Χαλαρά ποτά σε πλατείες και πεζοδρόμους

Αράζουμε σε τραπεζάκια σε πλατείες και πεζοδρόμους της Αθήνας, παραγγέλνουμε κοκτέιλ και περνάμε τέλεια.
Χαλαρά ποτά σε πλατείες και πεζοδρόμους
Heteroclito
Φωκίωνος 2 και Πετράκη, κέντρο, τηλ.: 210 3239406
Ξεκινάμε πολύ ρομαντικά, με ένα από τα ομορφότερα wine bars του κέντρου. Αράζουμε στα τραπεζάκια που απλώνει στον πεζόδρομο της Πετράκη – λίγο νωρίς βέβαια, αν θέλουμε να βρούμε τραπεζάκια ελεύθερα – και απολαμβάνουμε εκπληκτικές ελληνικές ετικέτες κρασιού, πολλές από τις οποίες προσφέρονται και σε ποτήρι. (Το μενού με τις ετικέτες αυτές αλλάζει τακτικά, και το έμπειρο προσωπικό θα σας βοηθήσει να βρείτε τι σας ταιριάζει περισσότερο.) Οι τιμές των ποτηριών κυμαίνονται στα 4€ με 8,50€ το ποτήρι, ενώ υπάρχου και ψαγμένα μεζεδάκια και τυριά για να συνοδεύσετε το κρασί σας.

Πάροτ
Τιμοθέου 7, Παγκράτι, τηλ: 21 0821 1800
Το Παγκράτι είναι από τα απόλυτα χοτ σποτ της πόλης. Το Πάροτ, βέβαια, είναι η επιλογή για τους πιο ψαγμένους. Ο πεζόδρομός του είναι σχετικά πιο underground και στις πολύχρωμες καρέκλες που απλώνει πάνω του, πίνουμε πολύ ωραία κοκτέιλ, ακούμε μουσικές εξίσου ιδιαίτερες με όλο το προφίλ του μαγαζιού, και γινόμαστε για λίγο κι εμείς παπαγάλοι: πολύχρωμα, πανέμορφα πλάσματα που ψοφάνε για επικοινωνία. Πάρτε την παρέα και φύγατε. (Τα ποτά ξεκινούν από 5€, ενώ τα κοκτέιλ από 7€.)

Σέλας
Καλλικράτους και Μεθώνης 19, τηλ: 21 1401 7760
Όμορφο πεζοδρομάκι, δυο βήματα από την στάση ‘Καλλιδρομίου’, που γεμίζει από κουλ κόσμο, που λέει κουλ πράγματα, ακούγοντας κουλ μουσική. Ο χώρος έξω είναι ό,τι πρέπει για να δροσιστούμε από την ανελέητη αθηναΐκή ζέστη του καλοκαιριού, κάτω από πρασινάδες και με μια παγωμένη μπύρα στο χέρι. Οι τιμές της μπύρας ξεκινούν από 4€, ενώ το απλό ποτό βρίσκεται στα 6€.

Μπλε Παπαγάλος
Λεωνίδου 31, Πλατεία Αυδή, τηλ: 2110121099
Σταθερά από τις πιο αγαπημένες επιλογές στο Μεταξουργείο—και είναι μεγάλο ζήτημα αυτό, κάποιος θα ‘λεγε ότι όλες οι επιλογές του Μεταξουργείου είναι αγαπημένες. Ο Παπαγάλος, όμως, είναι τέλειος χειμώνα-καλοκαίρι, μιας και τα έξω τραπεζάκια του αποτελούν μια όαση δροσιάς. Έξτρα πόντοι δροσιάς για τα πολύ ωραία κοκτέιλ του (από 8€, το απλό ποτό στα 6€), αλλά και για την αισθητική, που είναι κάτι ανάμεσα σε μπαράκι για εικοσάχρονους και σαλόνι κουλ κοκέτας γιαγιάς. Ναι, αυτός είναι ένας συνδυασμός που υπάρχει, και μας αρέσει πολύ.

Tyco
Ρόμβης 11, Αθήνα, τηλ: 21 1182 3343
Κι αν δεν θες να κάτσεις σώνει και καλά, πάντα υπάρχει το Tyco. Take your cocktail out, δηλαδή. Το κοκτέιλ-στο-χέρι είναι από τις τελευταίες μόδες που έσκασαν στην Αθήνα, μόνο που σε αντίθεση με άλλες μόδες, αυτή δε θέλουμε να φύγει ποτέ. Τα κοκτέιλ του Tyco είναι σούπερ – είτε πάρεις κάτι κλασικό, είτε ένα από τα signature – και είναι επίσης σούπερ φτηνά· γύρω στα 5 με 6€ θα σου κοστίσουν. Αν, πάντως, δεν σε ψήνει και τόσο να περπατάς και να πίνεις, κάθεσαι κι εκεί. ειδικά τα σαββατοκύριακα, όλο και κάποιο παρτάκι θα παίζει στον πεζόδρομο.

Alcohole
Ελβετίας 21, Αγία Παρασκευή
Δεύτερο χτύπημα για κοκτέιλ στο χέρι, επειδή, όπως είπαμε, μας εξιτάρει η ιδέα. Κι εδώ υπάρχουν πάνω από πενήντα διαφορετικά κοκτέιλ που σ’ τα φτιάχνουν στο πι και φι, σου τα βάζουν σε πλαστικό ποτηράκι κι εσύ πας να αράξεις με την παρέα στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής. Οι τιμές των κοκτέιλ κυμαίνονται στα 5€ - ναι, ακόμα και το Zombie. Και είναι καλό Zombie.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v