5 μπαράκια για να ξεχάσεις το τέλος των διακοπών

Σταμάτα να σκρολάρεις μουτρωμένος στο Facebook, και βγες επιτέλους να θυμηθείς ότι μπορεί οι διακοπές να τέλειωσαν, αλλά κι εδώ ωραία είναι.
 

5 μπαράκια για να ξεχάσεις το τέλος των διακοπών

της Ηρώς Κουνάδη

Έλα τώρα, όλοι γυρίσαμε από διακοπές, δεν κάναμε έτσι. Ναι, εντάξει, έτσι κάναμε, απλά γυρίσαμε πριν από ‘σενα και το ξεπεράσαμε, και τώρα μπορούμε να σου κάνουμε τους έξυπνους. Και να σου προτείνουμε πέντε μπαράκια που θα σου θυμίσουν ότι ωραία είναι κι εδώ.

Chelsea
Αρχιμήδους 1 και Πρόκλου, Πλατεία Πλαστήρα, Παγκράτι, τηλ: 21 0756 3374



Είναι εκεί που γίνεται «η φάση», πράγμα που σημαίνει πως κόσμος και λαός πλημμυρίζει το γλυκύτατο, λιλιπούτειο εσωτερικό του, αλλά και τα πεζοδρόμια έξω, όλο το βράδυ. Αν δεν έρθεις (πολύ) νωρίς, θα βρεθείς να κάθεσαι πιθανότατα όρθιος, αλλά δεν θα σε πειράζει, γιατί σχεδόν όλοι αυτό κάνουν, γιατί θα ακούς μουσικάρες –από διαφορετικό DJ κάθε μέρα− και γιατί θα πίνεις το ένα ποτό μετά το άλλο, καθότι θα σου κοστίζουν μόλις 5,50€ το ένα. Χώρια που έτσι στα όρθια ευνοούνται οι ευκαιρίες για νέες γνωριμίες –άλλη γνωστή θεραπεία ενάντια στη μελαγχολία που μας χτυπά την πόρτα.

Barrett
Πρωτογένους 11, Ψυρρή, τηλ.: 210 3218373



Κοσμοσυρροής συνέχεια, το Barrett μαζί με το επίσης αγαπημένο Τρανζίστορ σχεδόν απέναντί του κατάφεραν να κάνουν «πιάτσα» το στενάκι της Πρωτογένους, το οποίο είναι πλέον το πιο κουλ αστικό σκηνικό για νυχτοπερπατήματα που περιλαμβάνουν… τα πάντα, από σφηνάκια και πίτσα στο χέρι, μέχρι χειροποίητο παγωτό και επιστροφή στο μπαρ για περισσότερο αλκοόλ. Το Barrett, που λες, στήνει hip parties με DJs που παίζουν ωραίες ροκ και indie μουσικές, και έχει και το ποτό στα 6€. Έχει και πατάρι, αν για κάποιο λόγο θελήσεις λίγη ησυχία.

Σπιρτόκουτο
Κειριαδών 15, Κάτω Πετράλωνα, τηλ.: 21 0346 2689



«Ωραία η ‘φάση’, δε λέω, κάτι που να μη γίνεται τόσος χαμός δεν έχετε;». Βεβαίως, και για ‘σενα έχουμε. Το αγαπημένο Σπιρτόκουτο των Κάτω Πετραλώνων, που αγαπάει πολύ τις ροκ μουσικές, είναι μονίμως κεφάτο και σχεδόν ποτέ άδειο –αλλά ούτε και τίγκα σε σημείο ασφυξίας− βγάζει και τραπεζάκια έξω αν θέλεις απλώς να αράξεις σιγοπίνοντας το κοκτέιλ σου. Το ντεκόρ του είναι εμπνευσμένο από τα video games και την ποπ κουλτούρα που αγαπήσαμε όλοι εμείς που μεγαλώσαμε στα 90s, οι δε τιμές του ωραιότατες: στα 5€ το απλό ποτό, από 6€ τα κοκτέιλ.

Bad Tooth
Κακουργιοδικείου 6, Ψυρρή, τηλ.: 213 0907715



Ετοιμάζεται να γιορτάσει τον Σεπτέμβρη τα πρώτα του γενέθλια, αυτό το μπαρ με τις σούπερ μουσικές που αγαπήσαμε και σας συστήσαμε από τις πρώτες μέρες λειτουργίας του: Στιλάτο και κατάμαυρο, εμπνευσμένο από τη Νέα Υόρκη των 70s, με μεγάλη μπάρα που παραπέμπει σε ποτάδικο και μουσικές που καλύπτουν όλο το φάσμα punk-rock-garage-new wave από Ramones και Joy Division μέχρι Exploited. Φιλοξενεί συχνά και live που πλημμυρίζουν την μικρούλα οδό Κακουργιοδικείου μπροστά του, έχει και ωραιότατες τιμές: από 6€ το απλό ποτό, από 4€ οι μπύρες.

Κάιν
Αναπαύσεως 22 και Τιμολέοντος, Μετς, τηλ.: 210 9227616



Κατ’ αρχάς, βρίσκεται σε μια από τις ωραιότερες γειτονιές της Αθήνας. Επίσης, έχει ένα σούπερ αρτιστίκ περιβάλλον, με ετερόκλητη διακόσμηση που περιλαμβάνει χειροποίητα διακοσμητικά, vintage σιδερένια έπιπλα και art deco φωτιστικά, για να ταιριάζει γάντι με το μποέμικο προφίλ της (τι ποιας; της γειτονιάς, είπαμε). Είναι λαοφιλές και κοσμαγάπητο –εύσχημος τρόπος για να πούμε πως από κάποια ώρα και μετά θα είστε όρθιοι− παίζει σούπερ μουσικές που συχνά παρεκκλίνουν από την πεπατημένη της funk-o-jazz προς πιο ροκ μονοπάτια, και φτιάχνει και ωραιότατα κοκτέιλ, οι τιμές των οποίων κυμαίνονται στα 8-9€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v