10 σημεία με απίστευτη θέα στην Αθήνα

Από το κέντρο της πόλης μέχρι την Πετρούπολη κι από εκεί στον Υμηττό, αυτά τα σημεία είναι ό,τι πρέπει για να θαυμάσεις όπως πρέπει την Αθήνα από ψηλά.
10 σημεία με απίστευτη θέα στην Αθήνα

Σαν την κοιτάς από ψηλά μοιάζει η Αθήνα με ζωγραφιά;

Το συζητάμε, πάντως σε κάθε περίπτωση είναι όμορφη και εντυπωσιακή, ιδιαίτερα όταν η νύχτα ρίχνει το πέπλο της και ο Παρθενώνας φωτίζεται.

Αν ψάχνεις λοιπόν τα μέρη για να την απολαύσεις με το νυχτερινό της φόρεμα, τότε σου έχουμε δέκα προτάσεις.

Εθνικό Αστεροσκοπείο

Last sunset colors

Ανεμπόδιστη και απίστευτη θέα στην Ακρόπολη, αλλά και σε όλη την Αθήνα που από εδώ μοιάζει σαν μικρογραφία. Παράλληλα, ένας από τα λίγα σημεία που συνδυάζουν θέα, αλλά και αστρονομικό ενδιαφέρον μέσα από τις δωρεάν περιηγήσεις που διοργανώνει. Έλα εδώ από νωρίς, για πικ νικ στον λόφο και ρομαντικό ηλιοβασίλεμα.

Άρειος Πάγος

Spring in Athens - Greece

Στο πέτρινο λοφάκι που οι κάτοικοι της πόλης αποκαλούν «Βραχάκια», η θέα είναι υπέροχη τις νυχτερινές ώρες, οπότε και μπορείτε να δείτε όλη την κεντρική, βόρεια και ανατολική Αττική φωτισμένη. Στα συν, η γειτνίαση με τον Ιερό Βράχο. Και εδώ το πικ νικ με μπύρες και σνακ είναι καλή ιδέα αν θες σαν αράξεις για ώρες.

Λυκαβηττός

Lycabettus View

Ωπ, τι έχουμε εδώ; Το περίμενες αυτό ε; Λογικό. Προφανώς και ο λόφος του Λυκαβηττού είναι ΤΟ σημείο για να θαυμάσεις από τα 300 μέτρα υψόμετρο την πανοραμική μαγεία μιας πόλης που φωτίζεται, αλλά και ένα συγκλονιστικό ηλιοβασίλεμα με τον ήλιο να βουτά στη θάλασσα.

Λόφος του Στρέφη

Athens, Greece.

Πάρε την ανηφόρα από τα σκαλάκια της Καλλιδρομίου για να απολαύσεις όμορφη θέα στην πόλη από πολλά επίπεδα. Πρώτο το γήπεδο του Αστέρα, για δυτικά προάστια στο πιάτο, και μετά μέσα από το χωμάτινο μονοπάτι στα δυο ψηλότερα βράχια του λόφου, ιδανικά για ολιγόλεπτο άραγμα και χάζι απέναντι στον Λυκαβηττό και φυσικά θέα 360 μοιρών στην Αθήνα.

Υμηττός

Victory (a new beginning): 1/365

Εκεί, ψηλά στον Υμ… οκ, το έχεις ακούσει το ποιηματάκι αυτό, προχωράμε. Μπόλικες πεζοπορικές διαδρομές, από τις οποίες αποκαλύπτεται και μια νέα ενδιαφέρουσα θέα στην πόλη από ψηλά, περιλαμβάνει το «βουνό της Αθήνας». Στα πιο «χαμηλά», στις παρυφές του βουνού, στην περιοχή της Ηλιούπολης που ονομάζεται Αστυνομικά, θα απολαύσεις επίσης όμορφη θέα στην πόλη. Για στάση δροσιάς και τσιμπολογήματος, σταθερή αξία οι υπαίθριοι πάγκοι της Καλοπούλας.

Πετρούπολη

Brilliant skies over Athens.

Πέρα από ενδιαφέρουσα πιάτσα για νυχτοπερπατήματα, η Πετρούπολη έχει το προνόμιο της υπέροχης θέας της πόλης στο «πιάτο» της.  Από πού; Μα φυσικά από τα δύο από τα κορυφαία μέρη για να την απολαύσεις όπως πρέπει: το Terra Petra και το Άπολις. Στο πρώτο θα βρεις ένα Music Café, ένα jazz bar και ένα club restaurant, στο δεύτερο ένα all day στέκι με café και ένα ωραιότατο bar restaurant.

Αττικό Άλσος

Η πολυπληθής ομάδα ανηφορίζει

Ψηλά στα Τουρκοβούνια πάνω από το Γαλάτσι, το Αττικό Άλσος έχει, εκτός από άφθονες διαδρομές και παγκάκια στρατηγικά τοποθετημένα στη σκιά των δέντρων του για να ξαποστάσεις, δύο τέλεια σημεία με πανοραμική θέα στην πόλη. Πού; Θα τα βρεις στον χάρτη εδώ κι εδώ. 2-0.

Στο GB Rood Garden



Δεν είναι για κάθε μέρα, δεν είναι καν για κάθε μήνα, είναι όμως για μια φορά στο τόσο και πραγματικά αξίζει. Η ταράτσα του Grande Bretagne είναι η αριστοκρατική έξοδος που αξίζει σε εσένα και στο ταίρι σου για ειδικές περιστάσεις – ποτό ή δείπνο - και προσφέρει απλόχερα υπέροχη θέα σε Ακρόπολη και Βουλή. 

Στο Couleur Locale



Πιο χαλαρό, πιο απενοχοποιημένο, το μπαρ της Νορμανού είναι ένας ζωηρός χώρος με νεανικό πρόσημο, ωραία κοκτέιλ και απίστευτη θέα στην Ακρόπολη και στις ιστορικές γειτονιές γύρω από τον ιερό βράχο. Ανοίγει από νωρίς το πρωί για καφεδάκι και σνακ και συνεχίζει με εξωτικά κοκτέιλ και καλοφτιαγμένα classics

Στο A for Athens



Από τα πρώτα μπαρ που προσέφεραν απλόχερα θέα στον Ιερό Βράχο, το rooftop του ξενοδοχείου στην πλατεία του Μοναστηρακίου δεν σου αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης. Είναι μια ανάσα από την Ακρόπολη και αυτό είναι αρκετό. Και εδώ έρχεσαι από το πρωί για καφεδάκι, ή το βράδυ για ποτό και τσιμπολόγημα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v