Όσα μπορούμε να δούμε σε live streaming

Ανοίγουμε την smart tv που πήραμε στην πρώτη καραντίνα, παίρνουμε και το ριχτάρι που αγοράσαμε στη δεύτερη και παρακολουθούμε τα παρακάτω events.
Όσα μπορούμε να δούμε σε live streaming
Αυτό που περιμέναμε έγινε∙ μπήκαμε σε δεύτερο λοκντάουν και πλέον πιο προετοιμασμένοι και με όπλα στη φαρέτρα μας, προσπαθούμε να την παλέψουμε στο σπίτι. Η πρώτη καραντίνα εξανάγκασε τους καλλιτέχνες να βρουν εναλλακτικούς τρόπους να μας ψυχαγωγήσουν και οι άνθρωποι έκαναν το καλύτερο που μπορούν. 

Ας τους στηρίξουμε όσο μπορούμε παρακολουθώντας κάποια από τις παρακάτω εκδηλώσεις.

«Σ΄ εσάς που με ακούτε» το Σάββατο 21 Νοεμβρίου

Απευθείας από τη Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος» του Εθνικού Θεάτρου, στις 20:30, έρχεται στις οθόνες μας το έργο της Λούλας Αναγνωστάκη «Σ΄ εσάς που με ακούτε», σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Αβρανά.

Η απευθείας μετάδοση θα είναι διαθέσιμη στη σελίδα: livestream.n-t.gr με αγορά ηλεκτρονικού εισιτηρίου. 

Τιμή εισιτηρίου: 8€

Ώρα έναρξης: 20:30

Διάρκεια παράστασης: 1 ώρα και 20 λεπτά

Βερολίνο του 2001: Η πόλη φλέγεται από συλλαλητήρια, επεισόδια και βία. Σε ένα μικρό δωμάτιο τα πρόσωπα παίρνουν μέρος σε μια φανταστική διαδήλωση. Ο Άγης, συγγραφέας, συμμετέχει σ’ ένα φόρουμ και προτείνει στους άλλους να μιλήσουν δοκιμαστικά. Μιλάνε σ’ ένα φανταστικό πλήθος, σαν να βρίσκονται σε μια γενική δοκιμή. Μέσα από αυτό το «παιχνίδι» παρασυρόμενοι, αποκαλύπτουν τις μεγαλύτερες αλήθειες τους, αλλά και την αγωνία τους να επιβιώσουν σε έναν κόσμο εχθρικό.

«Ευρυδίκη» στις 22 Νοεμβρίου

Η Ευρυδίκη της Sarah Ruhl σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου, μία από τις σημαντικότερες παραστάσεις της τελευταίας δεκαετίας για το θέατρο Πορεία, με πολλά βραβεία και εξαιρετικές κριτικές, επιστρέφει και ξανασυστήνεται στο κοινό με έναν εξαιρετικό θίασο.

Συγκινητικό και σκηνοθετημένο ως underground μιούζικαλ, με την πρωτότυπη μουσική της Κατερίνας Πολέμη να ερμηνεύεται ζωντανά επί σκηνής από ένα εμπνευσμένο σύνολο ηθοποιών και μουσικών. Εδώ, αγοράζετε το εισιτήριό ας και βλέπετε την παράσταση.

Τιμή Εισιτηρίου: 10 ευρώ

Ώρα έναρξης: 21.00

Διάρκεια παράστασης: 100 λεπτά, χωρίς διάλειμμα

Η πολυβραβευμένη Αμερικανή συγγραφέας και υποψήφια για βραβείο Pulitzer, Sarah Ruhl, δανείζεται τον πασίγνωστο μύθο του Ορφέα και της Ευρυδίκης, για να γράψει ένα σύγχρονο έργο που μιλάει με χιούμορ και ευαισθησία για την παντοτινή αγάπη και τα λεπτά όρια που χωρίζουν τη ζωή από τον θάνατο.

«Το θείο τραγί» στις 28 Νοεμβρίου

Η παράσταση αποτελεί ένα ταυτόχρονα θεατρικό και μουσικό γεγονός. Ηθοποιός και μουσικοί συμπράττουν ζωντανά επί σκηνής. Το θείο τραγί  του Γιάννη Σκαρίμπα σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη, θα προβληθεί από τη livestreaming πλατφόρμα του θεάτρου Πορεία. Αγορά εισιτηρίων και θέαση της παράστασης, εδώ

Τιμή Εισιτηρίου: 7 ευρώ

Ώρα έναρξης: 21.00

Διάρκεια παράστασης: 60 λεπτά, χωρίς διάλειμμα

Ένας αλήτης, ένας προκλητικός, ένας εχθρός του καθωσπρεπισμού επιστρέφει στα πάτρια εδάφη για μια παλιά του αγάπη, που παντρεμένη τώρα πια μ’ έναν πλούσιο αστό, ζει την «ευτυχία» μιας «γεμάτης» ζωής. Ο αντι-ήρωας αυτός ραδιουργεί σωτήρια εναντίον μιας δοσμένης συνταγής που καθιστά τους ανθρώπους κοινωνικά «κανονικούς», απεγνωσμένα «υγιείς» και κάλπικα γεμάτους.

