Πού πίνουμε καλοκαιρινό ποτάκι μετά τη δουλειά;

Πολλοί λόγοι για να πιείς ένα ωραιότατο απογευματινό ποτάκι μετά τη δουλειά, και εξίσου πολλά τα μπαράκια για να το κάνεις στην καλοκαιρινή Αθήνα.
Πού πίνουμε καλοκαιρινό ποτάκι μετά τη δουλειά;
Αποσυμφόρηση από μια έντονη ημέρα, επιστροφή στο σπίτι νωρίς άρα και ύπνος νωρίς, άκακο κάλεσμα στην ζόρικη ή στον ζόρικο συνάδελφο που πάντα αρνείται βραδινό ποτό ή απλά η γοητεία του να πίνεις ποτάκι με γυαλί ηλίου το καλοκαιράκι.

Όποιος και αν είναι ο λόγος για να βρεις όμορφη παρηγοριά στο απογευματινό ξεπόρτισμα για ποτό μετά τη δουλειά, οι διευθύνσεις που προτείνουμε θα σε καλύψουν πλήρως.

The Clumsies

Πραξιτέλους 30, Κέντρο, τηλ: 2103232682

Αγαπημένο στέκι της Πραξιτέλους με χαλαρό σκηνικό και φοβερά κοκτέιλ. Δεν βραβεύτηκε αδίκως ως ένα από τα καλύτερα μπαρ του κόσμου, είναι. Και το απόγευμα είναι η ιδανική ώρα για να το απολαύσεις χωρίς τον χαμό που επικρατεί εδώ τα βράδια. Το απλό ποτό στα 7€, τα εξαιρετικά κοκτέιλ στα 8-12€.

Minnie the Moocher

Τσακάλωφ 6, Κολωνάκι, τηλ.: 210 3641 686

Γενικά το Κολωνάκι έχει ελάχιστα μπαρ με χαρακτήρα, το Minnie the Moocher είναι ένα εξ’ αυτών. Θυμίζει υπόγειο μπαρ της Νέας Υόρκης, έχει τραπεζάκια έξω στην Τσακάλωφ και ωραία χρώματα στους τοίχους, vintage ατμόσφαιρα και σερβίρει δημιουργικά κοκτέιλ, αλλά και ψαγμένα spirits. Ανοίγει από νωρίς το πρωί και σερβίρει και φαγητό αν θέλετε να τσιμπολογήσετε κατιτίς. Το απλό ποτό στα 7€.

Chez Michel

Ηροδότου 15, Κολωνάκι, τηλ: 21 5551 0090

Δεύτερη διεύθυνση με χαρακτήρα στο Κολωνάκι, αυτό το Cafe-bistrot είναι γλυκύτατο, ατμοσφαιρικό και ιδανικό για χαλαρό κρασάκι σε ποτήρι από την πλούσια λίστα που περιλαμβάνει ετικέτες διεθνείς και εγχώριες. Μπορείτε να τα συνοδεύσετε με νοστιμότατα πλατώ αλλαντικών και τυριών ή να μην πάρετε τίποτα και να σας φέρνουν συνοδευτικό… σούσι – ναι, καλά διαβάσατε. Οι τιμές για κρασί σε ποτήρι ξεκινούν από 5€, τα απλά ποτά στα 7€.

Upupa Epops

Αλκμήνης 7, Κ. Πετράλωνα, τηλ: 2121055214

Εξωτικό, με υπέροχη αυλή, το μπαρ που έφερε τα πάνω κάτω στα Κάτω Πετράλωνα αποτελεί ιδανική πρόταση και απογευματινό ποτάκι μετά από μια ζόρικη μέρα στη δουλειά. Δεν δέχεται κρατήσεις, αλλά λογικά θα έχει σαφώς λιγότερο κόσμο εκείνη την ώρα, έτσι ώστε να μπορέσετε να απολαύσετε άνετα ωραιότατα κοκτέιλ και χειροποίητη πίτσα. Το απλό ποτό στα 6€, κοκτέιλ από 7€.

Local/Lazy Bulldog

Τα βάλαμε μαζί γιατί η φιλοσοφία και η ιδιοκτησία τους είναι ίδια: κλασικές παμπ για απογευματινές μπύρες με χαρακτήρα. Η μεν Local βρίσκεται στο Χαλάνδρι και διαθέτει περί τις 10 μπύρες σε βαρέλι από τη ζυθοποιία Αναστασίου με κάποιες γκεστ εμφανίσεις, η δε Lazy στην Τεχνόπολη στο Γκάζι διαθέτει περί τις 20 βρύσες από Ελλάδα, Ευρώπη και Αμερική και σερβίρει νοστιμότατα σνακ και φαγητό. Οι τιμές για ένα δροσερό pint ξεκινούν από 5€ και αυξάνονται αναλόγως σπανιότητας ετικετών.

Odori Vermuteria Di Atene

Σκουλενίου 2, Κέντρο, τηλ: 2103314674

Η πρώτη βερμουτερία της πόλης σε ταξιδεύει στην Ιταλία μέσα από την ρουστίκ διακόσμησή της, έχει φιλόξενη και χαλαρή ατμόσφαιρα και διαθέτει πλούσια γκάμα από κοκτέιλ που στηρίζονται στο βερμούτ, αλλά και κλασικά spirits για να μην μείνει κανείς παραπονεμένος. Το προσεγμένο ιταλικού προσανατολισμού μενού συνοδεύει άψογα τα απογευματινά τσουγκρίσματα, ενώ το απλό ποτό κοστίζει 7€ και τα κοκτέιλ ξεκινούν από 9€.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v