5 ταράτσες για να αγναντεύεις θάλασσα

Γεύσεις που μας ταξιδεύουν, σούπερ κοκτέιλ και καθαρά ποτά σε πέντε ταράτσες της πόλης που αγναντεύουν θάλασσα από ψηλά.
5 ταράτσες για να αγναντεύεις θάλασσα

Στο λιμανάκι της Καστέλλας ή στον Καρέα, στη Λεωφόρο Συγγρού αλλά και στη Βάρκιζα το μενού περιλαμβάνει από γκουρμέ γεύσεις μέχρι νόστιμα σνακ, ποτάκι και μπόλικο χάζι στο απέραντο γαλάζιο.

Μπαλκόνι στις Κυκλάδες

Π. Μελά 13, Καρέας, τηλ: 21 6939 0179

 


Σκαρφαλωμένο… εκεί ψηλά στον Υμηττό, το Μπαλκόνι στις Κυκλάδες φέρνει γεύσεις και αρώματα Αιγαίου στην Αθήνα, ενώ ατενίζει από το μπαλκόνι του την Αττική από τον Λυκαβηττό μέχρι τον Αργοσαρωνικό. Η κουζίνα του βασίζεται σε πρώτες ύλες και συνταγές απευθείας από τα νησιά των Κυκλάδων όπως σεβίτσε ψαριού ημέρας σε χυμούς εσπεριδοειδών, καρπάτσιο ψαριού μαριναρισμένο σε λάιμ, καπνιστή μελιτζανοσαλάτα με παξιμαδάκια Κυθήρων, ταραμοσαλάτα με τρίμμα αυγοτάραχου, γάμπαρη αμβρακικού με κρέμα λουΐζας και αχνιστά μύδια με σέλερι και ντοματίνια κονφί. Οι φαν των κρεατικών δε θα μείνουν παραπονεμένοι μιας και το μενού περιλαμβάνει επιλογές όπως φιλέτο μοσχαριού στη σχάρα με μανιτάρια shimeji, ψαρονέφρι σωτέ και άλλα τέτοια ωραία. Ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 30-50€ κατ’ άτομο αναλόγως επιλογών, με ποτήρι κρασί ή κοκτέιλ τα οποία ξεκινούν από 7€.

Hytra

Λεωφ. Συγγρού 107-109 (Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών), Νέος Κόσμος, τηλ.: 217 7071118, 210 3316767


Θέα και γεύσεις… κοντράρονται για το ποιος θα κερδίσει τις εντυπώσεις στην ταράτσα του φουτουριστικού κτιρίου της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση και το αποτέλεσμα είναι Χ. Η μεν θέα απλώνεται από τον Λυκαβηττό ως τη θάλασσα, οι δε γεύσεις περιστρέφονται γύρω από την ελληνική κουζίνα την οποία και απογειώνουν με πιάτα όπως η «γαρίδα κοιλάδας» με πεύκο, θαλάσσιο μαρούλι, νεροκάρδαμο και φύλλα μουστάρδας, το «μαγιάτικο» με πράσινη ντομάτα, αλμυρίκια, κεφίρ και χυμό σέλινου, η «μοσχαρίσια γλώσσα» με κρέμα και τσάι αγκινάρας και το «αρνί γάλακτος» με αμπελόφυλλα, φυστίκι Αιγίνης, γιαούρτι και κρέμα από ελληνικό μαρούλι. Το μενού περιλαμβάνει a la carte επιλογές όμφως συνίσταται να δοκιμάσετε το degustation με οκτώ πιάτα (62€ κατ’ άτομο ή 96€ κατ’ άτομο με pairing από 4 κοκτέιλ ή 94€ κατ’ άτομο με pairing από 4 ποτήρια κρασί). Το μπαρ βγάζει εξίσου ιδιαίτερες signature δημιουργίες (από 11€).

