Τα ωραιότερα café για διάβασμα στην Αθήνα

Ψάχνεις ένα όμορφο café να αράξεις με το βιβλίο σου, και να περάσεις ένα απόγευμα διαβάζοντας και πίνοντας ζεστές σοκολάτες; Μην ψάχνεις άλλο.
Τα ωραιότερα café για διάβασμα στην Αθήνα
της Ηρώς Κουνάδη

Λίγα πράγματα μπορούν να σε κάνουν να νιώσεις τόσο πρωταγωνιστής σε ταινία όσο το να αράζεις με βιβλιαράκι και μια κούπα αχνιστό καφέ μπροστά σου σε ένα café βγαλμένο από τα σκηνικά της Αμελί. Αν η παραπάνω περιγραφή σου ακούγεται το ιδανικό απόγευμα Κυριακής (ή οποιασδήποτε άλλης μέρας, δεν θα τα χαλάσουμε εκεί) έχουμε πέντε φανταστικά café για να το ζήσεις.

Booktalks 
Αρτέμιδος 47 & Αγίου Αλεξάνδρου 58, Παλαιό Φάληρο



Στο αγαπημένο μας βιβλιοπωλείο-café του Παλαιού Φαλήρου τα βιβλία φτάνουν κυριολεκτικά μέχρι το ταβάνι –κάποια μάλιστα κρέμονται από αυτό, ως μέρος του ντεκόρ. Από τις μεγάλες τζαμαρίες του χαζεύεις το αέναο πήγαινε-έλα του φαληριώτικου κέντρου, ενώ αν πετύχεις λιακάδα μπορείς να πιάσεις και τραπεζάκι έξω στο πλακόστρωτο. Εδώ θα βρεις και προτάσεις για τα νέα αγαπημένα σου βιβλία, από μια παρέα συμπαθέστατη –και ιδιαιτέρως διαβαστερή– ενώ το κλίμα είναι φουλ παρεΐστικο και οι βιβλιοσυζητήσεις δίνουν και παίρνουν.

Little Tree 
Καβαλλότι 2, Μακρυγιάννη, τηλ.: 210 9243762



Είναι τόσο όμορφο, που κατά πάσα πιθανότητα το έχεις δει να πρωταγωνιστεί σε ουκ ολίγες φωτογραφίες στο Instagram. Έχει υπέροχη vintage διακόσμηση, μωσαϊκό στο πάτωμα και αφράτες πολυθρόνες για να κουλουριαστείς με το βιβλίο σου ενώ απολαμβάνεις καφεδάκια και νόστιμες χειροποίητες τάρτες, γλυκές και αλμυρές. Βγάζει και τραπεζάκια έξω, στο πλακόστρωτο κάτω από τις φυλλωσιές, ό,τι πρέπει για τα πρώτα ανοιξιάτικα μεσημέρια με βιβλίο ανά χείρας.

Zatopek
Παναγή Τσαλδάρη 209, Καλλιθέα, τηλ.: 21 1735 1013



Και κλείνουμε την τριάδα των αγαπημένων μας book-cafes με μια σχετικά νέα άφιξη, το κουκλίστικο Zatopek της Καλλιθέας, όπου τα ράφια του βιβλιοπωλείου δεν είναι χωριστά, αλλά μέρος της διακόσμησης του café έτσι που να δημιουργούν έναν ονειρικό χώρο στον οποίο ο καφές και τα βιβλία συνυπάρχουν ταυτόχρονα. Στο μενού του θα βρεις, εκτός από αχνιστά καφεδάκια, και μια φανταστική λευκή σοκολάτα με μαστίχα, και μια ποικιλία κρασιών του ελληνικού αμπελώνα σε ποτήρι.

Στυλίτης 
Ηρώων Πολυτεχνείου και Νικομήδειας, Καισαριανή, τηλ: 210 7235572



Μπορεί βιβλιοπωλείο να μην είναι, αλλά είναι τόσο ζεστό και χουχουλιάρικο, που μοιάζει φτιαγμένο για να κουρνιάσεις με το βιβλίο σου σε ένα από τα τραπεζάκια του. Το αγαπημένο μας café-τσαγερί στην Καισαριανή είναι διαμορφωμένου σαν ξύλινο σαλέ, και διακοσμημένο με παλιά σεντούκια, σκάλες, ρολόγια, φωτιστικά, παιχνίδια και άλλες παραμυθένιες αναφορές. Το καφεδάκι μας εδώ συνοδεύουν χειροποίητα μπισκότα, κέικ και τάρτες για έξτρα αίσθηση Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων.

Café Plaka
Τριπόδων 1, Πλάκα, τηλ.: 210 3220388



Υπάρχει καλύτερος τρόπος να υποδεχτείς τις πρώτες ηλιαχτίδες της άνοιξης, από το να αράξεις ένα ηλιόλουστο μεσημέρι με το βιβλιαράκι σου στην ταράτσα του Café Plaka; Θα σου πούμε εμείς: Δεν υπάρχει. Στα γαλάζια τραπεζάκια του πλάι στα λουλουδιασμένα παρτέρια καταφτάνουν καφεδάκια και φρέσκοι χυμοί, ενώ αν πεινάσεις παίζουν και ωραία αλμυρά και γλυκά τσιμπολογήματα. Συμπαθητικό και cozy είναι και το εσωτερικό του, στο οποίο η σχεδόν μόνιμη παρουσία τουριστοπαρεών δημιουργεί ωραίο κλίμα διακοπών.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v