«Αρίστος» στις 29 Νοεμβρίου

Η βραβευμένη παράσταση του Γιώργου Παπαγεωργίου (βασισμένη στο μυθιστόρημα του Θωμά Κοροβίνη «Ο Γύρος του Θανάτου»), με κεντρικό θέμα τη ζωή του Αριστείδη Παγκρατίδη, του φερόμενου ως «Δράκου του Σέιχ Σου», έρχεται σε σκηνοθεσία Γιώργου Παπαγεωργίου στο Θέατρο Πορεία, για μια μοναδική live streaming προβολή την Κυριακή 29 Νοεμβρίου. Δείτε την παράσταση κι αγοράσετε το εισιτήριο σας εδώ

Τιμή Εισιτηρίου: 7 ευρώ

Ώρα έναρξης: 21.00

Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά, χωρίς διάλειμμα

Εννέα χαρακτήρες που συνδέονται με τον Αριστείδη Παγκρατίδη, μέσα από τις χειμαρρώδεις, υποβλητικές εξομολογήσεις τους, μιλώντας διαφορετικές γλώσσες, ανάλογα με τα βιώματα, τον χαρακτήρα και τον ρόλο τους, συνθέτουν το προφίλ του “Αρίστου”.

Ο φίλος από την Τούμπα, η παραδουλεύτρα γειτόνισσα της μάνας του, ένας αχθοφόρος του λιμανιού, ο παρακρατικός δοσίλογος περιπτεράς, ένας χωροφύλακας δημοκρατικών φρονημάτων, ένας συντηρητικός αστός της παραλίας, το αφεντικό του σε ένα λαϊκό πανηγύρι, η τραβεστί Λολό και μία λαϊκή τραγουδίστρια - οι δύο έρωτες του, ερμηνευμένοι επί σκηνής από τρεις ηθοποιούς.

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

«Venture Into Cures» από τον Eddie Vedder στις 18 Νοεμβρίου

Η Billie Eilish, ο Willie Nelson, ο Adam Levine των Maroon 5, καθώς και πολλοί άλλοι, θα τραγουδήσουν στο ψηφιακό event του τραγουδιστή των Pearl Jam, Eddie Vedder με τίτλο «Venture Into Cures». Η συναυλία θα έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα, καθώς στόχος είναι να συγκεντρωθούν χρήματα για τη θεραπεία της Πομφολυγώδους Επιδερμόλυσης. Ο Eddie Vedder θα τραγουδήσει για πρώτη φορά «επί σκηνής» το νέο του τραγούδι, με τίτλο «Matter of Time», ενώ θα ερμηνεύσει μία νέα εκδοχή του «Say Hi». Το show ξεκινά στις 3 το πρωί, ώρα Ελλάδος. Εκτός των τραγουδιστών, Θα εμφανιστούν ηθοποιοί και παρουσιαστές, όπως ο David Letterman, ο Chris Hemsworth, ο Adam Sandler, ο Bradley Cooper και άλλοι. Περισσότερες πληροφορίες εδώ. 

ΤΑΦ ΛΑΘΟΣ With Full Band στις 22 Νοεμβρίου

Την Κυριακή 22 Νοεμβρίου στις 21.00, ο ΤΑΦ ΛΑΘΟΣ, αγαπημένος καλλιτέχνης της ραπ εγχώριας σκηνής με τεράστιο διαδικτυακό following, έρχεται στον Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) για μια δυνατή συναυλία στο πλαίσιο της σειράς Μusic Escapades. Η συναυλία θα μεταδοθεί μέσω live streaming στην ιστοσελίδα του ΚΠΙΣΝ, στη σελίδα του στο Facebook και στο κανάλι του στο YouTube

Τα «Ηλεκτρικά» των ΠΥΞ ΛΑΞ στις 29 Νοεμβρίου 

Την Κυριακή 29 Νοεμβρίου στις 21:00, η διαχρονική μπάντα ΠΥΞ ΛΑΞ, θα παρουσιάσει μία live streaming παράσταση σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Μια βραδιά γεμάτη ενέργεια, με ηλεκτρικό ήχο, αναμνήσεις αλλά και ανάγκη για σμίξιμο – έστω και από απόσταση. Η συναυλία θα έχει διαδραστικό χαρακτήρα καθώς οι Πυξ Λαξ θα παρακολουθούν ζωντανά από το θέατρο «Χώρος» τα σχόλια που θα μπορούν να στείλουν οι ακροατές μέσω της πλατφόρμας του live streaming. Εισιτήρια εδώ.

Φοίβος Δεληβοριάς στη 1 Δεκεμβρίου

Φέτος, και για πρώτη φορά λόγω των συνθηκών, ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ζωντανεύει στις οθόνες μας. Όλοι, όπου κι αν βρίσκονται, θα έχουν τη δυνατότητα να ζήσουν την εμπειρία των Χριστουγέννων, αφού ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του ΚΠΙΣΝ ζωντανεύει ψηφιακά μέσα από την ιστοσελίδα του ΚΠΙΣΝ (www.SNFCC.org), το κανάλι του στο YouTube και τη σελίδα του στο Facebook. Στη φετινή εκδήλωση μπροστάρης θα είναι ο Φοίβος Δεληβοριάς που θα ερμηνεύσει αγαπημένα τραγούδια σε μια online παράσταση εμπνευσμένη από την πολυαγαπημένη «Ταράτσα του Φοίβου» και προσαρμοσμένη για το ΚΠΙΣΝ. Η μοναδική γιορτή θα μεταδοθεί μέσω live streaming την Τρίτη 1η Δεκεμβρίου στις 19:00. Προσεχώς περισσότερες πληροφορίες για τη μετάδοση της συναυλίας
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v