαστα. Το απλό ποτό στα 6€, κοκτέιλ από 7€.

Φάλαινα – Nabokov
Ασκληπιού, Εξάρχεια

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Φάλαινα (@falaina_bar)



Τα βάζουμε μαζί γιατί δεν γίνεται να μην πας στο ένα και να μην κάτσεις στο άλλο ή να μην ξεκινήσεις από το άλλο και να μην κάτσεις στο ένα. Δύο από τα πλέον αγαπημένα μπαρ των Εξαρχείων, το καθένα με τον δικό του χαρακτήρα, έχουν κάνει το πεζοδρόμιο ένα υπαίθριο μάζωμα εναλλακτικότητας, παίζουν ωραίες μουσικές και σερβίρουν καθαρά ποτά στα 7€. Η Φάλαινα έχει και ενδιαφέροντα signature cocktails.

Naked Ath.
Πλ. Αγίας Ειρήνης 2, τηλ: 21 0321 9310

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Naked Ath. (@naked_ath)



Μια ανανέωση την ήθελε η Πλατεία Αγίας Ειρήνης κακά τα ψέματα. Και το Naked Ath. της έδωσε άλλον αέρα. "A Little Party Never Killed Nobody" γράφει με νέον σε κεντρικό σημείο του τοίχου και δίκιο έχει, καθώς εδώ η μουσική έχει τον πρώτο λόγο (μαζί με bar food βεβαίως, βεβαίως). Σχεδόν σε καθημερινή βάση οι Djs εναλλάσσονται στα decks τους, φέρνοντας στα αυτιά σου ένα πληθωρικό μουσικό background από soul μέχρι hip hop και από funk μέχρι latin ρυθμούς. Το απλό ποτό στα 7€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v