Οι καλύτερες μπιραρίες της Αθήνας

Μπύρες εγχώριες και ξένες, πληθωρικές ποικιλίες, ροκ μουσικές και καλή καρδιά στις απόλυτες ζυθο-διευθύνσεις που οφείλεις να ξέρεις αν είσαι φαν της μπίρας.
Οι καλύτερες μπιραρίες της Αθήνας
Μπιραρίες, beer restaurants και tap rooms γεμίζουν την πόλη… βύνη και λυκίσκο κι εμείς τα γυρνάμε όλα απ’ άκρη σ’άκρη κι από ετικέτα σε ετικέτα, επιλέγοντας τα αγαπημένα μας.

Αλχημιστής
25ης Μαρτίου 130, Πετρούπολη, τηλ: 2167004245
Στον κεντρικότερο δρόμο της Πετρούπολης οι μουσικές «φωνάζουν» ροκ και μέταλ όπως πρέπει, οι κάνουλες βγάζουν επτά σταθερά βαρέλια και 4 guest ελληνικά και ξένα, ενώ ο κατάλογος περιλαμβάνει περισσότερες από 100 ετικέτες σε μπουκάλι. Ο Αλχημιστής διοργανώνει επίσης συχνά live και σερβίρει νόστιμες ποικιλίες κρεατικών, μπέργκερ και σαλάτες για συνοδεία ζύθων, αποδεικνύοντας πώς όταν κάτι το θες πολύ, τότε μια καλή μπύρα συνωμοτεί στο να το αποκτήσεις. Υπολογίστε περί τα 15€ κατ’ άτομο για μπύρα και ποικιλία στη μέση.

Arch Beer House
Eθν. Αντιστάσεως 91, Περιστέρι, τηλ: 2105752992
Ένα πέτρινο κάστρο στον πεζόδρομο της Εθνικής Αντιστάσεως αποτελεί εδώ και δεκαετίες στέκι μπυροκατανάλωσης για «ντόπιους» και μη. Η εσωτερική, άνετη σάλα της Arch με τα μοναστηριακά τραπέζια προσφέρεται στα τρία επίπεδά της για παρεΐστικες μπυροποσίες με το λίτρο ή με το pint συνοδεία εκλεκτών μερίδων από κρεατικά ή fingerfood. Οι μουσικές ροκίζουν και αγαπούν το μέταλ, οι επιλογές σε βαρέλι ξεπερνούν συνήθως τις 20, ενώ για ένα πλήρες τσιμπούσι υπολογίστε περί τα 10-15€/ άτομο με τουλάχιστον δύο μπύρες έκαστος.

Bock Beer Restaurant
Σπύρου Δοντά 9, Μακρυγιάννη, τηλ: 210 9200369
Στον μοντέρνο και άκαπνο εσωτερικό του χώρο, οι μουσικές παίζουν ροκ και μέταλ, η κουζίνα αγαπά την βορειοευρωπαϊκή γαστρονομία και οι μπύρες είναι εκλεκτές και σε μεγάλη ποικιλία. Το Bock  στον ίσκιο της Ακρόπολης, διαθέτει περί τις 70 ετικέτες από διεθνείς και ελληνικές ζυθοποιίες και μικροζυθοποιίες και περί τις πέντε σε βαρέλι, οι οποίες ανανεώνονται συχνά, ενώ δίνει βάση στο μενού του με επιλογές όπως σιγομαγειρεμένο οσομπούκο, χοιρινό σνίτσελ σε κρούστα παρμεζάνας και σνίντσελ μπέργκερ για τους μερακλήδες. Εδώ θα φάτε, θα πιείτε και θα χορτάσετε, με 20-25€ κατ’ άτομο.

