Μέρη για να βγεις σόλο στην Αθήνα

Έχουν όλοι οι φίλοι σου σχέση; Βαρέθηκες το binge watching του σαββατόβραδου; Ε, μην ντρέπεσαι, βγες μόνος.
Μέρη για να βγεις σόλο στην Αθήνα

Συμβαίνει καμιά φορά να μην ψήνεται κανείς να βγει Σάββατο βράδυ, εκτός από εσένα. Θέλεις να βγεις κολασμένα, έχεις στείλει μέχρι και σε φίλο με τον οποίο έχετε να μιλήσετε μήνες, ωστόσο οι προσπάθειες σου δεν αποφέρουν καρπούς. Μη σκας. Βγες σόλο.

The Lucky Sparrow

Τριπτολέμου 44, Κεραμεικός, τηλ: 697 502 6836

Επιτέλους η ομάδα της Lazy Bulldog Pub επέστρεψε, σε νέο χώρο αυτή τη φορά και συνεχίζει να κάνει αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα: να κακομαθαίνει τους ουρανίσκους μας. Γιατί είναι ιδανικό μέρος για να πας σόλο; Γιατί έχει μια τεραααάστια μπάρα για να πιάσεις θέση, και καλό φαγητό (burgers, fish and chips και λοιπά μπιροπιάτα) σε περίπτωση που θα πας μετά τη δουλειά και σε έχει πιάσει μια λιγούρα.



42 Barstronomy Athens

Κολοκοτρώνη 3, Σύνταγμα (Στοά Μπολάνη), τηλ: +30 213 0052153

Για την καλογυαλισμένη του μπάρα, τα βίντατζ ποτήρια του, το προσωπικό που είναι ντυμένο με γιλέκα, τη μουσική βγαλμένη από soundtrack του Ταραντίνο, τη μπουαζερί στον τοίχο, αξίζει να πας μόνος-η στο 42. Εμείς προτείνουμε να φορέσεις το μπλέιζερ σου και να το ζήσεις πρωταγωνιστής ταινίας του ’50 στην μπάρα, φλερτάροντας τον στόχο σου ενώ πίνεις σε χαμηλό ποτήρι το ψαγμένο σου κοκτέιλ. 



The 7 Jokers

Βουλής 7, Σύνταγμα, τηλ: 21 0321 9225

Σε περίπτωση που θέλεις να γνωρίσεις κόσμο, υπάρχει ένα μαγαζί στο οποίο μπορείς να χαθείς ανάμεσα στο πλήθος και να μην καταλάβει κανείς ότι έχεις έρθεις σόλο, το 7 jokers φυσικά. Τρύπωσε μέσα, απόλαυσε τις μουσικάρες του και, αν είσαι εμβολιασμένος, χόρεψε σε ξέφρενους ρυθμούς. 



Frau 

Φειδίου 6, τηλ: 21 0381 0640

Άλλο ένα μαγαζί στο οποίο μπορείς να πας, να χαθείς στο πλήθος και ίσως να το χαρείς ακόμη περισσότερο από το να πας σε ένα ήσυχο μαγαζί, είναι το Frau. Μέχρι πέρυσι ήταν ένα χαλαρό ήσυχο μπαράκι, από φέτος το καλοκαίρι όμως έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο: έβαλε ξέφρενη τρας μουσική και γέμισε το άλλοτε ήσυχο στενάκι της Φειδίου με κόσμο έτοιμο για πάρτι. Αν πας μόνος αυξάνεις εκθετικά τις πιθανότητες να πιάσεις θέση «κοντά» στη μουσική. 



LOT 51

Παπαδιαμαντοπούλου 24Β, Ιλίσια, τηλ: 693 733 7066

Το LOT, ενώ ουσιαστικά βγάζει τραπεζάκια έξω, έχει και κάτι κερκίδες με μαξιλάρια ιδανικές για άραγμα· ναι, ακόμη και σόλο άραγμα. Θα ακούσεις έμπειρες μουσικές, θα πιείς καθαρά κοκτεϊλάκια ή σπάνιες μπίρες κι αν βαρεθείς, έχει και έναν προτζέκτορα ο οποίος προβάλει διάφορα βίντεο.



Baba Au Rum 

Κλειτίου 6, Μοναστηράκι, τηλ: 2117109140

Πραγματικά, έχεις χίλιους-δυο λόγους να πας στο Baba Au Rum:  από το γεγονός ότι είναι ένα από τα 50 καλύτερα 50 μπαρ του πλανήτη για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, μέχρι το ότι σερβίρει το γευστικότερο και δυνατότερο ζόμπι της Αθήνας. Έχει μπάρα έξω, έχει και μπάρα μέσα, έχει και ιδιαίτερα κοκτέιλ, έχει και πρίμιουμ ρούμια, είναι και για παρεΐστικες, αλλά και για σόλο καταστάσεις.



Biggie Bar

Πλάτωνος 7, Χαλάνδρι, τηλ: 21 0684 4363

Ειδικά αν είσαι φαν του μουσικού είδους που έχει κατακτήσει αυτή την στιγμή τον κόσμο, του ραπ δηλαδή, το Biggie είναι το ιδανικό μέρος για να αράξεις και πιείς το ποτάκι σου. Το προσωπικό του εξαιρετικά αυτού φιλόξενου μπαρ θα σου φερθεί σαν να σε ξέρει κι από χθες -με την καλή έννοια- και στοιχηματίζουμε πως δε θα νιώσεις ούτε μία στιγμή άβολα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v