5 ζωηρά μπαράκια για την παρέα

Μπαράκια που χορεύουν, μπαράκια που ροκάρουν, μπαράκια γεμάτα κόσμο που φλερτάρει στην μπάρα. Ναι, κι απ’ αυτά έχουμε.

Ωραία είναι και τα ήσυχα μέρη, που μαζεύεται η παρέα από το απόγευμα για να τα πει και να τα πιεί, αλλά μερικές φορές θέλεις πράγματα πιο ανεβασμένα, που έλεγε και το παλιό άσμα. Πού θα τα βρεις; Στα μπαράκια που ακολουθούν.

Barrett
Πρωτογένους 11, Ψυρρή, τηλ.: 210 3218373

Αν ψάχναμε την συνταγή της επιτυχίας για ένα μπαρ, το Barrett θα αποτελούσε case study. Μονίμως γεμάτο και μονίμως κεφάτο, το Barrett ανοίγει από τις 11.00 το πρωί για να σερβίρει ωραία καφεδάκια, και «ζωντανεύει» πραγματικά με το που πέσει η νύχα, με hip πάρτι και ωραίες indie μουσικές. Έχει και ωραιότατες τιμές (στα 6€ το απλό ποτό, στα 7,50€ τα κοκτέιλ) και εξίσου ζωηρούς γείτονες, αν θέλετε να κάνετε την σαββατιάτικη έξοδο… μπαρότσαρκα

Μπρίκι
Δορυλαίου 6, Πλατεία Μαβίλη, τηλ.: 210 6452380

Υπάρχει κανείς που δεν το ξέρει; Αγαπημένος προορισμός των Αθηναίων που έχουν πατήσει τα 30, και οι οποίοι καταλήγουν σχεδόν πάντα εδώ για τα τελευταία ποτά αφού έχουν γυρίσει όλα τα νεό-hip μπαράκια της πόλης, το Μπρίκι έχει κάθε μα κάθε βράδυ τόσο κόσμο που (αν δεν έρθετε είτε αρκετά νωρίς είτε αρκετά αργά) είναι εξαιρετικά πιθανό να μην χωράτε. Οι μουσικές του ροκίζουν –γιατί λίγη αποτοξίνωση από την funk-o-jazz τη χρειαζόμαστε όλοι πού και πού– τα δε ποτά κυμαίνονται στα 7€.

7 Jokers
Βουλής 7, Σύνταγμα, τηλ.: 210 3219225

Στους 30άρηδες που λέγαμε στην από πάνω παράγραφο θυμίζει το Μπρίκι, και όχι άστοχα –είναι δημιουργία του ίδιου ανθρώπου. Μικρό και παρεΐστικο, με τις γνωριμίες να δίνουν και να παίρνουν, και τους θαμώνες να γίνονται όσο περνά η ώρα όλο και εμφανέστερα μια μεγάλη παρέα, το “Jokers” (σκέτο, για τους φίλους) παίζει σούπερ μουσικές και σερβίρει κοκτέιλ, ποτά και μπύρες κάτω από memorabilia και φωτογραφίες μουσικών θρύλων που κοσμούν τους τοίχους του. Το ποτό κοστίζει 7€.

Blackbird
Κλεισόβης 5, Εξάρχεια, τηλ.: 2103300557

Μικρούλι και στιλάτο και συνεχώς γεμάτο (κάναμε κι ένα ποιηματάκι να του αφιερώσουμε) το εξαρχειώτικο Blackbird αγαπάει την καλή ροκ(ίζουσα) μουσική απ’ όπου κι αν προέρχεται. Και Rolling Stones έχουμε ακούσει εδώ, και Skatalites, και Killers, και Offspring, και Eric Clapton, και metal αφιερώματα. Φιλοξενεί καμιά φορά και ωραία live, έχει και καλεσμένους DJs να ζεσταίνουν κι άλλο την ατμόσφαιρα, έχει, τέλος και σούπερ τιμές: στα 5€ το ποτό.

Πλυντήριο
Ορφέως 33 και Δεκελέων, Γκάζι, τηλ.: 698 026 8403

Παίζει αποκλειστικά και μόνο «νοσταλγία» (βλέπε απενοχοποιημένα trash 80s και 90s, και κάτι από 00s όσο περνά η ώρα και ανεβαίνει η διάθεση) και κάνει τον κόσμο να χοροπηδά ασταμάτητα με Spice Girls, Σάκη Ρουβά, Άντζυ Σαμίου, Μακαρένα και Τριαντάφυλλο –γι’ αυτό το αγαπάμε. Ανοίγει μόνο Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο, αυστηρά από τις 23.00 και μετά. Έχει το ποτό στα 5,50€ και το κέφι του αμείωτο μέχρι τις 6.00 το πρωί, ενίοτε και παραπάνω.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v