Τα καλοκαιρινά μπαράκια που θα λικνίσουν το κορμάκι σου

Καλοκαίρι χωρίς χορό δεν νοείται. Αυτές οι μπάρες διεκδικούν μερίδιο από τις χορευτικές νύχτες σου. Και πρέπει να τους το δώσεις.
Εξωτικά κοκτέιλ, κεφάτη διάθεση, ωραίος κόσμος, αυλές και φοίνικες καρδιά μου.
Μπαράκια με ωραίες μουσικές, που εγγυημένα θα κάνουν τους γλουτούς σου να πάνε ανεπαίσθητα πέρα –δώθε.
Αν μάλιστα είναι και γυμνασμένοι, τότε ακόμα καλύτερα

Loukoumi Bar
Πλατεία Αβησσυνίας 3, Μοναστηράκι
Άνοιξε το δρόμο για την… ταρατσοδιασκέδαση στο κέντρο και συνεχίζει ακάθεκτο στην Πλατεία Αβησσυνίας να φιλοξενεί ένα κάρο events – χορευτικά και μη – αλλά και εκθέσεις, σεμινάρια, bazaar κ.α. Για το καλοκαίρι εγκαινιάζει τα Monday’s Afternoon Parties με afro Cuban και Dub ρυθμούς, τα οποία κάθε εβδομάδα θα αλλάζουν είδος μουσικής στα decks, πάντα με χορευτικό πρόσημο. Το απλό ποτό κοστίζει 6€, τα κοκτέιλ ξεκινούν από 8€ και περιλαμβάνουν αρκετές signature επιλογές.
Monkey
Παναγή Τσαλδάρη 32-34, Μελίσσια
Κεφάτο μπαράκι στην εν πολλοίς άγνωστη περιοχή των Μελισσίων, το Monkey κλείνει επτά χρόνια παρουσίας και ακολουθεί την φιλοσοφία του νησιώτικου spot με μικρό εσωτερικό χώρο και τραπεζάκια στην πράσινη αυλή του και προσφέρει μπόλικα καλοκαιρινά λικνίσματα, υπό τους ήχους ροκ – κυρίως – αλλά και soul funk μουσικών από τα 70s, 80s και 90s, χωρίς να λέει όχι στην ηλεκτρονική μουσική. Η λίστα των κοκτέιλ είναι πλούσια και ανανεώνεται διαρκώς. Το απλό ποτό κοστίζει 6,5€ τα κοκτέιλ ξεκινούν από 7€.
White Monkey
Γρ. Γυφτοπούλου 6, Χαλάνδρι
Μια άλλη μαϊμού – λευκή αυτή τη φορά – κατοικοεδρεύει στον πεζόδρομο της Γυφτοπούλου και φέρνει στο καλοκαίρι μας κάτι από Χαβάη και tropical κλίμα. Το White Monkey είναι ντυμένο με μπαμπού, αγαπά τα tiki cocktails και τα ρούμια και παίζει κατά βάση rock and roll μουσικές που εγγγυώνται χορό στον εσωτερικό του χώρο. Συχνά είναι και τα parties από ομάδες, όπως εκείνα που εστιάζουν στα 80s και 90s από την ομάδα A Night To Remember. Το απλό ποτό κοστίζει 7€, τα κοκτέιλ ξεκινούν από 8€.
Spoiled
Μεγ. Αλεξάνδρου 18, Δάφνη
H Δάφνη μας… κακομαθαίνει και δεν της το’χαμε με ένα μπαράκι – όαση στο οποίο φτιάχνονται ωραιότατα κοκτέιλ με homemade υλικά, ενώ όλο και κάποιο πάρτι στήνεται με πάσα αφορμή και διάθεση άκρως χορευτική. Μας αρέσουν οι Κυριακές με τις ροκ και σόουλ μουσικές, τα “beach parties” που παρά την παντελή έλλειψη παραλίας (προφανώς) δεν υστερούν σε καλοκαιρινή διάθεση, και τα pop up events με διάφορα spirits να πρωταγωνιστούν στη μπάρα μέσα από signature κοκτέιλ δημιουργίες. Τι απλό ποτό κοστίζει 6€, τα κοκτέιλ ξεκινούν από 7€.
Boiler
Βλαχάβα 9, Μοναστηράκι
Σκοτεινό και γοητευτικό, με βιομηχανικό design, βερολινέζικη ατμόσφαιρα, καφάσια αντί τραπεζιών στο δρομάκι και self service λογική στην μπάρα το Boiler συγκεντρώνει νεαρόκοσμο που γουστάρει να χορεύει σε σκοτεινούς ήχους και να λικνίζεται χαλαρά σε live εμφανίσεις από post punk μπάντες που φιλοξενούνται συχνά εδώ.
Δραχμή
Ανθίμου Γαζή 9, Κέντρο
Επιστροφή στη Δραχμή; Φυσικά αν πρόκειται για το εν λόγω μπαρ της Καρύτση, με το καλλιτεχνίζον κοινό, την ωραία αυλή και τα καθαρά ποτά. Η Δραχμή παίρνει τα πάνω της τους καλοκαιρινούς μήνες όπου το τζέρτζελο μεταφέρεται έξω στον δρόμο, ευνοείται από τον διαχωρισμό της σε δύο αντικρυστά μπαρ, παίζει μουσικές για κάθε γούστο (από φανκ μέχρι ροκ) και μαζεύει πλήθος νεαρόκοσμου. Το απλό ποτό κοστίζει 7€, τα κοκτέιλ ξεκινούν από 8€.
Juan Rodriguez
Παλλάδος 3, Ψυρρή
Τι γυρεύει ο Παναμάς στου Ψυρρή; Τον φέρνει το εν λόγω μπαρ με την εξωτική διάθεση και τους φοίνικες, το οποίο μας καλεί να απολαύσουμε ένα κοκτέιλ με βάση το ρούμι και την τεκίλα (όχι ότι δεν έχει και άλλα, αλλά αυτά ταιριάζουν με το κλίμα) και να χορέψουμε υπό τους κεφάτους ήχους εγχώριων Djs οι οποίοι καταλαμβάνουν τα decks του καθημερινές και Σαββατοκύριακα και εναλάσσονται διαρκώς. Τις Κυριακές για παράδειγμα, τα βινύλια πρωταγωνιστούν, ενώ τις Τετάρτες παρελαύνουν οι DJ Snatch, Quentin, Tasos StarMyan και PlayMo Bill Kominos. Το απλό ποτό κοστίζει 7€, τα κοκτέιλ ξεκινούν από 7€.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v