Beer Alley
Σμύρνης 10, Νέα Φιλαδέλφεια, τηλ: 21 6800 8449
Στην μίνιμαλ αλλά μεγάλη και πράσινη αυλή του βρίσκουμε καταφύγιο τις ζεστές εκείνες νύχτες του καλοκαιριού και από τα taps του ρέουν ψαγμένοι craft ζύθοι, από ελληνικές και ξένες μικροζυθοποιίες. Ο κατάλογος με τις «μόνιμες» ετικέτες (περί τις 100) είναι πληθωρικός, ενώ την μπυροποσία συνοδεύουν υποδειγματικά χορταστικές ποικιλίες κρεατικών, αλλαντικών και νοστιμότατα μπεργκερ. Ο λογαριασμός στα 15€ κατ’ άτομο για ποικιλία στη μέση και μπυρίτσα.

Beans and Hops
Λεωφ. Ηρακλείου 43, Άνω Πατήσια, τηλ: 2102022026
H πιο φρέσκια άφιξη του… καταλόγου μας βρίσκεται στα Άνω Πατήσια και ανοίγει από νωρίς το πρωί για καφεδάκι στα τραπεζάκια της αυλής του. Εδώ βρίσκουμε περί τις 20 ετικέτες μπίρας από ελληνικές και ξένες μικροζυθοποιίες και περί τα πέντε βαρέλια με ελληνικές και ξένες guest μπίρες, ενώ στις μουσικές ροκ εν ρολ και πανκ ήχοι θα ταλαιπωρήσουν ευχάριστα τα αυτάκια σας. Οι τιμές για τις μπύρες ξεκινούν από 5€ και διαμορφώνονται αναλόγως μεγέθους και σπανιότητας ετικέτας.

Beer Tales
Φωκίωνος Νέγρη 52, τηλ: 21 3025 6151
Η πάντα ζωντανή πιάτσα της Κυψέλης πίνει craft μπύρες και ακούει ροκιές. Συνήθης ύποπτος (και ένοχος); Η συμπαθέστατη μπυραρία της Φωκίωνος Νέγρη, η οποία βγάζει τραπεζάκια έξω και σερβίρει περί τις έξι βαρελίσιες ετικέτες που αλλάζουν συχνά και δεκάδες ακόμα ετικέτες από όλον τον κόσμο σε μπουκάλι. Συνοδεύουμε με ένα ωραιότατο χοιρινό κότσι για δύο άτομα ή μια ποικιλία πουλερικών επίσης για δύο άτομα από το πλούσιο μενού του και δεν πληρώνουμε παραπάνω από 12-15€ κατ’ άτομο.

Green Rose Beer Restaurant
Αιμιλίου Βεάκη 72, Περιστέρι, τηλ: 21 0576 9580
Έφερε πρώτο τις ψαγμένες μπύρες (ελληνικές και ξένες) στην πιάτσα του Περιστερίου προ μερικών ετών και συνεχίζει ακάθεκτο να ενισχύει τον κατάλογό του με ζύθους από όλον τον κόσμο και γεύσεις επιπέδου. Αυθεντική πατατοσαλάτα Βερολίνου με λουκάνικο τσορίθο, Black Angus Burger, σουβλάκι ψαρονέφρι και μπυροποικιλίες συμπεριλαμβάνονται στα χιτ του καταλόγου για μαμ, ενώ στα taps του θα βρείτε 16 βαρέλια και στον κατάλογο περισσότερα από 40 μπουκάλια. Για ένα πλήρες γεύμα, με μπύρα, υπολογίστε περί τα 20€ κατ’ άτομο.

Local
Χαϊμαντά 25, Χαλάνδρι, τηλ: 694 086 4443
H βραβευμένη Pub του Χαλανδρίου δίπλα από την «τοπική» μικροζυθοποιία Αναστασίου, συγκεντρώνει κόσμο και κοσμάκη στο άκαπνο εσωτερικό της, αλλά και στο δροσερό αίθριο το οποίο σφύζει από κόσμο τους καλοκαιρινούς μήνες. Στις περί τις 20 βρύσες της συναντάμε κατά κύριο λόγο τις μπύρες της μικροζυθοποιίας Αναστασίου και κάποια guest βαρέλια, ενώ υπάρχουν αρκετές επιλογές και σε μπουκάλια. Οι τιμές στα pints ξεκινούν από 5€.