Ψαράκια και Θαλασσινά

Λεωφ. Ποσειδώνος 14, Βάρκιζα, τηλ: 2109654138

 

Ξεκίνησε φέρνοντας νησιώτικη αύρα στην Κηφισιά, και συνέχισε με θέα το απέραντο γαλάζιο της Βάρκιζας από την ταράτσα του, η οποία πλέον έχει γίνει must στους κατοίκους των Νοτίων για low budget ψαροφαγία αξιώσεων. Τα «Ψαράκια» είναι ιδανικά τόσο για ρομαντικά τετ α τετ σε μπλε φόντο, όσο και για παρεΐστικη μεζεδοκατανάλωση συνοδεία ούζου και τσίπουρου – διαλέγετε και παίρνετε. Γαύρος μαρινάτος σε ανθό αλατιού, καπνιστό σκουμπρί με λιαστή ντομάτα και γλυκό κρεμμύδι, τσίρο-μεζές, καπνιστός με ντομάτα λιαστή, αγγούρι και βαλσάμικο, γλυκόξινη καβουροσαλάτα με κάπαρη και σελινόριζα και κεφτέδες γλυκιάς κολοκύθας με μυρώνια & κεφαλοτύρι είναι ό,τι πρέπει για «πρώτο» τσιμπολόγημα. Στα κυρίως βρίσκουμε κριθαράκι γιουβέτσι με γαρίδες και στακοβούτυρο Κρήτης, πέννες με σολομό και πάπρικα, αλλά και μια πληθωρική γαριδομακαρονάδα με λιγκουίνι και βασιλικό. Ο λογαριασμός δεν ξεπερνά τα 20€ για τσιμπολόγημα μετά ούζου.

Δον Κιχώτης

Αλέξανδρου Παπαναστασίου 68, Καστέλλα, τηλ: 21 0413 0206

Μαγαζί ζωντανός μπαρο-θρύλος στον Πειραιά, ο Δον Κιχώτης αγναντεύει από την ταράτσα του τα νερά του Μικρολίμανου για περισσότερα από 40 χρόνια και γαλουχεί αμετανόητα τους πειραιώτες (και όχι μόνο) στην ατόφια ροκ. Η ατμόσφαιρα σε τηλεμεταφέρει στην χρυσή εποχή των ροκάδικων, τα σκαμπό στο μπαρ καταλαμβάνονται από θαμώνες που συνομιλούν όπως παλιά με τους μπάρμεν, ενώ τα κοκτέιλ αποτελούν δυνατό hit του μαγαζιού και απολαμβάνονται απαραιτήτως στην άκρη- άκρη της ταράτσας (αν βρεις χώρο). Τα καθαρά ποτά του Δον Κιχώτη ξεκινούν από 7€, τα κοκτέιλ στα 10€. Σημειώστε πως συχνά πυκνά διοργανώνει θεματικά party που αποκλίνουν από τη ροκ (π.χ. electro/house) για να σπάει η μονοτονία, και ενίοτε φιλοξενεί ζωντανά εγχώριες μπάντες.

Sky Bar 360°

Λεωφ. Ποσειδώνος 72, Παλαιό Φάληρο

 



Μια πισίνα σε roof garden είναι πάντα καλή ιδέα για πρωινές βουτιές, όμως η ταράτσα του Poseidon Hotel στην αρχή της Ποσειδώνος και το The Skybar 360° συνεχίζουν μέχρι αργά με το άραγμα στις ξαπλώστρες με φόντο ένα γκράφιτι σε ύφος Καραϊβικής να μετατρέπεται σε χαλάρωμα στη μπάρα και signature cocktails συνοδεία τσιλ άουτ μουσικών. Η θέα είναι αναμφίβολα εκπληκτική: από εδώ χαζεύουμε θάλασσα με φόντο την Αίγινα και την Καστέλλα, ενώ σιγοπίνουμε γευστικά tikki & signature cocktails, αλλά και κλασικές αξίες (από 9€). Σημειώστε πως σερβίρει και νοστιμότατα πιάτα σε περίπτωση που η θέα σας ανοίξει την όρεξη – σκεφτείτε κροκέτες με κολοκύθι και καρότο, ζυμαρικά όπως ριγγατόνι με κοτόπουλο, χορταστικές πίτσες και νοστιμότατα burger σε τιμές από 5€ τα ορεκτικά και 7€ τα κυρίως πιάτα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v