Lazy Bulldog
Ορφέως και Περσεφόνης, Γκάζι, τηλ: 697 502 6836
Το «αδερφάκι» της Lazy στο κέντρο της Αθήνας, είναι πιο μεγάλο εσωτερικά, όμως εξίσου άκαπνο και διαθέτει κάποια μεγάλα τραπέζια έξω για χάζι στην «περαντζάδα» της Περσεφόνης. Διαθέτει μεγαλύτερη ποικιλία σε μπύρες από ξένες και εγχώριες ζυθοποιίες, με περίπου 30 βρύσες και 70 ετικέτες σε μπουκάλι και πλούσιο μενού, από το οποίο ξεχωρίζουν τα καλοφτιαγμένα burgers με φρεσκοκομμένες πατάτες με τη φλούδα τους, τα fish and chips και οι χορταστικότατες μπριζόλες (sirloin steak, pork Tomahawk κ.α.). Για μπύρα και κρεατοφαγία, υπολογίστε περί τα 20-25€ κατ’ άτομο.

Pentagram Beer House & Live Music
Πρασίνου Λόφου 5, Πλ. Νέου Ηρακλείου, τηλ: 2155405339
Και όμορφο κήπο έχει για να αράξουμε σε τραπεζάκια με δροσιά, και περί τις 70 ετικέτες σε εμφιαλωμένες και draught μπύρες από Ελλάδα και εξωτερικό και νόστιμο φαγητό με ζουμερά μπεργκερ και κότσι συνοδευόμενα με φρεσκοκομμένες πατάτες και καθημερινά live και dj set που προσανατολίζονται στην ροκ. Το Pentagram τα έχει όλα και… συμφέρει. Υπολογίστε περί τα 10-15€ κατ’ άτομο για ένα γεύμα στη μέση συνοδεία μπύρας.

Λοκάλ 337
Πατησίων 337, Πατήσια, τηλ: 21 0201 1375
Μωσαϊκό στο πάτωμα, ξύλινες καρεκλίτσες στο μπαρ, τραπεζάκια έξω στην Πατησίων, ελληνικές ως επί το πλείστον μπύρες και νόστιμο φαγητό. Η συνταγή αυτού του ατμοσφαιρικού «μπιστρό» στο συγκρότημα “Χαρά” δεν έτυχε, πέτυχε και συνεχίζει να πετυχαίνει. Στα βαρέλια του θα βρείτε τρεις ετικέτες και κάποιες guest κατά περιόδους, ενώ ο κατάλογος με τα μπουκάλια αριθμεί περί τις 10 ετικέτες. Για μπυροκατανάλωση συνοδεία ζουμερών μπέργκερ ή homemade hot dogs υπολογίστε περί τα 10-12€ κατ’ άτομο.

Και ο ζύθος δεν έχει τέλος…

… στην παραδοσιακή James Joyce στο Μοναστηράκι, σταθερή αξία για Guiness αλλά και 8 βαρέλια που αλλάζουν συχνά, στην πάντα γεμάτη Εν Αιθρία στη Νέα Φιλαδέλφεια, στο Berlin by 5 Drunkmen στο Παγκράτι, στο βιομηχανικό Barley Cargo με πάνω από 240 ετικέτες απ’ όλο τον κόσμο στην Κολοκοτρώνη, στο Bites and Pints στο όμορφο αίθριο της Χαϊμαντά στο Χαλάνδρι, στο Beer Academy με τον όμορφο κήπο επίσης στο Χαλάνδρι και στην underground Pulp στο Κουκάκι, αλλά και στο Tap Room της νομαδικής Strange Brew στο Κουκάκι και στην κάβα/self service bar Sorry Mom στην Αγία Παρασκευή.

Πιείτε μπίρα γιατί χανόμαστε!
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v